Livet i Thailand Strande i Phuket

Nai Harn Beach i Phuket

Nai Harn Beach
Skrevet af Dallemand

Der er mange strande i Phuket, mange flere end dem de fleste turister lige kender til. Dette er min første post som omhandler de mange strande i området – jeg mener nemlig, at det er værd at tage en ekstra køretur og opleve de mindre besøgte steder her på øen.

Nai Harn Beach ligger, klart nok, i Nai Harn området. For mig er denne strand en af de bedste i Phuket. Den er forholdsvis ren og der er lækkert badevand uden alt for mange vandaktiviteter, som ellers er kendetegnet ved mange andre strande. Det er både godt og skidt med vandaktiviteter. Det kan være rigtigt sjovt at deltage i og se på. Men det skaber også meget forurening og støj.

I vandet ud for Nai Harn Beach er der en del støre sejlbåde. De ligger for anker og man kan nyde synet mens man bobler rundt i vandet, eller om man er mere modig, svømme ud til dem og samtidig tage en snorkel med for at se lidt på dyrelivet i havet. Du skal dog være opmærksom på, at der kan forekomme en stærk understrøm (det gælder faktisk ved alle strande i Phuket). Bølgerne kan også være ret kraftfulde og slå dig omkuld. Jeg har selv oplevet dette for år tilbage. Selvom jeg er en habil svømmer, fik jeg lige lidt ekstra at se til, på grund af en kraftig strøm. Men når det er sagt, så er det utroligt lækkert at bade ud for Nai Harn stranden – og der er mange børnefamilier der nyder dette område.

Som det er lige nu (2016), kan man ikke længere leje en liggestol og sole sig på. Det kunne man før i tiden, men denne gode er der lukket ned for, grundet den politiske situation i landet. Jeg savner de liggestole en hel del. Men jeg er relativ ung, så jeg kan jo slæbe et liggeunderlag med og smide mig direkte på stranden, som alle de andre må gøre. Problemet er for de lidt ældre besøgende. Der kan det være lidt besværligt at skulle bakse med strandmåtter og ligge direkte på sandet. Synd og skam, men sådan er det. Det ser dog ud til, at det er muligt at leje en parasol – igen uden liggestol. Vil du være sikker, så køb selv en strandmåtte (køb dem helst i byerne, da de er dyre ved stranden).

En anden ting som man bemærker, hvis man har været ved standende i Phuket tidligere er, at det heller ikke længere er muligt at købe drikkevarer direkte ved stranden. Det er samme historie som liggestolende. Vil du have noget at drikke, er du nu tvunget til at gå op på restauranterne i nærheden og købe det. Igen vil jeg anbefale dig at slæbe det med du gerne vil have (specielt hvis du er en børnefamilie).

Køb en billig kølertaske i butikkerne ”Home Pro” eller ”Big C” – måske du er også heldig at finde en i en lokal butik. Du kan købe (rene/drikbarer) isterninger i 2-5kg poser i enhver 7-11 eller Family Mart. Put isen i tasken og fyld den med drikkevarer eller mad. Så er du sikker på, at du får det du vil have. Men husk nu, at tage dit affald med dig, når du går. Der er store blå/grønne skraldespande/tønder i området.

Det er som sagt muligt at købe drikkevarer i området på restauranterne. Og nær ved ligger også en lille lokal thai kiosk, som kan være lidt svær at få øje på. Den ligger på vejen/gaden hvor taxi holder parkeret. Her kan du købe solcreme (husk at tjekke udløbsdato), øl, vand og lidt snacks. Fin lille biks hvis man lige mangler lidt, men det er bestemt ikke et stort udvalg.

Restauranterne ligger lige ovenfor stranden. De er ganske udemærkede og laver mad til en fornuftig pris. Det er lidt dyrere end restauranterne i de nærliggende byer, men – det er jo også strand-restauranter. Prøv dem – jeg synes det er hyggeligt at slutte strandturen med at sidde på disse og få lidt mad. Det kan også anbefales at tage hertil om aftenen og spise aftensmaden. Ellers ligger der et utal af restauranter i Nai Harn området. Du kan gå dertil, men der er et stykke vej. Måske 2-3km. Når du går fra væk fra stranden følger du blot den sø der ligger ved siden af, gå på højre side af søen. For enden af søen (modsatte side end havet) drejer du til højre op af vejen. Hvis du går et godt stykke op, kommer du til lidt mere liv og restauranter.

Hvordan kommer man til Nai Harn Beach?

Det kommer jo an på, hvor du bor i Phuket. Hvis du bor i Nai Harn eller Rawai området vil du nok finde ud af, at det nemmeste er, at leje en scooter og kører selv. Det koster omkring 200 baht per døgn at leje en scooter. Det er en fin idé. Ellers kan det være et helvede at komme rundt – for slet ikke at tale om dyrt. Brug din smartphone og Google maps til at finde vejen. Det er det letteste. Du kan købe internet i enhver 7-11 (bare husk at medbringe dit pas når du køber det, da dette er blevet lovpligtigt i 2015).

Bor du længere væk, eller er du nervøs for at kører selv – de kører jo i den ”forkerte” side af vejen. Så kan du hyre en vogn til at kører dig til Nai Harn. Priserne varierer naturligvis alt efter hvor du bor. Men du skal nok regne med en pris på 500-1000 baht/one way.

Lige ved siden af stranden holder der også taxi og nogle busser. Dem kan du tage retur – hvordan det fungerer kan jeg ikke svare dig på, da jeg aldrig har benyttet dem. Jeg kører selv i bil eller på scooter, hvilket er mit foretrukne transportmiddel i Phuket.

Husk på, at dit danske kørekort ikke er gyldigt i Thailand. Der er en masse der påstår at det virker fint. Eller man kan bruge et internationalt kørekort, som man køber hjemmefra. Det er ikke tilfældet. Af og til går den. Men i de fleste tilfælde vil du få en bøde, hvis du bliver stoppet af politiet. Det sker dog ikke så ofte og bøden er til at betale. Det er dit eget ansvar, men jeg vil til enhver tid leje en scooter i Phuket. Er du her i længere tid, kan du overveje at købe en. Det kan være svært, da du sådan set ikke må eje en scooter i Thailand. Men det kan lade sig gøre. Jeg har min egen som er registreret i min kærestes navn.

Solnedgangen ved Nai Harn Beach er også værd at opleve, Det er utroligt smukt af sidde ved stranden og opleve solen gå ned – bliver til sen eftermiddag, så overvej at få solnedgangen med.

Det var lidt om Nai Harn stranden. Jeg synes bestemt at du skal tage hertil og nyde en dag ved vandet. Hvis partneren slæber dig med og du ikke gider ligge ved stranden hele dagen. Så kan du faktisk tage en løbetur omkring søen der ligger lige ved havet. Der er 2km rundt om den sø. Der er også gratis udendørs fitness når du gør højre om søen, cirka 1-200 meter fra havet.

Jeg håber du kunne bruge mine info – god ferie