Thai mad opskrifter

Thai opskrift på svampe svøbt i bacon

Thai opskrift på svampe svøbt i bacon
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Bacon Hå Hed Kem Tong

(Bacon=bacon, Hå=svøbt, Hed Ken Tong=små svampe)

Thai opskrift på svampe svøbt i bacon

Thai opskrift på svampe svøbt i bacon

Ingredienser

4 dl. olie (nok til at friturestege dem)

1 pakke bacon

1 pakke Thai svampe (kan måske købes i supermarked, ellers hos asiatisk grønthandel. Navnet på svampene er; ”Hed Kem Tong” – se Youtube Video for at se hvilke svampe det er).

Tandstikker – nok til antallet du ønsker at lave.

1 stk. sød rød chili (der skal ikke bruges ret meget)

4-5 stærk rød thai chili (skal frituresteges hele. Bruges som pynt eller spises. Du kan undlade dette, hvis du ikke er til stærkt mad – det er mest med her som pynt, men thaierne spiser det, hvis det er med)

1 lille skål med medium/sød chili sauce (bruges som dip)

Opskrift på thai svampe svøbt i bacon

Dette er en yderst nem og hurtig thai ret. Den er kendt over hele Thailand og kan ofte købes på markeder, gadeboder, men også på restauranter som forret eller blot en ekstra snack. Og det smager ganske glimrende … det er vel bacon.

Du starter med at klargøre dine ingredienser, hvorefter du som det vises i Youtube videoen svøber svampene ind i bacon, sammen med en smule sød chili og samler dem med en tandstik.

Herefter varmer du blot olien op i en gryde og frituresteger dem til de er gyldne. Det tager et minut eller to – pas på de ikke bliver brændte. Herefter er de klar til servering. Pas på olien – det er varmt og kan sprøjte en del.

Vi vælger at friturestege 4-5 stærke chili og lidt lime blade først, det behøver du ikke. Men de giver et godt pift til retten og ser pænt ud når det serveres (det er dog ikke den traditionelle opskrift).

Thai opskrift på svampe svøbt i bacon

Thai opskrift på svampe svøbt i bacon

Servering

Du serverer de lækre og varme baconsvøbte svampe som de er – som en snack. Du kan eventuelt bruge dem til en forret eller blot som en snak på terrassen sammen med en kold drik.

Stil gerne en skål med medium særk/sød chili sauce til retten. (købes blot færdigblandet)

God appetit fra Dallemand