Thai mad opskrifter

Thai opskrift på Stærk Thailandsk salat med svinekød

Opskrift på Thai mad - Lab Muu
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Lab Muu

(Lab=Det er en stærk nordøst thailandsk salat , Muu=Svinekød)

Opskrift på Thai mad - Lab Muu

Opskrift på Thai mad – Lab Muu

Ingredienser

3-4 spsk. vand

400 gram hakket Svinekød

2 fed hvidløg

2 stk. lime blade

1 tsk. ”Det 3. Krydderi”

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

1 spsk. fiskesauce

1 spsk. chili pulver

2 spsk. Ris-pulver (spørg din asiatiske grønthandel om dette produkt. Se filmen og forklar ham hvad du mangler. Thaierne siger, at det er ris, der er ristet og malet til pulver – no idea om det er korrekt. Du er nødt til at spørge dig frem, du skal alligevel købe produktet i en thai butik, vil jeg mene.)

! dusk koriander

1-2 stænger forårsløg

I dusk thai persille

3 spsk. frisk lime saft

1 -2 stk. rødløg

Opskrift på Stærk Thailandsk salat med svinekød

Vi skal lave en stærk thai ret fra det nordøstlige Thailand (Issan food) som spises overalt i Thailand. Den kan fås som den version vi laver her, men også som små kød kugler, nærmest minifrikadeller, der er friturestegte. Det er samme blanding man bruger, man laver bare kugler og steger til slut.

Til denne udgave begynder du med at putte vandet i gryden og tilsætte svinekødet. Rør godt i det, og få de værste klumper mast ud af kødet, mens det steger og koger. Det er ikke meningen, at denne ret skal være gylden stegt – det er derfor det halvkoger og steger sammen i vandet.

Kom nu lidt fint hakket hvidløg i sammen med de fint hakkede lime blade. Tilsæt ”Det 3. Krydderi” – eller undlad dette, hvis du ikke bryder dig om at bruge dette produkt. Kom sukker og salt i blandingen og steg det hele godt igennem, så du er sikker på, at kødet er gennemtilberedt.

Nu er du allerede færdig med at stege denne ret og du kommer det hele over i en skål. Her skal du nu tilberede retten færdig.

Start med at komme alle disse ingredienser i; ”Det 3. Krydderi”, Fiskesauce og Chili pulver. Kom nu de ”brændte og malede ris” i retten – jeg er i tvivl hvad det helt præcist er for et produkt. Jeg har spurgt flere thaier. De siger, at det er ris der er brunet og derefter tørret og malet. Men spørg i din asiatiske grønthandel, da det er en væsentlig del af retten, kan det ikke undlades.

Fortsæt med at komme lime blade som er meget fint hakket , forårsløg og koriander. Her kan du undlade koriander, hvis du ikke bryder dig om smagen. Tilsæt Thai persille og frisk presset lime saft. Kom fint hakkede rødløg i og rør det hele godt sammen.

Det var det – ikke specielt svært at lave lækkert og sundt Thai mad.

Beklager det manglede navn på ris pulveret. Du kan naturligvis smage til med salt, sukker, lime, chili – det er meningen at retten skal være lidt over middel stærk. Den skal rive lidt i mundtøjet. Og du skal kunne smage den bitre lime.

Stærk Thailandsk salat med svinekød

Stærk Thailandsk salat med svinekød

Servering

Du serverer Lab Muu med friske grønsager. Normalt vil det være friske grønne bønner, hvidkål, basilikum og agurk. Anret det hele lækkert på en tallerken. Se vores anretning herunder – Thai køkkenet gør ofte en del ud af, at anrette maden smukt – det giver meget enkle retter et smukt udtryk.

Velbekomme fra Dallemand