Livet i Thailand

Sprogskole i Thailand

Walen sprogskole - Bangkok afdelingen
Skrevet af Dallemand

I Thailand er der et utal af sprogskoler. De forekommer overalt i landet, men specielt i de store byer og populærere turistområder. Du kan blandt andet finde sprogskoler i Bangkok, Hua Hin, Rayong, Pattaya, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket, Samui island og så videre.

Men hvorfor er der så mange sprogskoler? Hvorfor ligger de placeret som de gør? Nogle er naturligvis oprettet, fordi ejeren har haft en ideologi om, at lære Thai sproget til udlændinge. Men langt de fleste er opstået, fordi der har været penge i det og på grund af stor efterspørgsel for disse skoler – da udlændinge der studerede, kunne få ret til et studie visa og derved opholde sig i Thailand i mange år.

Det jeg siger er at langt de fleste, der går på disse skoler, er folk der bor i Thailand en længere periode. Men der er naturligvis også folk der har arbejde herude, som gerne vil lære sproget. Der er turister der er her en kort tid og gerne vil lære en smule Thai.

En god begynderbog i Thai

En god begynderbog i Thai

Der findes både gode og dårlige sprogskoler i Thailand. Men der er blevet ryddet gevaldigt op i denne sektor gennem det sidste års tid (2014-15). Efter militærkuppet har der været meget stor fokus på netop visa til sprogskolerne og det er efterhånden meget vanskeligt at bibeholde et visa på baggrund af et studieophold på en privat sprogskole.

Tidligere var der et hav af useriøse skoler – men kun få seriøst udbydere. Der var mange skoler der var ligeglade med, om de studerende reelt mødte op til undervisningen, som det kræves af regeringen. De betalte blot, fik deres dokumenter og visa. Men sådan er det ikke mere – heldigvis. Der er kommet meget mere kontrol nu. For det første er det svært bare at få dit visum, når du er på ambassaden i et andet land (hvilket kræves). Hvis de udsteder dit visa på baggrund af et sprogskole ophold, ja, så er det utrolig svært at få forlænget dit visa. Det skal du nemlig for hver 90. dag du opholder dig i Thailand. Før fik du altid nye 90 dage ved et besøg på immigrationen. Nu skal du være heldig, hvis du får 30-60 dages forlængelse. Jeg har set flere eksempler på, at visa er blevet annulleret og ansøger har fået 7 dage til at forlade landet. Det er blevet ryddet godt op må man sige.

Efter min vurdering er tiden med visa og sprogskoler en tid der render ud. Det varer ikke mange år, før de fleste private skoler er lukket. Pas på med at købe og betale til et studieophold på en sprogskole – også selvom de lover dig et års visa. Det er nemlig ikke garanteret, at du vil få det.

Det bedste du kan gøre er at søge optagelse på et reelt universitet. Altså et af regeringen godkendt universitet. Der er enkelte universiteter der udbyder Thai undervisning. Men ellers kan du overveje, at tage en ny uddannelse herude. De der går denne vej, skulle efter sigende have lettere ved at få deres visa. Der bliver ikke stillet de samme spørgsmål her og immigrationen acceptere (efter hvad jeg har hørt – du kan ikke stole blindt på min oplysning) dit ansøgning, hvis det er et universitet du går på.

Jeg har selv gået 2 år på sprogskole i Thailand. Jeg gik der fordi jeg gerne ville lære sproget – og der var mange der havde samme holdning. Men endnu flere gik der udelukkende på grund af deres visa. Jeg synes det var godt, at der blev luget ud i møget – men er også lidt ked af, at det nu er svært at studere sproget, for os der reelt gerne vil lære det.

Se dig lidt for, inden du hopper af denne vej – overvej et universitetsophold, hvis du vil have et langt ophold i Thailand. Er det kun på grund af visa – find en anden mulighed. Der er flere måder at gøre det på.