Livet i Thailand

Silver Lake nær Pattaya

Silver Lake Pattaya
Skrevet af Dallemand

Silver Lake nær Pattaya er et sted som er overset af mange vesterlændinge. I hvert fald har jeg ikke set ret mange, de gange jeg har besøgt stedet. Og jeg har været der adskillige gange. Japanere, Kinesere og Koreanere mangler der til gengæld ikke. Ligesom der også er godt med lokale Thaier. Jeg synes det er en skam, at danskerne ikke rigtig finder frem til dette sted. Det er et smukt sted, hvor man kan komme lidt på distance af storbyenes hastværk. Bevares, der er ikke meget at tage sig til i Silver Lake. Dog kan man godt bruge en 2-4 timer der.

Silver Lake er placeret ikke langt fra Pattaya og du kan sagtens køre dertil i bil selv (hvis du er udi gør det selv ferie). Ellers er det sikkert muligt, at købe en tur hos bikserne i Pattaya, vil jeg tro. Aner det ikke, kommer aldrig i Pattaya – men når Kineserne kan finde det, kan du nok også

Kører du selv er der rig mulighed for at parkerer din slæde udenfor Silver Lake. Der er anseelig parkeringsareal, hvilket er gratis. Skulle der være fuld hus, kan du også parkerer på den anden side af vejen, hvor stedet har en stor restaurant.

Som jeg har forstået det, er Silver Lake ejet af en lokal Thai kvinde. En forhenværende skuespillerinde eller noget i den retning. Hun er gift med en Australier. De har bygget denne smukke plet op fra bunden og giver dig nu lejlighed for at nyde den smukke natur, mod et gebyr, naturligvis. Entré er faktisk gratis på stedet, men du skal betale for at komme på køretur etc.

Vinplantage Silver Lake

Vinplantage Silver Lake

Nå – men hvad er Silver Lake så for en størrelse? Det er en stor vingård bygget i italiensk stil. Der er store arealer med druer. Udsigten til bjergene i baggrunden, giver en speciel glæde. Det er ret idyllisk. Du kan købe en lille køretur genne vinplantagen, det må du prøve – om ikke andet for at se Asiaterne gå amok med at tage billeder. Vognen stopper hver 2 minut, hvor der så er ”billede pause”. Der er opsat forskellige skulpturer og blomsterhaver til dette formål. På runden gæstes også lokalitetens tapperi, hvor der brygges vindruesaft og vin. De sidste gange jeg har besøgt Silver Lake, har man fået 2 smagsprøver på vindruesaften.

Du kan også købe en vinsmagnings tur. Turen er lidt dyrere, men så får du vin undervejs.

Selve hovedbygningen er i italiensk stil. Der er opsat bænke, så du kan side og konsumere udsigten. Der er kaffebar med aircon, hvis det bliver for hedt udenfor. Der er en vin-shop, hvor du kan købe stedets vin og smage på varen. Der er gode toiletforhold.

Grunden til, at jeg er kommet til Silver Lake mange gange er dog ikke deres vin eller udsigt, men deres pizza. I Thaiand finder jeg det håbløst at finde en pizza der er værd at sætte tænderne i – men dét har de her. De sælger pizza i 4-6 varianter. Sprød og lækker bund med godt fyld. Det er gode sager – du kan spise din mad ude, hvis vejret arter sig, ellers er der mulighed for at sidde indenfor.

På den anden side af vejen ligger områdets officielle resturent. Det er naturligvis italiensk stil og her kan også købes pizza samt diverse italienske specialiteter der nydes i hyggelige omgivelser.

Indlysende er det ikke et action præget sted, men trænger du til en rolig eftermiddag, kunne Silver Lake være et godt bud.