Livet i Thailand Rejse informationer

Søg Schengen Visa i Phuket

Søg Schengen Visa i Thailand
Skrevet af Dallemand

Goddag, jeg vil gerne se på et  Schengen Visa til Danmark – Så gerne Hr. det bliver lige 3000 kroner + et helveds besvær. Du skal i øvrigt lige rejse 900 kilometer for at søge om at få det.

Jo – Schengen Visa til Danmark er ganske udmærket. Og ikke et ondt ord om nogle enkelt personer her. Men det ”nye” system er godt nok belastende.

Sidste år var min kæreste og jeg på sommerferie i Danmark. Det var en god tur og rart at se familien igen. Min kæreste er Thai og skulle naturligvis have et Schengen Visa, for at få lov at rejse til Danmark på ferie.

VFS - Bangkok

VFS – Bangkok

Det er fair nok – det er godt nok lidt besværligt, med alle de dokumenter det kræves. Det koster en del af få lavet de rette dokumenter. Noget af det skal oversættes fra Thai til Engelsk. Anyway – vi gik, sidste år, som vi skulle på VFS Global (http://www.vfsglobal-denmark.com/thailand/) da Den Danske Ambassade har udliciteret deres Visa service?! Det skete for et par år siden og er som sådan godt nok. Det samme gælder Norge, Sverige og Finland. Man søger det samme sted i Bangkok, for at få Schengen Visa til et af de nordiske lande.

Efter vores udmærket sommerferie i Danmark, er vi imidlertid flyttet fra området nær Bangkok og ned i det sydlige Thailand til Phuket. Vi har besluttet os for at tage på sommerferie i Danmark igen i år, da der er forskellige fødselsdage vi gerne vil deltage i. Billetterne er købt, det hele er super – vi skal bare lige have fikset det Schengen Visa til min kæreste.

Jeg tænker; der ligger et Dansk konsulat i Rawai, Phuket. Der kan jeg jo lige få lavet det der visum til hende – det er vel blandt andet derfor De er der.

Jeg tager i dag min scooter og drøner om for at hilse på konsulen – ville lige spørge, hvad vi skal bruge for at lave det visa, samt hvornår vi skal søge om det.

Konsulen er en ganske flink mand – som desværre kunne fortælle mig, at det ikke var muligt at søge om Schengen Visa i Phuket. Det kan kun gøres i Bangkok. Javel ja. Det var da lækkert – det svare jo til, at man lige skal kører fra Aarhus til Bruxelles, Belgien for at få lavet et Visa til en ferie i Thailand. Det holder fanme ikke.

Jeg/Vi skal bruge omkring 2-3000 kroner (hvis det kan gøre det) på fly og hoteller + en masse tid og bøvl i Bangkok. Hvorfor? Der sidder en Konsul i Phuket, som gerne vil kontrollerer dokumenterne og sende det til Bangkok. Men det kan man ikke, nej. Vi skal altså lige kører omkring 900 kilometer for at afleverer de dokumenter i Bangkok. Det giver nemlig god mening.

Alt i Alt – Schengen Visa er godt. Men at være tvunget til at rejse 900 km for at få lov at søge om det, det er dæleme håbløst.

Vi er jo nok ikke de første – eller sidste, der ønsker at søge et Schengen Visa udenfor Bangkok. Hvad med folk i Nordthailand? Håbløst system, det må man gi Dem der har fundet på den snedige løsning.

Det er jo bedre at bruge en masse tid og penge på at rejse til Bangkok. For først at blive forsøgt snydt af alle de ”hjælpsomme” lokale svindlere der står udenfor VFS (dem var der mange af sidste år, nu er kontoret vist flyttet, så jeg skal ikke kunne sige, hvordan det ser ud lige nu). Stå der i Bangkok i 200 graders varme, for skulle afvise de Hustlere, der nu engang står udenfor centeret. Dem som lige kan fikse kopier og alt muligt lækkert. Hold kæft hvor jeg bare ikke gider tage til Bangkok for at lave det Visa. Derefter sidde og vente på at få lov at aflevere sine dokumenter. Det er bare ikke gennemtænkt.

Søg Schengen Visa i Thailand

Søg Schengen Visa i Thailand

Men lækkert nok, at det Danske personale ikke skal tage sig af disse ting længere – så rejser vi andre gerne 900 km og bruger en 3-4000 kroner på ingenting. Hov, glemte jeg at nævne, at de jo også tager et gebyr for at behandle din ansøgning + et gebyr for at sende et pas retur. Alt i alt er der alt alt alt for dyrt at få et Schengen Visa til Danmark, med mindre man bor i Bangkok.