Thai mad opskrifter

Thai opskrift på friturestegt kylling med Thai urter

Opskrift på thailandsk kylling med urter
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Gai Tåd Samun Prai

(Gai=Kylling, Tåd=friture stegt,  Samun Prai=Thai urter)

Opskrift på thailandsk kylling med urter

Opskrift på thailandsk kylling med urter

Ingredienser

7-10 stk. kylling vinger

1 tsk. peber (på filmen bruges billigt thai peber, det er derfor der bliver brugt mere)

1 tsk. salt

2 tsk. sukker

3-4 fed hvidløg

2 stænger Lemmon græs (skal mases/hakkes)

2-3 dl. olie

4 stk. lime blade

6 stk. stærke røde thai chili

2 små rødløg

Opskrift på Friturestegt kylling med Thai urter

Denne ret er i 3 trin og jeg vil anbefale dig lige at se min video igennem. Så du kan danne dig et billede af, hvordan du skal lave retten. Det er ikke så svært, men jeg kludre måske lidt i det på skrift. Se Youtube filmen og sæt i gang

Marinade

Først skal du lave en thailandsk marinade til kyllingen. Start med at komme kylling vinger op i en skål.  Her tilsætter du peber,  salt, sukker,  hakket hvidløg, fint hakket Lemmon græs, olie og meget fint hakkede lime blade. Du ælter det hele godt sammen og putter folie over skålen. Sæt det på køl i mindst en time, så kyllingen tager smag af de lækre krydderier.

Tilberedning af urter

Nu skal du i gang med at tilberede dine thai urter. De skal blot have en hurtig tur i olien, det tager ikke mange minutter. Kom først olien i gryden og varm det op. Kom først hele Lime blade i den varme olie. Når de er tilpas sprøde (det går hurtigt) tager du dem op på noget bagepapir eller andet, der kan suge olien væk. Samme taktik benytter du således med  de røde, stærke Thai chili, hvidløg i skiver og rødløg i skiver.

Frituresteg simpelthen det hele en efter en og kom det på fedtsugende papir bagefter.

Tilberedning af kylling

Så blev det tid til at tilberede kyllingen. Du bruger det samme olie som du brugte til at stege urterne i, hvis der ikke er helt nok, må du tilsætte lidt ekstra.

Det er meget simpelt, varm olien op og kom kylling stykkerne ned i olien. Du skal blot beholde alle de urter kyllingen er marineret i, de kommer med og bliver tilberedt.

Lad nu kyllingen blive friturestegt. Vend dem blot en enkelt gang og tag dem op ad olien, når de er gennemstegte, lækre og gyldne. Put dem over på fedtsugende papir og lad dem køle en smule. Herefter er det hele klar til servering – se billedet af den færdige ret herunder

Opskrift på thailandsk kylling med urter

Opskrift på thailandsk kylling med urter

Servering

Du kan spise de stegte kyllingevinger som de er her. Eller du kan spise dem med ris. Jeg plejer normalt at spise dem som en snack i stedet for frokost. De kan også være et supplement til din frokost eller aftensmad. De smager rigtig lækkert, da de har smag fra de urter du kom i marinaden. Og de sprøde urter og chili er også lækre at spise til.

I Thailand bliver meget mad tilberedt i olie/friture – sådan er det bare. Jeg tror såmænd ikke man behøver være så fedtforskrækket – det er bare om at gå i gang.

God Appetit fra Dallemand