Thai mad opskrifter

Thai opskrift på surkålssuppe med svineben

Thai opskrift på surkålssuppe med svineben
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Dom Ga Dub Muu Pad Gad Dong

Thai opskrift på surkålssuppe med svineben

Thai opskrift på surkålssuppe med svineben

Ingredienser

1 liter svinefond

3 fed Hvidløg

2 stk. rødder fra koriander

300. gram svineben – kan komme mere i, hvis du ønsker det

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

5 stk. røde thai chili – det er ikke så stærkt, da de kommes hele i retten

1 tsk. peber

300 gram surkål

Opskrift på thailandsk surkålssuppe med svineben

Først hælder du en svinefond op i en gryde. Her har vi lavet den fra bunden, ved at koge nogle svine ben og grønsager et par timer forinden. Du kan også bruge en fond du køber færdig.

Kom låg på gryden og bring din fond i kog. Herefter tilsætter du hvidløg samt roden fra et par bundte koriander. De kan købes hos en asiatisk købmand – måske også en mellemøstlig grønthandel.

Kom nu de gode svineben i fonden. Du kan komme den mængde i du ønsker, personligt vil jeg gerne have mange at gnaske i. Du må lige overveje, hvilke gæster du spiser maden med og tilpasse mængden af kødet herefter. Denne blanding lader du koge i cirka 15 minutter med låg på.

Efter 15 minutter tilsætter du salt, sukker, hele stærke røde Thai chili. Lad igen suppen koge i 5-10 minutter. Herefter kommer du lidt peber i og tilsætter den sure kål. Det er ikke hvidkål, men det minder meget om det. Du kan blot spørge i din asiatiske købmandsforretning. De ved hvad det er – De har dem i vakuumpakkede poser og de er ikke specielt dyre. Jeg har selv købt dem mange gange i Aarhus.

Nu lader du igen suppen med surkålen koge – i omkring 5 minutter. Herefter er retten klar til servering.

Du kan selv tilsmage suppen med salt, peber og så videre. Kog den så længe du ønsker, inden du putter surkålen i. Det er vigtigt at kødet på benene bliver godt mørt og nemt smutter af, når du spiser det.

Thai opskrift på surkålssuppe med svineben

Thai opskrift på surkålssuppe med svineben

Servering

Du serverer retten i en stor skål – spis gerne ris til. Du gnaver af svinebenene som du blot holder i fingrene. Du behøver ikke være alt for sart, når du spiser Thai Food. Det er meget almindeligt at benytte fingerende af og til herude.

Ellers kan du måske varme et flute til suppen, det kunne nok være meget lækkert. Men det er ikke Thai style.

Velbekomme fra Dallemand