Livet i Thailand Rejse informationer

Billig Hotel i Bangkok

D&D Inn på Koh San Road i Bangkok
Skrevet af Dallemand

Jeg rejser ofte til Bangkok. Tidligere boede jeg der fast, men efter et par år blev jeg træt af mentaliteten, livsstilen og ikke mindst travlheden samt forureningen i Bangkok. Hvorfor jeg valgte at flytte væk fra byen. Først flyttede jeg til en mindre by i nærheden, kaldet Rayong. Det var som sådan fint nok. Men det blev lidt for trivielt for mig, da der ikke er mange andre udlændinge og jeg kedede mig en smule. Herefter flyttede jeg til Phuket. Det er meget bedre – dog lidt dyrt, men det er også lidt op til en selv, hvor meget man vil bruge på at bo i Phuket. Det skriver jeg mere om senere.

Da jeg har haft min daglige gang i Bangkok, har jeg naturligvis stadig venner og bekendte der bor der. Jeg foretrækker også at bruge min tandlæge der. Og når jeg mangler noget specifikt, eller blot gerne vil shoppe lidt støre ind, så tager jeg til Bangkok.

Jeg booker altid et billig hotel i Bangkok. Dermed ikke sagt at jeg booker noget lort. Jeg bor altid fornuftigt, ikke prangende, men nogenlunde standard.

Da jeg var yngre var jeg fuldstændig ligeglad med hvordan jeg boede. Det kunne være et luset hostel med 50 andre unge rejsende. I dag gider jeg det ikke længere. Jeg vil helst have mit eget værelse. Der skal være aircon og en stor seng. Jeg vil have TV og et fint toilet. Det skal være rent og helst en minimalistisk stil  – jeg gider ikke den prangende mørke asiatiske stil, med de tunge brune træmøbler, tunge elefantfigurer, kurvemøbler, mørke tæpper og alt det der. Jeg bliver squ depri af at se på det lort. Væk med alt det skrammel, ind med en normal fin seng og et bord. Det var det!

Jeg vil naturligvis ikke afdække hele Bangkoks muligheder her. Men blot to områder hvor jeg ved, man kan booke et billig hotel i Bangkok. Det første sted er omkring Koh San Road. Det er backpacker stedet i Bangkok.

Koh San Road i Bangkok

Koh San Road i Bangkok

Der er i årenes løb gået lidt frikadelle og familieferie i den. Det er ikke helt det samme som i goé gamle dage. Men stadig et ok sted for backpackere, og det er stadig fortrinsvist de der holder til i miljøet her. Her er hotelpriserne røget i vejret gennem tiden. Det er helt vildt så dyrt det er blevet. Da jeg kom meget her i området omkring 2004-2008 var det mega billigt og jeg gav sjældent mere end 50-80 kroner per nat for et billig hotel. I dag skal man nok regne med omkring 120-200kroner for noget standard hotel. Og nu ligger der masser af luksushoteller til 800-1500 kroner/nat.

Hvis jeg skal anbefale et billig Hotel i Bangkok på Koh San Road, må det blive D&D Inn (khaosanby (dot )com/DD-Inn). Her har jeg boet rigtig mange gange. Det er et middelklasse hotel som ligger næsten midt på Koh San Road. Tingende fungerer nogenlunde og her er forholdsvist rent. Det er ikke et 5 stjernet hotel, men der er alt jeg før nævnte + der er en bette bar og pool på tagterrassen, hvilket er ret fedt i dette område. Så man kan sidde lidt i ”fred” og solbade.

Red Planet Hotel i Asoke

Red Planet Hotel i Asoke

Et andet billig Hotel i Bangkok jeg vil anbefale, er i en helt anden boldgade. Det ligger i det populære Asoke område, meget tæt på Terminal 21. Det kan være svært at finde billige hoteller i det område, specielt hvis man vil have noget ordentligt.

De fleste hoteller der er billigt her, er tilsvarende noget lort. Der er en masse fede hoteller i Asoke området og det hænder da, at jeg sprænger mit budget, for at nyde livet lidt på de 5-6 stjernede hoteller. Men skal budgettet holdes, og ønsker man et billig hotel i Bangkok, Asoke området, kan jeg klart anbefale Red Planet Hotel (redplanethotels (dot) com). Der ligger flere hoteller i Bangkok om omegn af dette Brand. Men I Asoke, lige i gåafstand (50-150 meter) fra Terminal 21 og BTS Asoke, ligger dette Red Planet Hotel. Hotellet er et budget hotel, men i en fed minimalistisk stil.

Red Planet Hotel - værelset er meget lille

Red Planet Hotel – værelset er meget lille

Hotellet er rent og tingende fungere. Jeg kan lide deres stil og deres koncept. Dog skal man lige vide, at selve værelserne er meget, meget små. Nu bor jeg normalt for mig selv, når jeg er i Bangkok. Men kommer du som familie bør du lige overveje, om der er plads nok. 2 personer kan gå an. Men der er ikke ret meget plads til bagagen.

 

Ellers er det et ganske godt hotel og personalet er i top. Sjældent man møder personale i den klasse hvad angår engelskkundskaber. Super Fedt!

Eneste to ting jeg kan se som minus er som nævnt, pladsen på værelserne. Den anden er, at man ikke har køleskab, vandkoger eller noget som helst på værelset. Man kan ikke lave noget at drikke. Intet. Alt skal købes i Lobbyen. Det kan man jo overleve – men skammeligt, at der er pisse dyrt (vi er i Thailand) at købe en kop kaffe. Det er faktisk lige så dyrt som at gå på Starbucks, som er den vel nok dyreste kaffebar i Thailand.

Det var lidt om hvor du kan finde billige hoteller i Bangkok – der er naturligvis mange andre. Og masser af områder. Dette var blot et par stykker fra nogle af de mest populærere områder. Skal du besøge Bangkok for en længere periode kan du overveje at leje en billig lejlighed i Bangkok i stedet.

Hvad end du gør, er mit ultimative råd, når du vælger hotel eller lejlighed i Bangkok følgende; Bo nær en BTS eller MRT station. Dét er det eneste der fungerer ordentligt.

Man bliver hurtigt træt af Taxi og det er for varmt at gå rundt. Find et billig hotel nær BTS, som eksempelvis Red Planet der ligger lige ved Asoke BTS. Herfra kommer man hurtigt rundt i hele Byen + med airportlink til Lufthavnen.