Livet i Thailand Rejse informationer

The Beach på Koh Phi Phi

The Beach Koh Phi Phi
Skrevet af Dallemand
The Beach på Phi Phi øerne

The Beach på Phi Phi øerne

Mange af os husker tydeligt filmen ”The Beach” fra år 2000 med Leonardo De Cabrio i hovedrollen, som den unge eventyre, der rejser rundt i Thailand og finder et parallelsamfund på en Bounty ø med andre unge. Filmen viser barske mange sider af mennesket, men den er optaget i noget af det smukkeste natur man kan forestille sig, nemlig Koh Phi Phi (Phi Phi Island).

 

 

Tidligere da jeg rejste rundt i Thailand med nogle venner, kom jeg til dette sted en del gange. Dengang var det, i mine øjne, det smukkeste natur jeg nogensinde havde set. Det har dog ændret sig lidt med tiden – eller, det har det sådan set ikke. Men selve The Beach (Stranden hedder Maya Bay) har ændret sig med tiden.

Fra at være den nydeligste og mest idylliske hvide strand med turkis badekarvand, er det blevet til en halv beskidt strand med plumret vand. Første gang jeg var på øen var i 2005. Sidste gang er et par år siden, omkring 2014.

Jeg tog dertil med forventningens glæde, men blev blot mødt med stinkende diesel os fra de hundredevis af longtail boats og speedbåde der ankerede op ud for stranden. Det væltede rundt med fortrinsvis Kinesiske, Japanske og Koreanske turister… de er jo ikke lige kendt for, hverken at komme i små grupper eller være specielt godt opdragen, hvad pli og oprydning angår. Stranden flød med lort og vandet var så beskidt, at man ikke kunne se bunden. Det var sørgeligt. Tidligere kunne man se bunden af havet gennem flere meter vand, uden problemer.

Jeg ved at der efter militærkuppet i 2015, er blevet gjort en del for at undgå at naturen bliver mere ødelagt. Derfor overvejer jeg at tage et smut til øen igen, for at se om det har hjulpet. Det håber jeg, for det var et billedskønt sted.

The Beach koh Phi Phi Lay

The Beach koh Phi Phi Lay

Når man taler om Koh Phi Phi (Koh betyder ø på Thai) så er der tale om 2 forskellige øer. Den ene er et naturreservat, og er den The Beach ligger på. Den hedder Koh Phi Phi Lay. Her er det ikke tilladt at bygge hoteller og lignende. Det er heller ikke lovligt at drive butikker og andet. Det er fredet og kun tilladt for dagsturister. Jeg har hørt om nogle, der trodser reglerne og overnatter på stranden, men jeg vil ikke anbefale at gøre det. Man kan nyde stranden samt gå et stykke ind på øen og se hvor filmen blev optaget. Der ligger vist stadig en lille hytte derinde.

 

Den anden ø er der hvor hotellerne og turisterne nyder livet, den kaldes Koh Phi Phi Don.

Du kan se billederne af de to øer her. Turistøen er særligt kendetegnet med det lange smalle mellemstykke, hvor masser af turister har nydt en lille sjus og en bid mad.

På det andet billede kan du se et stykke med hvidt sand i midten, inde i en lagune. Det er The Beach der ligger der. Godt gemt og da filmen kom frem, et forholdsvis ukendt sted for mange mennesker.

Koh Phi Phi Don

Koh Phi Phi Don

Jeg vil sige, at Phi Phi øerne er mest for det yngre publikum. Der er meget fest og gang i den, hvilket kan være ret fedt. Jeg har da fået mine bajere og Buckets her på øen i sin tid. Men som familieferie synes jeg ikke det er det oplagte valg. Her findes bedre områder, hvor der sker mere for de yngste. Men det er klart et besøg værd. Man kan eksempelvis tage en dagstur på egen hånd. Der er færger dagligt fra havnen i Phuket. Her kan man sejle til øen, gå lidt omkring og spise sin frokost. Husk bare at booke en retur billet og overhold tiden. Jeg har selv prøvet at strande på øen, uden mulighed for at komme retur før dagen efter, nå ja – der gik vist lidt øl i den. Det kan jo ske for selv den bedste.

Du kan også booke dagsture som tager dig rundt til en 2-3 forskellige øer i området. Du får mulighed for at snorkle, se drypstenshuler (fra søsiden), se abestranden og i den dur. Det er en fin måde at bruge en dag på – at sejle lidt rundt og få set noget forskelligt. Husk blot solcreme, solbriller og måske en langærmet trøje, hvis det skulle gå helt galt og du bliver stegt af solen. Den er hård, når du sidder på en båd i timevis.

Jeg personligt elsker at sejle rundt i det sydligt Thailand – der er så mange smukke strande og øer at se på. Selve sejlturen nyder jeg også – dog helst på en Longtail boat, hvilket er mere privat og der er typisk ikke så mange mennesker med, som på de store speedbåde. Men det er en smagssag.

Hvis du ikke selv gider bryde dig om, at planlægge din tur – så spørg på dit hotel. De har næsten alle sammen disse dagsture tilgængelige for dig. Så bliver du samlet op på hotellet og guidet hele vejen. Det kan være rart nok.

God fornøjelse – og nyd turen