Sport i Thailand

Vandtætte høretelefoner til løb

Vandtætte høretelefoner til løb
Skrevet af Dallemand

Mange kan godt lide at lytte til musik mens de løber og kan derfor have brug for et par gode høretelefoner.  Undertiden kan der tilmed være et behov for at løbe med vandtætte høretelefoner. I Danmark skyldes det jo nok mest, at der kan være regnvejr, men også at du får det varmt og sveder.

Vandtætte høretelefoner til løb

Vandtætte høretelefoner til løb

Jeg selv havde et behov for et par vandtætte og svedafvisende høretelefoner. Jeg løber i Sydøstasien, nærmere bestemt, Thailand. Faktisk kan jeg bedst lide, at løbe med så lidt gear som muligt. Jeg lytter aldrig til musik mens jeg er af sted, da jeg kan lide at lytte til naturen og omgivelserne.

Men hvorfor så købe dyre vandtætte høretelefoner, tænker du måske. Jo – jeg løber efter et tilpasset løbeprogram som skal hjælpe mig i bedre form, så jeg kan gennemfører et marathon i Bangkok senere på året.

Her synes jeg det er dejligt, at have mellemtider og så videre direkte i øret. Først brugte jeg blot iPhone, som jeg spændte på armen. Men det kan være meget svært at høre hvad stemmen fortæller mig, når der er trafik eller andet støj. Derfor besluttede jeg mig for at bruge høretelefoner (desuden sveder jeg så meget, at jeg er nødt til at pakke min iPhone ind i en plastikpose).

Til at begynde med brugte jeg blot de høretelefoner der fulgte med i pakken, da jeg købte min Iphone i sin tid. Men allerede efter 3-4 løbeture gik de i stykker. De kan simpelthen ikke tåle alt den sved de modtager. Jeg sveder som et svin, når jeg løber i et tropisk klima, med temperatur omkring 30-38 grader, som vi har på denne årstid (maj). Normalt mister jeg små 3 liter væske i timen, under løb. Det er bare ikke godt nok med almindelige høretelefoner. Dertil kommer, at ledningen var mega irriterende at have hængende.

Jeg besluttede mig derfor for at l købe nogle trådløse høretelefoner fra Plantronics. Modellen hedder ”Backbeat Fit” og er sved og ”vandtætte”. De er forholdsvis dyre i indkøb, omkring 8-900 kroner (husker ikke præcist hvor meget).

Vandtætte høretelefoner til løb

Vandtætte høretelefoner til løb

Men er det godt nok med de vandtætte høretelefoner? Ja, jeg må side at jeg er fuldt ud tilfreds. De kan holde sveden ude og er lavet i et materiale, der ikke tager skade af vand. De er dog ikke designet til at dykke og i den dur, der skal du købe nogle andre. Men de siges at være vandafvisende i en sådan grad, at de sagtens tåler heftigt regnvejr – det har jeg til gode endnu, selvom jeg ville ønske, at det ville regne noget mere for tiden, så man kunne blive kølet lidt ned. Men ak nej. Det er blot kvældende fugtigt og varmt.

Jeg har nu brugt de vandtætte høretelefoner under 5 løb. De bliver siddende og falder ikke af. Det var nok min største bekymring. Jeg mærker faktisk ikke, at jeg har dem på, hvilket er lækkert. Da de er trådløse og bruger bluetooth, slipper jeg for den klistrede ledning. Det er blot en bøjle i nakken, som hænger frit og dingler, men det er ikke generende. Selvom jeg ikke lytter til musik under mine løb, er der en fed lyd i høretelefonerne Backbeat Fit fra Plantronics og de sidder fint i ørene. Det eneste minus man kan sige er, at de ikke kommer med forskellige størrelser til øregangen. De er designet på en anden måde, så de ikke lukker alt lyd ude. Det er sådan set fint nok til en løber. Men nogle foretrækker, at lyden er hele isoleret. Det er den ikke her.

I Thailand og Phuket kan det, af erfaring være lidt vanskeligt at få fat i det løbeudstyr, man gerne vil have. Derfor vil jeg lige kort fortælle, at du kan finde disse vandtætte høretelefoner i Central Plaza Mall i Phuket. Der ligger en lille forretning på 2. – eller 3. Sal (det er ikke til at tage fejl af, det er her alle elektronik shops findes). Butikken hedder ”.Life” og er en lille specialbutik med mange lækre ting. Der er også andre brands end lige de jeg købte. De har høretelefoner til svømning. Du kan købe GoPro kamera og hylster. En ganske lille butik med lækre speciale produkter.

Vandtætte høretelefoner til løb

Vandtætte høretelefoner til løb

En vurdering fra disse vandtætte høretelefoner fra Plantronics på en skal a fra 1-5, vil lande på 4. Jeg synes de er rigtig lækre at løbe med. De er som sagt trådløse og tåler vand. De sidder godt og falder ikke af under løb. Dog det minus at det er en universel størrelse, så de ikke kan tilpasses øregangen. Men da de er designet anderledes, gør det ikke så meget.

Hvis du mangler nogle gode sved og vandtætte høretelefoner der er trådløse, vil jeg klart anbefale disse.

Kommentar