Thai mad opskrifter

Opskrift på Thai suppen Tom Yam med kylling

Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Tom Yam Gai

(Tom Yam=Suppens navn, Gai=Kylling)

Ingredienser Thai suppe Tom Yam Gai

Ingredienser Thai suppe Tom Yam Gai

Ingredienser

Halv liter vand

Thai Urter til Tom Yam (De kan købes i en færdigpakke i asiatiske shops – bare sig du skal bruge urter til Tom Yam, så ved de hvad du skal bruge). Ellers består det af cirka 2 stænger Lemmongræs, 1 knold Galanga og 4 limelade.

1 spsk. salt

300 gram kylling med ben (Thaier bruger ofte ben/fedt i deres retter, det giver bedre smag).

1 spsk. sukker

4-6 svampe. Du kan bruge dem du synes bedst om.

Et lille almindeligt løg

5-6 Thai chili (friske, stærke og du skal mose dem)

1 spsk. fiskesauce eller lidt ekstra salt.

1 stk. Tomat

2 stk. forårsløg

1 dusk koriander – kan undlades, hvis du ikke kan lide smagen eller lugten

5-6 spsk. frisk presset limesaft

Opskrift på Thai suppen Tom Yam med kylling

Så går vi i gang med et flagskib i det Thailandske køkken, nemlig Tom Yam med kylling. Det er en ret de fleste der har været i Thailand har spist. Langt de fleste synes det er en lækker og frisk suppe. Den kan spises til frokost og aftensmad – ja, vi der bor herude spiser den også til morgenmad af og til.

Du starter med at hælde en halv liter vand, thai urterne og salt i gryden. Lad det komme i kog så smagen kommer godt ud af urterne. Nu kommer du kyllingen i, gerne kylling med ben, da de giver den bedste smag. Men er du mere til almindelig kyllingstrimler, er det helt fint. Tilsæt lidt sukker og lad det simre et minuts tid.

Svampene kommes i suppen, du kan slev vælge de svampe du synes bedst om. Det er ikke så afgørende. De kan også undlades, hvis du ikke bryder dig om dem. Løgene i strimler tilsættes sammen thai chilien. Tom Yam suppe skal helst have godt bid fra chili. Men det er naturligvis en smagssag, hvor stærk man ønsker den. Nu lader du retten simre et minut eller to igen. Det er tid til at putte tomater i både samt fiskesaucen i. Tomater kommes ofte i til slut i Thailand. I Danmark kommes de ofte i ret tidligt. Men i Thailand kan de godt lide, at der er bid i Tomaterne, det vil sige, at de ikke skal udkoges ret meget.

Så bliver det tid til forårsløg og koriander. Igen er det op til dig, om du ønsker at bruge koriander. Nogle elsker dem og andre bryder sig ikke om smagen.

Til slut tilføjer du den friske limesaft. Det hældes altid i Thai retterne til sidst, da varme ødelægger smagen en smule. I en ret som Tom Yam er det vigtigt, at lime smagen er kraftig fremtonet, derfor tilføjer thaierne det til sidst.

Thai suppe Tom Yam Gai

Thai suppe Tom Yam Gai

Servering

Du kan serverer Tom Yam med Kylling sammen med ris. Men det er ikke nødvendigt. Du kan blot spise suppen som den er. Deles gerne mellem flere, hvor i så har nogle andre rettet på bordet også. Jeg spiser den oftest med lidt ris. Det synes jeg er bedst til denne suppe.

God Appetit fra Dallemand.com