Livet i Thailand

Kho San Road i Bangkok

Kho San Raod i Bangkok
Skrevet af Dallemand

For år tilbage da jeg startede med at tage på ferie i Thailand var det som rygsæk rejsende. Ganske som de mange tusinde unge, der rejser rundt herude og får nyt input i livet. Det er noget jeg vil anbefale alle til at prøve. Det er ikke alle der synes om det, men langt de fleste får en oplevelse for livet. Nogle af os bliver bidt af det og tænker kun på, hvornår og hvordan man kan komme tilbage igen, efter en tur herud. De folk møder jeg ofte på min vej.

Kho San Road

Kho San Road

Tidligere mødte jeg andre rejsende på netop Kho San Road i Bangkok. Stedet er en gade fyldt med hoteller og beværtninger. Her er der plads til alle typer og man kan med lethed møde andre unge. Det er blot at købe sig en pilsner og sætte sig ved et bord – vær lidt frisk og tal med menneskerne omkring dig. Sådan kan venskaber meget enkelt findes her. Jeg har endnu venner fra de første rejser – og sjovt nok er det også personer som vender tilbage år efter år. Nogle på ferie og andre er flyttet herud.

Kho San Road er sådan set én gade, hvor der udelukkende er beværtninger, hoteller, skræddere, kopi shops, massage og så videre – alt man forbinder med Thailand er at finde. Men Kho San Road er mere end blot denne gade. Hele området og de omkring liggende gader har masser af byde på. Du kan prøve at gå lidt på opdagelse, væk fra selve hovedgaden og du vil finde et hav af små butikker, gadekøkkener etc.

Når jeg er blevet lidt træt af dagligdagen og asiater tager jeg af og til stadig i gaden. Det lyder skørt, men her kan jeg sidde og slappe lidt af. At slappe af i en gade hvor det vælter med mennesker og musikken buldrer for hver meter man går. Gaden hvor alle de lokale hiver dig i ærmet for at sælge sig noget. Men jo – her slapper jeg af. Fordi jeg kan være en del af flokken. Her er jeg som alle andre og kan sidde og kigge på de stive turister, spise min mad eller drikke mig en øl eller to.

Men som tiden er gået er Kho San Road beklageligvis også forandret – det sker overalt i Thailand. Det at være backpacker er ikke det samme som det var for år tilbage. Eller jo, det er det. Men Thailand har ændret sig fra at være et fedt og billigt sted at rejse i – til at blive et forholdsvis dyrt land at rejse i. Det bevirker naturligvis at alt er dyrere. Skal man drikke øl koster det cirka det dobbelte nu, end det gjorde for 10 år siden. (men det er stadig billigt i forhold til priserne på en café i Danmark).

Kho San Road – nu med fine hoteller.

Tidligere var gaden et sted hvor der var et utal af hustels og billige hoteller. Man kunne overnatte for en 20er hvis man var på budget rejse herude. Man kunne altid finde et billigt og fedt sted at bo. I dag findes disse steder stadig, men tingene har ændret sig. Nu er der kommet mange flere dyre hoteller. Hoteller hvor det skal være halv-fornemt at bo. Hoteller med swimmingpools på taget og spabad på værelserne. De koster rask væk 1000 kroner per nat. Jeg kan godt lide at bo på dyre hoteller – det kan de fleste. Men lige netop på Kho San Road synes jeg det er en skam. Charmen er gået af det. Jeg tager ikke i det område for at få luksus og eksklusive spaophold. Men sådan er det – og det kan ikke ændres, det vil kun fortsætte.

Kho San Road

Kho San Road

Er det første gang du rejser til Thailand synes jeg, at du bør besøge denne gade. Det er stadig en speciel stemning som ikke findes mange andre steder i Bangkok. Tá et par dage her og brug stedet som springbræt til andre områder. Du kan med lethed købe busrejser til alle områder i Thailand her. Der findes alt. Er du af lidt ældre dato, kan du måske nøjes med en enkelt tur til dette område – det er stadig mest for de unge. Der er fest og farver dagen lang. Det er ikke alle der synes lige godt om den slags, men oplevet skal det da.

Hvis du ikke gider bruge en hel dag på Kho San Road – så kan du besøge Grand Palace, som ligger meget tæt herved. Tag ind og se templerne, den liggende Buddha og tag på en kanalrundfart. Slut dagen af med en tur i gaden – få noget at spise mens du oplever atmosfæren her. Derefter kan du med lethed tage en taxi til det område dit hotel ligger. Pas dog på de taxi der ikke vil tænde for deres taxameter eller dem der vil have en fast pris – de vil kun snyde dig. Det koster ikke det de fortæller dig. Bliv ved med at stoppe en ny vogn, indtil der er en der tænder sit meter uden vrøvl. Det kan godt tage lang tid, men til sidst kommer der en. Der er også blevet strammet op på reglerne omkring taxi svindlerne. Der er ikke så mange som tidligere.

Ha en fantastisk rejse og nyd turen på den famøse Kho San