Livet i Thailand Sport i Thailand

10 Mile International Run 2016 presented by Thanyapura Phuket

10 Mile International Run 2016 presented by Thanyapura Phuket
Skrevet af Dallemand

Så kom dagen hvor mit første løb i Thailand skulle prøves. Jeg tilmeldte mig kun et par uger forinden, da jeg tilfældigt så, at der var et 10 mile løb. Altså små 16.5-17km. Jeg havde ikke rigtigt nogle forventninger til løbet, udover at jeg skulle gennemfører. Som det er nu, løber jeg normalt kun op til 12km i min træning. Men det skal forøges væsentligt og derfor så jeg dette Supersport 10 Mile International Run 2016 presented by Thanyapura Phuket som en fin made at få lidt flere km i benene.

Thanyapura sportscenter Phuket

Thanyapura sportscenter Phuket

Løbet blev afholdt på Thanyapuras hjemmebane i det nordlige Phuket. Thanyapura er et stort sportscenter, som beskæftiger sig meget omkring triatlon. Stedet har også andet at byde på, såsom tennis, badminton, fitnesscenter, vægttab og så videre. Alt i alt et fint og lækkert sted. Jeg kunne sagtens finde på, at tage et ophold på Thanyapura for at dyrke triatlon. Men nu bliver der lige fokus på løb i første omgang.

 

 

Søndag den 13 marts 2016 var dagen hvor løbet blev afholdt. Det er det andet løb de afholder, så det må siges at være ret nyt for dem. I går var jeg derude til Expo og hente mit start-kit, hvor man fik en løbe t-shirt, en masse rabat mærker og alt det der. Fin fin løbetrøje, nu behøver jeg ikke købe en ny af dem lige med det samme. Expo fungerede ganske fint, der var ikke de store problemer i det. Næsten ingen kø og masser af personale der kunne hjælpe og guide en på engelsk. Det var super.

Phuket 10 mile run - før starten

Phuket 10 mile run – før starten

Løbet skulle sættes i gang kl. 06 søndag morgen, hvilket må siges at være forholdsvis tideligt, specielt da man skulle være der senest 05, da vejene blev lukket af indtil centeret. Jeg havde også lige en køretur på en lille time for at komme dertil. Det vil sige, op kl. 03 søndag morgen/lørdag nat og af sted. Grunden til de vælger at afholde løbet så tideligt, er naturligvis varmen. Det bliver pænt hedt og fugtigt midt på dagen. Tidlig morgen på denne tid er solen lige ved at stå op i Thialand. Det betyder, at det er mere køligt og behageligt at løbe. Men jeg må indrømme, at jeg foretrækker at sove normalt og nappe de ekstra varmegrader det følger med sig. Men sådan er det. Smag og behag.

Arrangementet var fint. Ikke så meget at klage over der. Der var styr på det meste og vi blev ledt godt undervejs. Det var politiet der stod for at guide os på ruten, hvilket er meget normalt i Thailand. Dog var starten forsinket omkring 20 minutter. Det var lidt surt, men der var ekstra stor sikkerhed omkring løbet, da dele af den kongelige familie skulle deltage. Derfor trak det lidt ud med at få lukket vejene og sætte løbet i gang. Men helt fint, så kunne jeg jo lige gå og vågne lidt op – eller jeg kunne deltage i Sumba opvarmningen, meeen…

Phuket 10 mile run - løberute

Phuket 10 mile run – løberute

Ruten var lækker. Vi blev på 10 mile ruten ledt gennem plantager og små landsbyer, hvor de lokale troligt fulgte med. Man kunne se bjergene i baggrunden og nyde solen stå op i horisonten. Det var en meget jævn rute, heldigvis. Der var kun få grumme stigninger undervejs. Jeg havde frygtet flere bjerge, men vi nøjedes med et par enkelte stigninger på den lange rute.

Jeg fik en sluttid på cirka 1 time og 46 minutter, hvilket jeg er godt tilfreds med. Nu er jeg jo ikke en super hurtig løber. Det var som det skulle være for nu og jeg havde ingen stop undervejs. Efter 8mile begyndte jeg dog at mærke, at jeg ikke er vandt til at løbe så langt, men det gik godt. Jeg fik den i hus uden at gå eller stoppe op. Fedt nok.

Jeg havde dog lidt problemer med min telefon. Jeg er begyndt at bruge Endomondo, for at tracke mine løb, men da vi var forsinkede fik jeg sat den i gang for tidligt. Da jeg kom i mål kunne jeg ikke slukke for den, fordi den var så våd at jeg ikke kunne aktiverer selve telefonen. Derfor blev min egen måling ikke helt perfekt. Men det har jeg vist fundet en løsning på nu. Har sat den til at pause automatisk, når jeg står stille. Det må kunne gøre tricket til næste gang.

 

Medalje fra Supersport 10 Mile International Run 2016 presented by Thanyapura Phuket

Medalje fra Supersport 10 Mile International Run 2016 presented by Thanyapura Phuket

Her er medaljen vi fik da løbet var gennemført – dog var det samme type medalje alle fik, uanset om man havde løbet 500 meter børneløb, 2, 5 eller 10 mile. Det er sådan lidt fesent. Det må vi se om de ikke ændre næste år

 

 

 

 

 

 

Det var lidt om Supersport 10 Mile International Run 2016 presented by Thanyapura Phuket. Håber du eventuelt kan bruge info, hvis du deltager et andet år. Jeg er sikker på løbet bliver afholdt igen – og jeg deltager gerne igen.

Skriv kommentar