Thai mad opskrifter

Thai Opskrift på stegt kål med kylling

Thai Opskrift på stegt kål med kylling
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Ka Na Pad Gai

Ka Na=kål, Pad=stegt, Gai=kylling)

Thai Opskrift på stegt kål med kylling

Thai Opskrift på stegt kål med kylling

Ingredienser

2 spsk. olie

3 fed hvidløg

300 gram Grønkål (den grønkål som er vist i Youtube videoen, er ikke en dansk grønkål, men en Thai. Du kan sagtens bruge dansk grønkål. Faktisk mener min kok, at det kun bliver bedre, da den danske grønkål er i bedre kvalitet, end den thailandske.

300 gram kylling i strimler eller tern

2-3 spsk. vand

1 tsk. sukker

1 tsk. ”Det 3. Krydderi”

4 tsk. østerssauce

1 tsk. Soya sauce

1 tsk. fiskesauce

Opskrift på stegt kål med kylling

En yderst velsmagende thai ret, som er utrolig enkel at tilberede – man kan undre sig over, hvorfor man ikke laver mere mad selv i Danmark. En stor del af de opskrifter du kan finde på dallemand.com tager ikke meget mere end 5 minutter at tilberede – og de er yderst velsmagende, sunde og lækre.

Det første du starter med i denne ret er, at komme olien på panden sammen med hvidløg. Vend den kort på den varme pande og kom derefter alt  kyllingen på. Steg det godt så kyllingen får farve og smag fra hvidløget.

Nu tilsættes grønkålen, som du har hakket fint. Put kun den nederste del af kålen på panden nu (toppen kommes på senere, den skal ikke have samme mængde varme).

Kom en smule vand på og bland det godt sammen dernæst tilsættes, sukker, ”Det 3. Krydderi”  og østerssauce igen blander du retten godt og sørger for, at kyllingen er gennemstegt. Når du er sikker på det, kommes den

øverste den af kålen på sammen med lidt Soya Sauce. Du vender det kort, så det lige bliver varmet igennem – herefter er du klar til servering.

Thai Opskrift på stegt kål med kylling

Thai Opskrift på stegt kål med kylling

Servering

Du anretter denne ret på et lille fad eller tallerken. Det serveres med almindelige ris og eventuelt et stykket lækkert friskebagt flutes.

Retten er ikke speciel tung og det gør den velegnet til et mellemmåltid eller som en del flere retter. I Thailand spises der ofte mange retter på samme tid. De deles mellem de der spiser. Det er ikke som i Danmark, hvor man ofte bestiller sin egen bøf. I Thailand bestilles mange gange 5-6 retter mad til 2-3 personer. Så sidder man og deler maden mellem sig. Det er ret hyggeligt. Denne ret passer meget godt ind i det billede.

Velbekomme fra Dallemand