Thai mad opskrifter

Opskrift på Stærk Thailandsk salat med Kylling

Opskrift på Stærk Thailandsk salat med Kylling
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Lab Gai

(Lab=Det er en spicy Issan salat , Gai=kylling)

Opskrift på Stærk Thailandsk salat med Kylling

Opskrift på Stærk Thailandsk salat med Kylling

Ingredienser

3-4 spsk. vand

400 gram hakket kyllingekød

2 fed hvidløg

2 stk. lime blade

1 tsk. ”Det 3. Krydderi”

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

1 spsk. fiskesauce

1 spsk. chili pulver

2 spsk. Ris-pulver (spørg din asiatiske grønthandel om dette produkt. Se filmen og forklar ham hvad du mangler. Thaierne siger, at det er ris, der er ristet og malet til pulver – no idea om det er korrekt. Du er nødt til at spørge dig frem, du skal alligevel købe produktet i en thai butik, vil jeg mene.)

! dusk koriander

1-2 stænger forårsløg

I dusk thai persille

3 spsk. frisk lime saft

1 -2 stk. rødløg

Opskrift på Stærk Thai salat med hakket kylling

Så er det blevet tid til at lave en meget velsmagende og populær ret blandt thaier. Det er Issan Food, det vil sige, at retten stammer fra det nordøstlige Thailand. Retten er super nem og tager ikke lang tid at lave, når du har klargjort ingredienserne. Jeg synes det er en lækker spise som du bør kaste dig ud i.

Der findes flere udgaver af denne ret – blandt andet Lab Muu, som du kan læse om her.

I denne udgave begynder du med at hælde vandet i gryden og tilsætte kyllingekødet. Rør godt i det, og få de værste klumper rørt ud af det hakkede kyllingekød, mens det steger og koger.

Retten skal ikke fremstår stegt gyldent og sprød, men har snare et gråt udtryk. Derfor tilsættes vandet allerede nu, så kyllingekødet nærmest koger/simrer.

Kom nu lidt fint hakket hvidløg i sammen med de fint hakkede lime blade. Tilsæt ”Det 3. Krydderi” – eller undlad dette, hvis du ikke bryder dig om at bruge dette produkt. Kom sukker og salt i blandingen og steg det hele godt igennem, så du er sikker på, at kyllingen er gennemtilberedt.

Nu er du allerede færdig med at stege denne ret og du kommer det hele over i en skål. Her skal du nu tilberede retten færdig.

Start med at komme alle disse ingredienser i; ”Det 3. Krydderi”, Fiskesauce og Chili pulver. Kom nu de ”brændte og malede ris” i retten – jeg er i tvivl hvad det helt præcist er for et produkt. Jeg har spurgt flere thaier. De siger, at det er ris der er brunet og derefter tørret og malet. Men spørg i din asiatiske grønthandel, da det er en væsentlig del af retten, kan det ikke undlades.

Fortsæt med at komme lime blade som er meget fint hakket , forårsløg og koriander. Her kan du undlade korianderen, hvis du ikke bryder dig om smagen. Tilsæt Thai persille og frisk presset lime saft. Kom fint hakkede rødløg i og rør det hele godt sammen.

Det var det – ikke specielt svært at lave lækkert og sundt Thai mad.

Beklager det manglede navn på ris pulveret. Du kan naturligvis smage til med salt, sukker, lime, chili – det er meningen at retten skal være lidt over middel stærk. Den skal rive lidt i mundtøjet. Og du skal kunne smage den bitre lime.

Opskrift på Stærk Thailandsk salat med Kylling

Opskrift på Stærk Thailandsk salat med Kylling

Servering 

Du serverer Lab Gai/ den stærke Thailandsk salat med kylling med friske grønsager. Normalt vil det være friske grønne bønner, hvidkål, basilikum og agurk. Anret det hele lækkert på en tallerken. Se vores anretning herunder – som vist skal forestille en drage. Det ved jeg nu ikke helt om jeg er enig i, men pænt er det da – Thai køkkenet gør ofte en del ud af, at anrette maden smukt – det giver meget enkle retter et smukt udtryk.

God Appetit fra Dallemand