Sport i Thailand

Svømning i Thailand

Svømme Phuket rundt
Skrevet af Dallemand

I Thailand og ikke mindst i Phuket, er der de sidste par år kommet mere og mere fokus på sport. Da jeg startede med at rejse i her landet, var der ikke ret meget. Udover vandsport i de turistede områder.

Det har ændret sig en del, ikke mindst på grund af begivenheder som ”Bike For Dad”, hvor lokale arrangerede et cykelløb i hele landet, til ære for Hans Kongelige Højhed. Jeg så selv cykelløbet i Rayong, hvor tusindvis at cyklister kom gennem byen. Et flot og stort arrangement.

Jeg fornemmer at de lokale er begyndt at interesserer sig mere for sport. I dagligdagen ser jeg mange der dyrker løb, cykling, fitness, svømning og så videre. Det er fedt at så mange lokale er sprunget ud i det.

Det betyder også mere international fokus på sport i Thailand. Som i kan læse i nogle af mine artikler, deltager jeg selv i flere officielt løb i Thailand – Der er mange af dem rundt om i landet. Lige fra halv Marathons som lige nu er i træning til. Til de store 100km Trail løb i junglen nordpå. Der er lidt for enhver må man sige.

Nu har jeg tidligere været meget glad for svømning, og jeg gør det da stadig. Jeg har bare ikke adgang til en ordentlig svømmebane i nærområdet. Men det kan jeg jo ikke hyle over – jeg kan jo bare svømme hele vejen rundt om Phuket, som en svensker er i færd med i skrivende stund.

Svømme Phuket rundt

Svømme Phuket rundt

Det er den svenske Ultra-atlet Jonas Colting der har fundet vejen til Phuket og er gået i gang med projektet. Han startede den 30. marts 2016 og forventes færdig den 6. April 2016. En svømmetur over 8 dage. Hans plan er, at svømme omkring 15 km hver dag. Starte omkring kl. 05:30 om morgenen og svømme i estimeret 4 timer, kun med pauser til at drikke og spise lidt. Han vælger at starte tidligt, for at undgå den bagende sol i middagstimerne. Det er simpelthen for varmt – og farligt. Det samme gælder, når jeg deltager i langdistance løb herude. Der starter det altid ved den tid om morgenen.

Jonas gør det for at rejse penge til velgørenhed i Phuket – hvilket er super fedt. Helt specifikt skal det gå til Yaowawit Orhhanage Skolen. Den blev oprindeligt bygget til at hjælpe de lokale efter tsunami tragedien for omkring 10 år siden. I dag skolen, så vidt jeg kan forstå, et led i at beskytte kystlinjen og hav skildpadderne i området.

Her er Jonas Coltings svømmeplan for de 8 dage – så er det bare med at komme i gang.

30 marts: Starter fra Marriott Phuket Resort og Spa i Mai Khao til Trisara. 14km

31 marts: Fra Trisara til Merlin Beach Resort i Patong. 16km

01 april: Fra Merlin Beach Resort i Patong til Nai Harn stranden. 15 km

02 april: Fra Nai Harn stranden til Sri Panwa Resort. 14km

03 april: Fra Sri Panwa Resort til Phuket Villa Resort på Coconut øen. 15km

04 april: Fra Phuket Villa Resort til Ao Por Grand Marina. 15km

05 april: Fra Ao Por Grand Marina til Phuket Yacht Haven. 15km

06 april: Sidste stæk fra Phuket Yacht Haven tilbage til Marriott Phuket Resort og Spa. 15km

Svømme Phuket rundt - hårdt, men smukt

Svømme Phuket rundt – hårdt, men smukt

Jeg må sige, at jeg er imponeret over denne svømmetur. Det er godt nok langt at svømme – og så på åbent hav. Der tror jeg ikke lige jeg kan være med. Men jeg savner da at trække nogle baner. Det kunne godt være, at jeg skulle finde mig et sted at gøre det.

Jeg ser mange der svømmer i havet i Phuket, men personligt kan jeg bedst lide blot at bade. Jeg er ikke så glad for det åbne hav, når det gælder svømning. Og som Jonas selv nævner i et interview til medierne herude, så er brandmænd også noget han har i tankerne. De kan være ret voldsomme her i Thailand. Der er flere giftige arter.

Anyway – jeg ønsker Jonas en god tur og håber han får rejst nogle midler til velgørenheden og ikke mindst nyde bedriften.