Thai mad opskrifter

Thai Opskrift på stegt surkål og æg

Thai Opskrift på stegt surkål og æg
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Pag Ga Dong Pad Kai

(Pag Ga Dong=Surkål, Pad=stegt, Kai=æg)

Thai Opskrift på stegt surkål og æg

Thai Opskrift på stegt surkål og æg

Ingredienser

2 spsk. Olie

3 fed hvidløg

1 pakke Surkål (købes ved asiatisk grønthandel).

1 spsk. Sukker

1 tsk. ”Det 3. Krydderi”

2 tsk. Soya Sauce

1 tsk. salt

2 stk. æg

Opskrift på stegt surkål og æg

Vi skal i gang med en Thailandsk ret, som ofte er at finde på markeder og rundt om i mad boderne. Det er en populær ret hos de lokale, men måske ikke så meget hos turister. Retten er sur, og det er der mange udlændinge der ikke bryder sig om. Jeg synes retten kan være lækker, til en forandring.

Du starter med at komme olie på panden og tilsætter hvidløgene, som du har hakket fint. Brun hvidløgene til de får lidt farve og afgiver noget smag til retten – de må ikke stege sprøde. Herefter kommer du surkålen på. Du skal bruge cirka en pakke. Du kan købe denne surkål hos de fleste asiatiske grønthandlere. De har dem vakuumpakkede og gerne tilbud på 3 pakker.

Tag indholdet ud af pakken og hak det fint. Herefter kommer du det på panden til hvidløg og olie og begynder at stege det. Efter cirka 1 minut tilsætter du sukker, ”Det 3. krydderi” , soyasauce og en smule salt.

Nu skal det blot steges og røres godt sammen. Du steger det omkring 3-4 minutter til det hele er tilpas gennemvarmet.

Nu laver du plads i den ene side af panden og slår 2 æg ud, som du kommer på panden. Rør lidt rundt i æggene og tilbered dem. Når de er halvt stegte, tager du surkålen og blander med æggene. Rør det hele godt rundt og herefter er du klar til servering – Thai mad, enkelt og hurtigt.

Thai Opskrift på stegt surkål og æg

Thai Opskrift på stegt surkål og æg

Servering

Retten kan serveres med ris eller blot som den er her. Kålen giver lidt at tykke på. Retten kan være ret sur – det siger vel sig selv, når der bruges surkål. Man kunne måske serverer en pølse eller medister til denne ret. Vi køber ofte nogle grillede ”medister” og spiser til denne ret.

Velbekomme fra Dallemand