Thai mad opskrifter

Thai mad opskrifter

Den kendte Thai ret Pad Thai
Skrevet af Dallemand

Dallemand er glad for at kunne fortælle, at der nu vil være Thai opskrifter at finde på hjemmesiden. Da jeg jo bor i Thailand er det naturligt for mig, at spise den lokale mad og det er med stor fornøjelse. Faktisk spiser jeg meget sjældent dansk mad eller europæisk mad i det hele taget. Ikke fordi jeg ikke har lyst, men fordi det er så meget nemmere at få noget godt og lækkert Thai mad i dagligdagen.

Dallemand har spekuleret i det længe og synes ikke du skal snydes for det skønne Thai køkken, som er kåret til at være en af verdens bedste køkkener. Derfor har jeg allieret mig med min kæreste, som er uddannet/oplært kok i Thailandske køkken og naturligvis født ind i madkulturen. Hun elsker at lave mad – og ikke mindst at spise det.

Hun vil lave Thaimaden og vise dig video af, hvordan hun tilbereder det. Hun vil give dig fif, så du meget enkelt kan lave dit eget mad. Hun vil også gennemgå flere af de lidt mere specielle ingredienser, som man normalt bruger i Thai køkkenet. Det være sig lige fra Soyasauce til Fiskesauce.

Thai kokus suppe med rejer

Thai kokus suppe med rejer

Aon (det hedder hun) vil kokkerer i et primitivt miljø, da Dallemand er fortaler for Simple living. Det vil sige, at du ikke behøver anskaffe dig alverdens remedier for at tilberede maden. Det meste vil blive lavet på et enkelt blus med én pande. Derved kan alle følge med og lære hvordan man skal tilberede maden. I videoerne vil hun tale engelsk, da det danske kniber. Jeg vil skrive en fuldstændig thai opskrift på dansk, så du kan læse hvilke ting du skal bruge.

I Danmark har Thai mad været populært i flere år. Det er der naturligvis en grund til – det smager godt og der er lidt ekstra smæk på smagen i forhold til det danske køkken, hvor vi jo er glade for salt og pepper. Ingredienser man ikke benytter så meget herude.

Jeg har set en del på nettet og i thai kogebøger, at nogle begynder at lave fordanskede versioner af Thai opskrifterne, hvilket er en skam. Det vil ikke være tilfældet her. Det er den ægte vare. Thai mad skal smage af Thai mad og ikke ændres alt for meget – for så er det jo ikke den sande madkultur du oplever.

Du skulle tage at springe ud i det og læse med her på Dallemand. Det er ikke så svært at lave noget lækkert og enkelt mad. Faktisk vil jeg påstå, at flere af retterne kan laves på 15 minutter. Der er mange af retterne som ikke er specielt komplicerede. Det gælder blandt andet Thai supper. Det er super nemt, når man først lige fanger konceptet og den thailandske tankegang.

Du behøver ikke være nervøs for at kaste dig ud i, at benytte de ingredienser som bliver vist. Mange af os danskere ved ikke engang hvad det er – jeg selv inklusiv. Men det får man hurtigt en fornemmelse af. Mange af de thailandske ingredienser kan købes i almindelige supermarkeder i Danmark. Men jeg vil klart anbefale at støtte op om de asiatiske små butikker, der findes rundt omkring i de lidt større byer. Bor du i en mindre by, hvor der ikke lige er adgang til en asiatisk/thai butik, så må du lave en god huskeliste og tage ind og handle stort ind. Så du får det hele med. Det er ikke specielt dyrt og mange af tingende kan holde sig længe.

God fornøjelse – jeg håber du kan lide videoerne og maden

Skriv kommentar