Livet i Filippinerne

Flytte til Filippinerne

Boracay island Philippines
Skrevet af Dallemand

Jeg er draget af oplevelser og eventyr i Asien. Derfor flyttede jeg til Filippinerne i et år, for at lærer kulturen bedre at kende. At tage på ferie i Filippinerne i 3 uger er naturligvis ikke så dårligt. Det er sagtens det, de fleste gør. For mig handlede det ikke om ferie – jeg ville opleve alle sider af Filippinerne – på godt og ondt. Derfor flyttede jeg derud i et år.

I nærværende artikel vil jeg kort fortælle dig om Filippinerne generelt og hvorledes jeg oplevede landet.

I mine øjne er Filippinerne et eventyrligt land. Det er exceptionelt smukt og populationen er herlige. Filippinerne er et overset rejsemål. Det kan skyldes flere ting. Men jeg synes at du skulle overveje en rejse til Filippinerne – og  synes du om det, bosætte dig i landet.

Det er naturligvis ikke alle, der er lige så begejstret som jeg.

At landet er et overset rejsemål kan skyldes vejret. I Filippinerne forekommer der årligt omkring 10 voldsomme orkaner. Det er dem du ser på TV, når du sidder i din varme stue. Det er dog ikke hele året der er stor risiko for disse tyfoner. Det er klart, at det kan være farligt at opholde sig i et område med orkan/tyfoner, specielt når samfundet ikke er gearet til at håndterer det. Men de fleste lokale jeg kender, tager det med oprejst pande og lader sig ikke kue af dårligt vejr.

En anden grund, der muligvis holder turisterne væk, er rygterne om vold og uro. Det er sandt at man skal passe på og tænke sig lidt om. Langt hovedparten at befolkningen har ikke mange midler, det gør naturligvis dig, som turist/hvid, et oplagt mål for tyveri og røveri. Lad være med at gå rundt med dit kamera, smartphone og ligne en million. Det kan du gøre i turistområderne, men ikke i de mindre besøgte områder.

I det sydlige kan der forekomme en del uro – på grund af militante oprørsgrupper. Her finder kidnapning sted. Det hænder at vesterlændinge bliver udsat for dette, men de fleste episoder forekommer hos Kinesiske, Japanske og Koreanske turister eller forretningsfolk.

Du kan læse hvilke områder du bør holde dig fra på udenrigsministeriets rejsevejledning om Filippinerne. Men i Manilla, Clark, Angeles City, Palawan, Cebu city, Boracay etc. er det relativt sikkert at opholde sig.

Befolkningen er primært katolikker og har derfor nogenlunde et tankemønster lig den danske. Det gør, at humor og hverdags dialoger bliver lidt nemmere, end i eksempelvis Thailand og Kina. Du vil opleve en god kontakt med de fleste lokale – det er min erfaring.

På Filippinerne er turismen ikke slået 100% igennem, derfor er det en smule vanskeligere at rejse rundt (og det er dét der gør landet fedt at rejse i). Infrastrukturen og de guidede ture er ikke på samme niveau som eksempelvis Thailand. Du behøver at tænke lidt mere selv, hvilket faktisk er ganske befriende.

Snorkel på Boracay

Snorkel på Boracay

Filippinerne består er mange tusinde øgrupper – mener der er omkring 7-8000 øer. Det betyder, at der er forholdsvist nemt at finde uspolerede arealer. Det er gudesmukt og som et eventyr. Jeg kan klart anbefale, at tage en rejse herud og opleve de gæstmilde folk og den smukke natur. Man kan vel groft sige, at det ligner Thailand for 50 år siden. Det er svært at finde et uspoleret område i Thailand. Alt er præget af turismen – men det kan du i Filippinerne og det er dét, der gør landet til et oplagt eventyr.

Jeg vil i den kommende tid skrive flere artikler om Filippinerne. Jeg vil give dig informationer om de største byer samt fif til at begå dig i landet.

Som nævnt i anden artikel er det også meget enkelt at få et visa til Filippinerne. Det betyder, at du ret ubesværet kan tage på ferie i landet – eller opholde dig i en længere periode, hvis du ønsker det.