Thai mad opskrifter

Nem Thai opskrift på stegte rejer med asparges

Nem Thai opskrift på stegte rejer med asparges
Skrevet af Dallemand

Rettens Thai navn er

Nåå Mai Falang Pad Gung

(Nåå Mai Farang=asparges, Pad=stegt, Gung=Rejer)

Thai opskrift på stegte rejer med asparges

Thai opskrift på stegte rejer med asparges

Ingredienser

2 spsk. olie

3 fed hvidløg

6-8 store rejer

10 stk. asparges

3 tsk. østerssauce

2 tsk. ”Maggie” terning/pulver med svinesmag

2-3 spsk. vand

2 tsk. sukker

1 tsk. ”Det 3 Krydderi”

1 tsk. Soyasauce

Opskrift på stegte rejer med asparges

Kom olie på panden og varm det op. Når olien er varm kommer du hvidløg på panden og rister dem godt af, så de afgiver noget smag. Herefter kommer du de klargjorte store rejer på panden – i denne ret er det bedst, at rejerne er pillede, inden du tilbereder maden.

 

Steg nu rejerne, så de er lidt over halvt tilberedt og tilføj derefter de hakkede friske asparges. Bland det godt sammen og lad asparges få lidt varme. Kom lidt østerssauce og ”Maggie” svinesmag på, sammen med lidt vand. (brug pulver hvis du kan få det, ellers er en almindelig Maggie terning fint nok).

Tilsæt nu resten af ingredienserne; Sukker, ”Det 3. Krydderi” og lidt Soyasauce. Vend det hele godt sammen og sørg for at rejerne er helt tilberedte, uden de bliver seje og tørre. Herefter er retten klar til servering. De grønne asparges behøver ikke være gennemstegte, der skal gerne være lidt bid i dem – det er med til at gøre retten ekstra lækker.

Thai rejer med asparges

Thai rejer med asparges

Servering 

Du serverer de stegte rejer og asparges på et fad – se billedet her på siden. Du kan spise ris til retten, som man normalt vil gøre i Thailand.

Men du kan også bruge denne ret, til en lille forret eller sommer snack, da den ikke er så tung. Du kan med fordel serverer et køligt glas hvidvin til. Lækkert og nemt thai mad.

God Appetit fra Dallemand