Livet i Thailand

W District – Phra Kanong

W District Phra Kanong
Skrevet af Dallemand

Phra Kanong, Sukhumvit 71, er efterhånden blevet et hipt sted at bo og opholde sig. Da jeg boede her i 2005, var der ikke meget at byde på. Dengang var det særdeles lokalpræget og der var ikke meget for en Farang at foretage sig. Det har forandret sig nu i 2015 må man sige.

Hvorfor der er sket en heftig evolution af distriktet nær BTS Phra Kanong skyldes formodentlig, at det er blevet meget pebret at bo i de mere efterstræbte områder, så som Ekamai, Asoke, Thong Lor etc. Det får flere og flere til at bosætte sig her – både udlændinge og Thaier.

Det er dog ikke det hele der har ændret sig, der er stadig en masse Thainess at opleve – Hvilket jo er dét mange kommer til Thailand for at opleve. På hjørnet af Sukhumvit Road og Sukhumvit 71 finder man stadig den lokalkendte marked, hvor du kan købe alt mellem himmel og jord. Sandaler og brugte TV. Bluser og tørrestativer. Der er lidt af det hele.

Et lille stykke fra Phra Kanong marked, finder du Sukhumvit 71 soi 2. Eller Preedepranomyoung soi 2 som det også kaldes. Denne gade er en Thai Food Street. Hele gaden vil om aftenen være fyldt med boder og små lokale restauranter, hvor du kan købe Thai Food. Det er et glimrende sted at spise.

Men til det nye. Ikke langt fra BTS Phra Kanong er der opstået et nyt hipt område (ligger mellem Sukhumvit Road soi 69 og 71). Det benævnes W District. Her er der blevet opført nye hoteller og mange butikker. Der er ikke store shopping muligheder, det er mere små restauranter og kaffebarer.

Kunstbutik Phra Kanong sukhumvit 71

Kunstbutik Phra Kanong sukhumvit 71

Det særegne ved D District i Phra Kanong er, at der af en eller anden grund er opstået en slags hipster kultur. Der er åbnet mange gallerier med alternativt kunst og skulptere. Det er meget hyggeligt at gæste disse små steder og se hvad de præsenterer, mens man drikker sig en latte eller andet.

Inde i selve W District er der et område kaldet W Marked. Det er små boder med mad fra mange dele af verden – der er mexicansk mad, Thai mad, italiensk etc. Maden er ikke i luksus klasse, men det er ret godt, hvis man en dag er små træt af den lokale mad. Om aftenen fra kl. 18 vil der ofte være en del udlændinge, der sidder og nyder en kold øl, et glas vin og noget mad. Det er super hyggeligt og ikke voldsomt dyrt.

I samme område kan man finde en tandlæge og en skønhedsklinik.  Der er en Max Value (supermarked) og en 7-11. Der er også åbnet en TOMS TOMS Coffee shop, hvor jeg i skrivende stund, nyder en kold Mango Shake og en bette kage – det skal jo ikke hedde sig.

Her kan du benytte deres gratis Internet og sidde og slappe lidt af, mens trafikken pulserer af sted på Sukhumvit Road.

Alt i alt et fedt område – besøg det hvis du er i området. Det er hyggeligt. Men bedst efter 18. I dagstimerne er det ret stille og madboderne har ikke åben. TOMS TOMS er dog velbesøgt alle tider af dagen.