Thai mad opskrifter

Opskrift på Thai omelet med hakket svinekød

Thai omelet Kai Jiaw Moo Sab
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Kai Jiaw muu Sab

(Kai=æg, Jiaw=omelet, Muu=svin/svinekød, Sab=hakket)

Ingredienser til Thai omelet

Ingredienser til Thai omelet

Ingredienser

4 æg

1 tsk. ”Det 3 krydderi”

1 tsk. ”Maggie terning” i pulverform. Du kan spørge efter det i en asiatisk butik. En almindelig suppeterning kan også bruges. Til denne ret bruges en med svin.

3 tsk. fint hakket friske tomater

3 tsk. fint hakket almindelige løg

3 tsk. fint hakket frisk forårsløg

2 tsk. Thai chili – rød og grøn. Køb en stærk chili. Du behøver ikke putte begge farver i. Er du slet ikke til chili kan du helt undlade det, men det hører sig til i det thailandske køkken.

30-50 gram hakket svinekød.

1 spsk. Soyasauce

1 spsk. fiskesauce

1 spsk. østerssauce

Opskrift på Thai omelet med hakket svinekød

Du starter med at klargøre alle ingredienser. Rengør og skær det ud i de rette størrelser. Herefter er det lige ud af landevejen. Du kommer alle 4 æg i en stor skål. Tilsætter alle ingredienserne og rører/pisker det hele let sammen, til det er godt blandet og æggende er helt rørt ud.

Nu er du klar til at lave Thai omeletten. Her er det lidt anderledes end i Danmark når vi laver dansk mad. I Thaikøkkenet er man ikke forskrækket over brugen af olie og andre fedtstoffer. Det bliver brugt i rå mængder. Det gælder også til denne ret. Du hælder en god slat olie i panden. Cirka 2 deciliter. Når olien er varm, hældes æggemassen i. Herefter er det blot at stege/”friturestege” det på hver side, til begge sider af ommeletten er gyldenbrune. Så er Thai omeletten færdig og du bør lige lægge den op på noget bagepapir eller andet, for at olien kan løbe fra. Derefter er maden klar til servering.

Servering

Thai omeletten med hakket svinekød serveres med almindelige ris. Du kan pynte lidt med frisk forårsløg på toppen, eller lidt af de hakkede tomater. I Thailand bliver der ofte serveret en lille skål med ketchup og nogle gange en chili ”ketchup”.

Man kan spise denne ret alene, som den er. Eller den kan være en del af et støre måltid. Jeg bruger den til begge dele. Nogle gange til morgenmad som den er. Andre gange som et supplement til min aftensmad. Det kan du gøre som du ønsker.

Thai opskrift på omelet Kai Jiaw Moo Sab

Thai opskrift på omelet Kai Jiaw Moo Sab