Livet i Thailand Rejse informationer

Posten i Thailand og DHL i Thailand

Posten i Thailand og DHL i Thailand
Skrevet af Dallemand

I Thailand er der en del muligheder for at sende post og jeg har anvendt mange af dem. Hvad du har behov for, afhænger naturligvis af, hvad der skal sendes og hvortil.

Jeg har i flere omgange sendt almindelige postkort til Danmark fra Thailand. Dem sender jeg altid med den almindelige Thai post. Det fungere ganske godt og de er relativt hurtigt fremme. Det er billigt og du kan sende dem fra stort set hver by du befinder sig i. Jeg har aldrig mistet et postkort, når jeg sender på denne måde. Du kan selv gå på et posthus og sende det, eller få dit hotel til det, hvis du er på ferie i Thailand.

Af og til har jeg haft behov for at sende vigtigere dokumenter til andre lande. Her vil jeg anbefale, at du benytter et internationalt anerkendt selskab, såsom DHL eller UPS. Det kan til tider være svært at finde disse bikse. At sende med DHL i Bangkok er nemt. Du kan finde flere filialer af DHL i blandt andet Thong Lor og Asoke. Men forvent ikke, at de lokale kan finde ud af at guide dig, til at finde stedet. Jeg kan nævne at DHL i Asoke ligger i Times Square Building. Lige overfor Robinson, altså nogenlunde tæt på Terminal 21. Du kan gå på Skywalk fra Terminal 21 over til Time Square Building. Du finder DHL butikken i stueplan. Det er en meget lille butik som er svær at få øje på. Men den er der – sidst jeg var der var i januar 2016.  At sende med DHL fra Thailand kræver at du har dit pas med dig. Eller et Thai id, såsom et Thailandsk kørekort. Det koster naturligvis lidt mere at sende med DHL, men det er ikke så slemt. Skal du sende almindelige dokumenter fra Thailand til Danmark vil det koste omkring 2-300 kroner. Det tager et par dage før det er fremme og du har tracking på, så du kan følge med i, hvornår det bliver leveret. Alt i alt synes jeg DHL i Bangkok fungerer ret godt.

Skal du sende med DHL fra andre byer kan du opleve, at de kun sender indenfor Thailand, altså ikke til udlandet. Det har jeg blandt andet oplevet i Rayong. I Pattaya, Hua Hin, Phuket finder du DHL der sender internationalt.

Det er også muligt at sende støre ting. Har du brug for at sende 10kg + vil jeg nok bruge Thai posten, da det er væsentlig billigere end DHL og andre. Jeg kender folk der har sendt mange forskellige ting til Danmark og UK uden problemer. Det tager dog ret lang tid. Men det når frem og det er billigt.

Jeg har selv sendt en scooter fra Rayong til Phuket (1100 km). Jeps, en motorcykel. Det kan man i Thailand med den almindelige post. Jeg betalte cirka 600 kroner for det og det tog 4 dage. De pakker pænt scooteren ind i pap og undersøger den for skader inden forsendelsen. Skulle det ske, at den er beskadiget når den er fremme, så skal du ikke regne med at der er forsikring der dækker. De dækker efter sigende kun omkring 3000 baht. Altså 5-600 kroner. Så er din knallert krøllet må du selv fikse den. Sådan er det. Men min scooter nåede frem i hel tilstand og alt fungerede upåklageligt.

I det daglige kan man ofte se ret sjove ting når det kommer til posten i Thailand. De er ikke blege for lidt overlæs – billedet du ser i denne artikel er taget i Thailand og det er ret almindeligt at se posten pakke sin motorcykel på den måde… og ofte være.