Livet i Thailand

Trafikken i Thailand

Trafikken i Bangkok
Skrevet af Dallemand

De der har besøgt Thailand ved, at trafikken kan være slem, specielt i Bangkok. Denne trafik kan give dig lange ventetider og du kan risikere at holde i kø i flere timer, blot for at køre få kilometer.

Jeg har været udsat for, at det tog små 5 timer at komme fra Phra Kanong på Sukhumvit 71 til Kho San Road – en tur på omkring 10 km der om natten, hvor der ikke er trafik, ville tage 20-25 minutter. Nuvel jeg var i godt selvskab af et par venner og vi stoppede da ved en 7-11 og købte lidt øller. Vi var jo på vej til en fest alligevel. Men da vi endelig ankom til festen, var det meste af gassen gået af. Det er hvad der kan ske i en by som Bangkok.

Trafik i Bangkoks gader

Trafik i Bangkoks gader

I Thailand er bilparken eksploderet de sidste 10 år. Og der er en stadig stor vækst. Der var eksempelvis 3-4 år hvor unge førstegangs bilejere ikke skulle betale afgift, hvis de købte en ny vogn. Regeringen betalte simpelthen afgiften tilbage. Grunden var, at man mente, at det skulle være alles ret, at eje en god bil. Det er jo en udmærket tanke -og gid det var så vel i Danmark! Problemet er bare, at der i Bangkok ikke kan bygges ret mange nye veje – det hele er udnyttet. Man forsøger at bygge opad og lave motorveje der så at sige hænger i luften. Det giver da en lidt støre hastighed, men ikke i myldretiden og i tilfælde af regn, som du kan se på billedet øverst i artiklen. Det billede er taget i Bangkok efter det havde regnet i 5 timer.

I Thailand kører man i modsatte side end Danmark. Derfor bør du passe godt på, hvis du vælger at leje en scooter eller bil. Vær også opmærksom på, at køretøjet har en god forsikring + du selv har noget der dækker, i tilfælde af uheld. Udlejerne har det med at glemme, at forsikre deres udlejningskøretøjer.

I provinserne ser det noget bedre ud med trafikken – selvom der naturligvis forekommer trafikpropper i myldretiden, typisk om morgenen fra 7-9 og om eftermiddagen fra 16-18. Det er i det tidsrum der er mest pres på. Det er her alle skal på arbejde og aflevere børn i skolen.

I Thailand har de en mere aggressiv måde at køre på og de følger sjældent reglerne. De benytter undtagelsesvist sikkerhedssele – og mobiltelefon er jo nødvendigt… de skal jo meddele lillemor, hvad de skal købe at spise, det er klart. Jeg har forsøgt at ændre dette hos min egen omgangskreds, men det er håbløst. De kan/vil ikke forstå ricikoen ved at køre uden sele etc. Min kæreste sier ofte; ”jeg stoler på dig,  du kører pænt” – hvortil jeg svare; ”jeg stoler også på mig selv – men ikke de andre”.

Der hærsker desuden en tendens til, at man mener, at have ret til at køre forrest, altid. Alle synes de er mere betydningsfuldere end alle andre. Det giver en meget ujævn og til tider farlig kørsel. De overhaler indenom, de overhaler i drejespor, rødt lys skider man på. Fartgrænser er til for at blive brudt og jeg kunne blive ved.

Jeg kører dagligt i bil og på scooter i Thailand, også i Bangkok. Det er ikke så vanskeligt, men man skal være konstant agtpågivende. Opmærksom på de andre bilister og scootere. De der kører på cykel. Du skal holde øje med hundene der render rundt på vejen etc. Det er om at være på dupperne.