Thai mad opskrifter

Opskrift på Thai kokos suppe med kylling

Opskrift på Thai kokos suppe med kylling Tom Ka Gai
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Tom Ka Gai

(Tom Ka=suppens navn, Gai=Kylling)

Thai kokos suppe Tom Ka Gai

Thai kokos suppe Tom Ka Gai

Ingredienser

2 Dåser kokosmælk

1 kopfuld Kalanga (en Thai rod, du må spørge dig frem i den asiatiske shop for at finde den, ellers brug lidt knoldselleri)

2 stænger Lemmongræs

2 tsk. salt

2 stk. små rødløg

2 spsk. sukker

300 gram kylling i strimler.

5 Lime blade

2 spsk. fiskesauce

5 små cherry tomater

1 dusk koriander (kan undlades, hvis du ikke bruder dig om lugten eller smagen)

5 stk. stærke  Thai chili. Rød eller Grøn er ligegyldigt, men den råde står pænest til suppen.

4 spsk. frisk presset Limesaft.

Opskrift på Thai kokos suppe med kylling

Nu skal vi i gang med en af de mest populære supper for turister i Thialand. Det er den lækre kokoscremede Thai suppe Tom Ka Gai, som har en let syrlig smag af lime.

Du starter med at hælde en dåse kokosmælk i gryden. Lad det komme nær kogepunktet, hvorefter du tager en stor grydeskefuld fra. Put det i en skål og gem til det slut, når suppen er klar til servering.

Tilsæt nu anden dåse kokosmælk og kalang, som er en Thai rod. Du må nok i en asiatisk shop og spørge efter den. Tilføj også Lemmongræs, som du har hakket i 2 cm. stykker. Lad suppen simre et minut.

Kom lidt salt i suppen samt rødløg i skiver. Put sukker og kyllingen i og rør godt rundt. Nu lader du retten simre i 2-3 minutter igen, så du sikre at kyllingen bliver gennemkogt og mør.

Tilføj limeblade som du blot river i stykker og kommer i samt fiskesaucen. Herefter putter du friske tomater og koriander i suppen. Lader den simre yderligere 2 minutter. Kom Thai chili som du har  knust/mast + limesaft .

Nu kan du selv tilsmage suppen og putte mere salt, sukker, chili, lime eller hvad du synes.

Hæld den varme suppe over i en serveringsskål og tilsæt den kokosmælk, du gemte i starten. Du behøver ikke nødvendigvis at gøre dette, men det giver retten et mere lækkert cremet udtryk når den serveres.

Thailandsk kokos suppe Tom Ka Gai

Thailandsk kokos suppe Tom Ka Gai

Servering

Denne skønne Thai suppe kan serveres med ris. Eller blot spises som den er. Eventuelt tage et stykke flutes (det er bestemt ikke thai style, men jeg synes det smager godt). De fleste spiser nok suppen som den er eller med en smule ris.

Velbekomme fra Dallemand