Livet i Thailand

Sarot Food Market i Rayong

Salot Market i Rayong
Skrevet af Dallemand

Sarot eller som det udtales Salot/Salååt Food Market er et af de største markeder for aftensmad i Rayong.

Når jeg er i Rayong er det altid her jeg vælger at spise min aftensmad. Det hænder at jeg tager på Star Market, men langt de fleste gange bliver det Salot.

I Rayong er der generelt rigtig meget godt mad. Bedre end i mange andre byer. Jeg ved ikke hvorfor det er sådan – men kvaliteten og prisen er bare bedre her. Jeg har boet i Bangkok og Phuket, her er maden langt fra som i Rayong.

Salot Mad marked i Rayong

Salot Mad marked i Rayong

I Phuket er kvaliteten generelt lavere (når vi taler om Street Food/marked Food). Det smager ikke nær så godt og kvaliteten af råvarerne er, efter min mening, ikke i samme kvalitet. Desuden kan det sydthailandske køkken være lidt for stærkt (Chilli) for mange vesterlændinge, men også for mange thailændere.

I Rayong kan man spise på gaden og på restauranterne, samt i de to malls som findes i byen. Men der ligger også et par Food markeder. Salot Food Market i Rayong ligger ikke langt fra LaemThong/Passione Mall. Man kan se den når man kører ad Sukhumvit Road.

Salot Marked i Rayong

Salot Marked i Rayong

Markedet er i vanlig Thai stil. Her er omtrent 50-60 madboder med forskelligt mad. Rundt om boderne er der også enkelte bygninger, hvor der er et par spisesteder. Salot Food Market har et bredt udvalg af mad. Det skyldes at der føres kontrol med hvad der sælges. Hvis man vil have en mad bod, koster det 50.000 Baht for en standplads samt et daglig fee på cirka 200 Baht. Men man kan ikke blot sælge hvad man vil, man fortæller ejerne hvad man har tænkt sig at sælge og de vurderer om det er ok eller ej. Som hovedregel får man ikke lov at sælge det samme mad, som der i forvejen er repræsenteret. På den måde bliver udvalget støre. I Thailand har folk det med at kopierer – det vil sige, at sælger nogle noget mad og der er god forretning i det, jamen så sælger naboboden det samme dagen efter (jeg har personligt oplevet det med vores egne forretninger). Det forhindre systemet med disse restreaktioner som er på Salot Markedet i Rayong. Det er smart – både for de forretningsdrivende og for os der kommer for at spise.

Salot Marked er lavet til aftensmad – og du kan sidde og spise din mad i de fleste boder. Nogle boder har dog ikke borde og stole. Men hos de boder der sælger decideret madretter, vil der være mulighed for at spise maden. Du kan også vælge at tage maden med dig og spise det derhjemme – eller tage det med til stranden, som jeg ofte har gjort. Det er hyggeligt at sidde ved vandet på en bænk og spise sin mad.

Salot Food Market i Rayong har åben alle ugens dage fra 17 til cirka 24. Jeg vil anbefale at du kommer mellem 18 og 20. Herefter kan der være udsolgt i flere boder. Det største udvalg er naturligvis ved åbningstid.

Alt i alt er det lækkert og fint mad på dette marked – og der kan også købes lidt thai snack, frugt og drikke.