Livet i Thailand Thai mad

Dansk mad i Pattaya

Dansk mad i Pattaya - Varmt leverpostej
Skrevet af Dallemand

Dansk mad i Pattaya - smørrebrød

Af og til når man bor i udlandet, kan det være lækkert at spise noget godt dansk mad. Problemet er blot, at det kan være svært at finde (og jeg gider ikke selv lave det). Det er som sådan ikke tilfældet i Thailand – her findes en del danske restauranter, hvor man kan få traditionelt dansk mad. Skulle det knibe, kan man ofte få kjotbollor hos de svenske restauranter. De smager næsten som frikadeller.

For et godt stykke tid siden mødtes jeg med en ven i Pattaya. Han var bosiddende der og han tog mig med på en dansk restaurant og hotel, kaldet Hotel Dania. Det var et ganske hyggeligt sted og man kunne sidde og følge lidt med i gadens liv, fra de store runde borde i restauranten. Betjeningen var god og det var rart nok at høre de danske stemmer i baggrunden fra andre kunder.

Dansk mad i Pattaya - varmt leverpostej og æggemad

Dansk mad i Pattaya – varmt leverpostej og æggemad

Når du vil have dansk mad i Pattaya er dette sted, efter sigende, et af de bedste. Der findes andre, men her får du ganske fint mad og en god stemning. Der er lidt af det hele. Specielt var jeg vild med smørrebrødet. Roastbeefen var lige mig. De lavede dog en fejl en af dagene jeg spise her. Der puttede de mayo på i stedet for remulade. Det var jo ikke optimalt, men det gled da ned. Ellers var maden ganske udmærket. Frikadellerne og medisteren var i top. Ostemaden kunne godt være lidt mere krads, men det er jo svært at ramme alles smag, med lige netop ost. En mellemlagret på franskbrød. Smagte ganske godt.

Da jeg besøgte min makker, valgte jeg at blive et par dage. Jeg ville lige et smut ud og have et par pilsner. Det var en miniferie i Pattaya. Jeg bookede et værelse på hotel Dania. Blot for at prøve stedet – og så var jeg jo tæt på dansk mad, hvis tømmermændene skulle blive for store. Det var ganske fint at bo på dette hotel. Det er da lidt slidt og sådan. Men store værelser og der er hvad der skal være. Jeg bookede vist det største værelse. Der var både sofa, spisebord, seng og det hele. Der var også en lille altan.

Alt i alt synes jeg både maden og hotellet er ganske fint – det er ikke mit foretrukne hotel i Pattaya. Der har jeg et andet, hvor jeg er kommet på i mange år, når turen går forbi Pattaya. Men derfor var Hotel Dania i Pattaya nu ganske fint. Jeg vil klart booke her igen, hvis der er optaget på mi favorit.

Jeg kommer bestemt igen engang, for at spise dansk mad i Pattaya – specielt roastbeefen og frikadellerne. Men nu bor jeg jo i Phuket og fik så sent som i aftes dansk mad i Patong – og jeg kommer ikke ret ofte til Pattaya. Det er ikke den by jeg elsker mest her i Thailand.