Livet i Filippinerne Livet i Thailand

Når man først er kommet i gang og har fået smag på at rejse – så stopper man aldrig

Skrevet af Dallemand

Det var de gloser min moder gav mig for år tilbage, da jeg sad på hendes chaiselong og jamrede over udlængsel samt klimaet i Danmark.

Førend har jeg rejst en del, primært i Asien. Jeg har opholdt mig langvarigere perioder i forskellige lande. Det

har naturligvis ikke været all incl. eller charter rejser. Jeg har for det meste draget på egen hånd, for at erfare forskellige kulture og nationaliteter.

Denne blog vil, som udgangspunkt, berøre disse rejser,  og de eventyr det har medført. Der vil blandt andet blive givet gode råd om rejser i Thailand og rejser i Filippinerne.

Min blog vil også indeholde en debat om, hvorfor nogle danskere vælger at rejse ud i verden – på langvarigere rejser, eller permanent. Hvad er det der drager og hvad er det Danmark ikke kan tilbyde – landet som ellers skulle være perfekt og give lige muligheder til alle samfundslag.  Hvad er det der giver den udlængslen, hvilken kommer hver gang man har været i Danmark i mere end 2 uger.

I disse år er jeg bosat i Thailand – hvilket mange har fordomme overfor. Der kan både være sandheder og uvidenhed omkring disse fordomme. Det vil jeg også berøre på denne blog.  Attituderne kan være mangfoldig, men alligevel er der ting som altid går igen. Jeg møder bemærkninger om, at det må være vidunderligt at

Palmerne er ikke altid perfekte

Palmerne er ikke altid perfekte

solbade under palmerne og drikke sjusser hver dag. Men sandheden er anderledes for de fleste der bor herude. Der er ikke meget palmestrand over det – det er hverdag og helveds hedt.

En anden meget hørt floskel er, at jeg er her på grund af Thai kvinderne. Og påstanden om, at Thai kvinderne er underdanige. Igen mener jeg, at der er flere aspekter af foreliggende sag – mange flere. Livet er ikke sort og hvidt. Vil man have sandheden, eller sanse realiteten, må man på antropologisk lette røven og drage ud og opleve verdenen på egen hånd. Eller i det mindste forsøge, at gemme fordommene lidt af vejen og eftertænke, om der kunne være andre alternativer for, at en del danskere vælger en tilværelse i et andet land.

Nok for nu – disse emner, samt andre, vil blive diskuteret på bloggen i andre indslag.