Livet i Thailand

Lev billigt i Thailand

Lev billigt i Thailand
Skrevet af Dallemand

Da jeg startede med at rejse til Thailand, var det som backpacker. Eller det er faktisk ikke helt sandt. Min allerførste tur herud, var en charter rejse til Thailand med min mor. 3 uger på hotel med pool i Thailand. Det var fedt og jeg er glad for, at vi tog den tur sammen.

Jeg har rejst før denne tur. Da jeg var knægt var det ofte med campingvogn til Sydeuropa som tiden nu var dengang. Eller på en charter til Spanien og Grækenland. Det blev også til mange ture til Sverige og Norge, da der var familie der. For slet ikke at glemme burturene til Harzen i Tyskland (med der var i det mindste billigt slik og dåsecola).

Efter turen til Thailand kunne jeg mærke, at jeg skulle af sted igen. Jeg skulle rejse i Thailand – og i det hele taget i Sydøstasien. Jeg var blevet bidt af at rejse. Og i dag står det jo klart, at det ikke sådan lige stopper igen med det samme.

Nu er jeg jo ikke rig, eller har en guldske i røven hjemmefra. Derfor er det da lidt udfordrende at rejse rundt i verden og ikke have specielt meget lyst til, at bo i Danmark.

Lev billigt i Thailand, ved at bo der permanent, var ordende fra en ven. Det begyndte at interesserer mig, og jeg undersøgte mulighederne for at bo permanent i Thailand.

Det er sådan set ikke så svært. Men det kræver altså lidt penge, uanset hvordan du vender og drejer den. Du kan ikke sidde med en gæld og forholdsvis dårlig økonomi i Danmark og tro det er lettere i Thailand.

I Danmark kan det godt være, at det er dyrt at bo. Men du har trods alt alle de ting du har behov for, helt gratis. Du kan gå til lægen, kører på vejene. Du kan gå i skole og så videre. Her i Thailand skal du betale det hele selv. Du skal have en forsikring, og den får du ikke meget billigere end 7-900 kroner pr måned. Du skal have Visum, bolig, mad, flybilletter til Danmark og så videre. Det stopper aldrig.

Lev billigt i Thailand – jamen, hvad er billigt? Som jeg plejer at sige, så er det faktisk så billigt, at det bliver dyrt. Man får mange sjove vaner herude – og kan du ikke holde dig fra damer og bajere, så kan du godt glemme, at leve billigt i Thailand. Det ligger helt fast.

Jeg vil sige, at du skal have noget der ligner 10.000 danske kroner, før du overhovedet skal overveje at flytte til Thailand. Alt koster penge herude. ALT. Det er hele tiden og igen. Man prøver at spare, men så skal der lige betales dit og dat. Man kan sagtens leve sparsommeligt og dyrke Simple Living i Thailand som jeg skrev om forleden, men der skal altså bruges penge alligevel.

Hvis du har en Thai partner, og denne kan forsøge sig selv, så hjælper det da lidt på det. Det er desværre ikke normalt, at det er således. Mange udlændinge forsørger deres partner i Thailand. Og det kan være dyrt.

Pa Ka Pow med æg - billig aftensmad til en 10er

Pa Ka Pow med æg – billig aftensmad til en 10er

Lige som det er nu, så lever jeg for omkring 6000 kroner i Thailand. Og dét er ikke nemt. Men det kan lade sig gøre, hvis man vil. Men nu har jeg jo boet der i flere år og kender gamet herude. Det gør det lidt billigere. Der er mange ting jeg ikke gør, som man normalt ville gøre til at starte med. Jeg sidder sjældent på restaurant (det er løgn, jeg spiser på restaurant hver dag, men kun de lokale, jeg går meget sjældent på en ”turist” restaurant), kaffebar eller bar i det hele taget. Jeg drikker sjældent alkohol og jeg transporterer mig selv rundt på min scooter eller i min bil. Det er billigere. Jeg spiser ikke rigtig dansk mad længere. Dels er det dyrt og dels er kvaliteten bare ikke som i Danmark. Derfor er jeg gået 90% over til Thaimad. Men der er naturligvis plads til en tur på restaurant og spise dansk mad nogle gange.

Lev billigt i Thailand hvis du ved hvad du skal undgå – det er alt hvad det handler om.