Livet i Thailand Strande i Phuket

Yanui Beach i Phuket

Yanui strand i Phuket
Skrevet af Dallemand

Phuket består af meget mere, end de kendte strande omkring Patong. Det vil jeg forsøge at slå et slag for her. Phuket er en forholdsvis stor ø, og der findes en masse lækre strande, mere eller mindre kendte. At finde dem kræver, at du kører rundt på øen og ser dig omkring.

Du kan booke en dagstur med chaufør, men jeg ville nok anbefale, at du selv lejer en bil eller scooter og kører af sted. (på eget ansvar, naturligvis). At gå rundt eller tage offentlig transport er håbløst, glem det. Du kan til nød tage offentlig transport mellem to byer, men vil du ud at se de forskellige strande og naturen, må du nok hellere leje en scooter eller booke en bil med chaufør, hvis du ikke bryder dig om at kører selv. Det kan være svært at kører her, da de kører i modsatte siden end i Danmark + der bliver kørt noget mere aggressivt. Men det er en smagssag. Jeg kører altid selv i Phuket – og Thailand generelt.

Hvor er Yanui stranden

Hvor er Yanui stranden

Yanui Beach er en af  de mindre kendte strande i Phuket. Den ligger i det sydlige område af øen, nær Nai Harn og Rawai. For at komme hertil skal du kører op over et bjerg. Det er den eneste vej hertil, med mindre du sejler. Du kan kører hertil fra Nai Harn Beach – eller fra Rawai Beach. Yanui Beach ligger faktisk midt mellem de to strande.

Jeg er helt vild med stedet, selvom jeg aldrig har taget sol eller badet der. Jeg kommer forbi stranden flere gange om ugen, enten når jeg løber eller når jeg blot tager en køretur. I dag tog jeg lige forbi, for at tage billederne du kan se her på siden.

Stranden Yanui i Phuket

Stranden Yanui i Phuket

For mig føles det som at komme til en helt anden verden. Det er rigtig hyggeligt og idyllisk. Yanui stranden er ikke ret stor, men det emmer af charme og ro. Man kan sige, at der er en mere afslappet laid back stil i forhold til Nai Harn stranden, som er meget større. Det er sådan lidt flippet backpacker stil, som man ser på film.

Omkring stranden er der nogle restauranter hvor du kan købe mad og drikke. Det er ret hyggeligt og godt besøgt. Du kan parkerer lige ved stranden og behøver ikke bevæge dig for at købe lidt at drikke, da der en lille bod på selve stranden.

Naturen omkring Yanui stranden er eminent. Stranden omkranses af et bjerg og ude i vandet kan du se sejlbåde og ellers nyde udsigten udover vandet.

 

Der ligger også et Hotel ved Yanui Beach. Den ligger lidt oppe på bjerget, godt gemt af naturen og der er vist lidt andre muligheder for overnatning bag restauranterne.

Eneste minus jeg kan sige er, at det er lidt beskidt. Der er åbenbart en del der holder til på stranden i aftentimerne og laver bål. Det er sådan set ganske fint, problemet er bare, at de ikke rydder op igen. Så der ligger lidt affald og bålrester hist og her. Men ikke nok til at afskrække mig fra at besøge stedet. Bare synd man ikke passer bedre på strandene og naturen i Thailand. Det er desværre et generelt problem – og det er ikke kun turisternes skyld, skulle jeg hilse at sige.

Restauranterne omkring Yanui strand

Restauranterne omkring Yanui strand

 

Har du lyst til at opleve et andet Phuket. Mere roligt og afslappende end de tætpakkede områder, så er dette sted en oplagt mulighed. Om ikke andet, så kør en tur ud at bade og spis din frokost her.