Livet i Thailand Rejse informationer

Vejret i Thailand

Vejret i Thailand
Skrevet af Dallemand

I Thailand er der 3 årstider. Sommer, vinter- og regntiden. Generelt er Thailands klima tropisk og der er en meget høj luftfugtighed. Det er specielt denne fugtighed, der tager livet af den blege mand fra nord. Varmen i sig selv er til at holde ud, men når man tilføjer luftfugtigheden er det, at det bliver tung og omklamrende. Nogle udtrykker, at det føles som en dyne der slår omkring dem, når de stiger ud af flyveren.

Temperaturen i landet er som oftest fra 25 til 35 grader. Det afhænger af årstiden og hvor i landet man befinder sig. Som eksempel kan nævnes at der i år, i januar 2016 kun var omkring 6-10 grader i det nordlige Thailand og omtrent 15 grader i midten af landet. De lokale tog frakker og lange sokker på (mens vi udlændinge blot nød den friske luft). Flere lokale tændte bål for at varme sig om natten. Og som vi oplever det med kulden i Danmark, var der faktisk flere dødsfald i det nordlige Thailand, da ældre ikke kunne holde varmen.

De 3 årstider i Thailand er; Sommer, Vinter og regntid.

Sommertiden

Marts til Maj er tiden med højeste temperatur og det kaldes sommertiden. Her vil luftfugtigheden snige sig op mod 85% og temperaturen kan sagtens kommer over 40 grader (specielt i Bangkok, hvor 45 grader ikke er unormalt i denne periode). Det er ikke den sjoveste tid at besøge landet, selvom det sagtens kan lade sig gøre. Men varmt, det er det.

Vintertiden

De fleste foretrækker at rejse herud fra oktober til februar. Det er ”Vinter” tiden. Her vil temperaturen være omkring de 28-32 grader. Der er normalt en mere tør vind. Hvilket gør, at det ikke føles så varmt. Det er i denne periode der er flest turister i Thailand – og det medføre også, at priserne på hoteller, transport og andet er højere.

Regntiden

Regntiden er fra juni til September.

Vejret i Thailand

Vejret i Thailand

Denne periode er sædvanligt præget af store mængder nedbør og tordenvejr. Det skal dog ikke afholde dig fra at besøge landet, da det sjældent regner en hel dag. Det kan forekomme. Men typisk regner det et par timer om dagen og holder derefter tørt igen.

 

 

Jeg har ikke et favorit tidspunkt at opholde mig i Thailand. Jeg synes hver årstid har sin charme. Du kan sagtens besøge Thailand på alle årstider – og er du ude efter en budget ferie, kan rejsen ofte gøres meget billigere, i de perioder der ikke er helt perfekte vejrmæssigt.

Når regntiden falder er det ikke som lidt regnvejr i Danmark. Skybrud – tja, det ved danskerne vist ikke hvad betyder, før de har stået i vandt til livet i Thailand og det bare vælter ned. Herude regner det for alvor. Ikke som lidt sjat plaskeri i Danmark. Du kan se et par billeder fra Pattaya her i denne artikel. De er taget under en voldsomt regnvejr i december 2015. Her var store dele af det nordlige Thailand og Pattaya, Rayong områderne oversvømmet. Det er lige noget du skal tage med i rejseovervejelserne – det kan ske, at man ikke kan komme hverken frem eller tilbage i et par dage. Men det er sjældent, at det varer ved i flere uger.

Vejret i Thailand

Vejret i Thailand