Livet i Thailand Rejse informationer

Rejseforsikring til Thailand

Bupa International Forsikring
Skrevet af Dallemand

Når du rejser eller bosætter dig i Thailand – eller andre asiatiske lande, har du ikke de samme goder som du har, når du bor eller opholder dig i Danmark.

For få år siden blev det blå sygesikringskort indført og det bevirkede at danskere ikke var forsikrede på samme måde, når de rejste i Europa og Skandinavien. Men dette er ikke noget nyt, ved rejser til Asien. Her har man altid skulle forsikre sig selv, både når man tager på ferie og når man flytter permanent.

Der er de sidste 5-7 år blevet meget stor fokus på netop rejseforsikringerne. Forsikringsselskaberne nærmest kæmpes om, at få fat i dine mønter. Af denne grund har jeg altid været skeptisk omkring køb af rejseforsikringer. Jeg har aldrig haft en rejseforsikring gennem et ”normalt” forsikringsselvskab. Jeg foretrækker at betale en højere pris og købe adgang til et firma der kun arbejder med at forsikre dig i udlandet. Jeg bilder mig ind, at de har mere erfaring og håndtere situationen bedre, når man har behov for dem.

Gouda rejseforsikring

Gouda rejseforsikring

Ved normale ferierejser benytter jeg Gouda eller Europæiske rejseforsikring. Jeg har særligt gode erfaringer med Gouda. Jeg har fået dækket udgifter i forbindelse med; Bid af hund i Thailand/Rabis vacciner. Tandskader og en hospitalsindlæggelse i 3 dage til undersøgelse. Gennem Gouda gik det uden problemer og de betalte alt for mig. Jeg skulle ikke selv betale og kæmpe med at få mine penge refunderet. De forhåndsgodkendte alt uden ballade.

Når du vælger at flytte til udlandet, bør du tegne en god forsikring som dækker dig fornuftigt. Her er der også mange udbydere at vælge mellem. Der er danske og udenlandske tilbud og det er værd at kigge sig godt omkring, da der kan være store prisforskelle. Du bør også være opmærksom på, at ikke alle dækker i alle lande.

Hvis du vælger en forsikring der dækker i hele verden er det noget dyre – men så kan du uden problemer tage på ferie i andre lande, uden at skulle købe en rejseforsikring. Men det kan sjældent betale sig, hvis du vil bo permanent i Thailand. Det kan være meget billigere at vælge en forsikring der kun dækker dig i Thailand. Skal du derefter rejse til et andet land eller til Danmark, kan du blot købe en rejseforsikring, der dækker dig i denne periode.

Europæiske Rejseforsikring

Europæiske Rejseforsikring

I starten havde jeg en BUPA World Wide Insurance. Den dækkede mig i hele verden med undtagelse af USA (det er koster ekstra). Det var en forholdsvis dyr løsning. En anden måde er, at købe den samme forsikring hos en agent i Thailand – agenterne findes i de fleste større byer. Hvis man køber forsikringen her, kan der ofte spares op til 50% på selv samme forsikring. En god forsikring koster dig normalt mellem 1-2000 kroner per måned.

Vær opmærksom på om du er dækket både ved hospitalsindlæggelser og ved lægebesøg. De fleste forsikringer opererer med begreber kaldet in – og out dækning. In er betegnelsen for, at de dækker ved hospitalsindlæggelser (med deres undtagelser naturligvis). Out betyder at de ofte dækker lægebesøg og forundersøgelser.

Pas på derude – du skulle helst ikke få brug for din forsikring. Pas endnu mere på, når du køber forsikringen og læs hvad de dækker og hvor meget. Det svinger utrolig meget. Jeg foretrækker også at købe en ekstra forsikring der kan evakuere mig. Hvis jeg bliver syg på en lille ø i Thiland hvor der ingen hospital er. Så kan jeg blive fragtet til Bangkok eller anden by, hvor de kan fikse mig. Det er et tilvalg man ofte skal lave. Det er jo lidt dumt at have en god forsikring, men ikke at kunne bruge den på grund af manglende hospitaler iområdet.

Som nævnt vil jeg rekommandere Gouda og Europæiske rejseforsikringer ved ferie og BUPA International ved bosættelse i et andet land. Men – det er ikke de eneste der findes, der er flere hundrede muligheder. Det er op til dig at vælge en, der passer bedst til dit behov. Men jeg vil sige, at du bør købe en god forsikring – det er dumt at være langt fra dit eget land og ikke have penge til at betale en behandling. Det kan komme før du aner det – trafikuheld. Overfald. Sygdom etc.

God ferie derud