Livet i Thailand

Minimalistisk liv i Thailand

Billig lejlighed i Phuket
Skrevet af Dallemand

Jeg har tidligere beskrevet om simple living i Thailand og hvorfor jeg ikke har lyst til det i Danmark. Det handler om, at jeg har det bedst med et mere simpelt liv. Det kan man selvfølgelig også dyrke i Danmark, men der er normerne altså bare anderledes. Vi er født til at tænke på en mere materialistisk måde, hvad enten du hippie eller direktør. Det er der som sådan ikke noget galt med, men personligt trives jeg bedre i badeshorts, en etværelses bolig, hvor jeg kan se det hele fra kontorstolen, ikke for mange bundne abonnementer og banklån. For mig handler et minimalistisk liv om at være fri. Hvis jeg vil, kan jeg flytte 1500 km til den anden ende af landet i morgen – kan du det? Jeg vil helst være fri – fri til at leve livet og gøre hvad jeg har lyst til, uden at skulle spekulere i alle mulige ting, der binder mig til et bestemt sted.

Jeg bor lige nu i Phuket – det skulle være det dyreste sted i Thailand at opholde sig. Det kan der være noget om. Men da jeg jo forsøger at opretholde et minimalistisk liv, gik der sport i at gøre det billigt og enkelt da jeg flyttede hertil. Jeg ville have sol, strand og palmer uden at betale en milliard for det. Det skulle testes om det kan lade sig gøre i det absolut dyreste område af Thailand.

Billig lejlighed i Phuket

Billig lejlighed i Phuket

Jeg har fundet en bolig, faktisk lidt ved et tilfælde. Jeg fandt den på nettet, da jeg bookede for den første måned jeg skulle bo her. Mens jeg boede i den, fandt jeg ud af, at der var flere lejligheder i samme boligkompleks. Her var jeg så heldig at der var en ledig til en billig penge. Lejligheden ligger i et fint og roligt område i det sydøstlige Phuket. Det er et meget smukt område – jeg har da hav kig og balkon. Ellers skal jeg lige køre en 5 minutter og jeg er ved den lækreste badestrand i Phuket. Faktisk en af de bedste der er. Indenfor 5-8 minutter har jeg alt lige fra store indkøbscentre til lokale madboder og fitnesscentre samt løbeområder. Her er kiosker, supermarkeder, barer, restauranter, banker og alt hvad man skal bruge i dagligdagen.

Boligen koster 1000 kroner om måneden, men så er der skam også Wi-Fi inkluderet i prisen. Dét er billigt. Det kan nærmest ikke gøres billigere, hvis man vil bo i Phuket. Nu tror du sikkert, at det er noget værre lort jeg bor i, men det er det bestemt ikke. Bevares, det er ikke det vildeste luksus med fine klinker og malerier på vægen. Det er en beskeden bolig på cirka 30m2, som har lige netop det jeg har behov for. Det er en størrelse jeg elsker at bo i. For mig handler det ikke så meget om, at have en stor bolig. For mig handler det om, hvordan jeg kan have et simpelt liv. Og det får man normalt (med mindre man tjener mange penge) ved at bo småt. Man kan faktisk købe sådan en lejlighed her i Phuket for knap 200.000 danske kroner. Men det ser jeg ingen grund til p.t. da der er lidt usikkerhed omkring visum forholdende i landet. Det ville jo være surt, at købe en bolig og ikke måtte bo i Thailand.

Billig lejlighed i Phuket

Billig lejlighed i Phuket

Normalt koster lejligheder i Phuket væsentlig mere og tanken om et minimalistisk liv forsvinder lidt med prisen. I øvrigt er der en masse hovedpine ved at eje en bolig, som man undgår ved blot at leje. I Thailand er det lidt nemmere at have et simpelt liv efter min mening. Når man for eksempel lejer en bolig er den ofte møbleret. Det vil sige, at man ikke skal bekymre sig om, at bruge midler på møbler når man flytter. Ja, du læste rigtigt; en fuldt møbleret lejlighed i Phuket til 1000 kroner om måneden. Hvorfor så bo i Aarhus eller København? For mig giver det ingen mening. Men igen – så skal man have en vis kendskab til Thailand før man begynder at forstå livet herude og før det er muligt at leve det minimalistiske liv. Der er mange fejl man falder til at starte med.

Billig lejlighed i Phuket og det minimalistiske køkken

Billig lejlighed i Phuket og det minimalistiske køkken

Ellers kan jeg nævne at vejret naturligvis gør at man kan have et mere simpelt liv. Jeg har ikke behov for en masse tøj. Jeg har faktisk ikke haft lange bukser, sko eller en jakke på i knap et år. Jeg har netop solgt min bil i Thailand. Det var sådan set dejligt at have en bil herude. Der var jo aircon i. Men jeg brugte den sjældent, da det er meget nemmere og hurtigere at komme rundt på Scooter. Derfor har jeg nu kun en scooter. Det er nemmere, billigere og mere i min ånd med at skabe et minimalistiske liv. Når en scooter først er købt, er der ikke mange omkostninger ved at holde den kørende. Jeg kan vel kører rundt i en uge (cirka 150km) for omkring en 20er – kan man det i Danmark med DSB eller i bil?

Når jeg er alene laver jeg aldrig mad eller handler ind. Det kan ikke betale sig for mig. Jeg spiser simpelthen ude hver dag. Det gør man ikke sådan lige i Danmark, hvis det skal være billigt i hvert fald. Men – når min kæreste er hos mig, hvilket hun som oftest er, så laver hun mad (jeg er ikke et dovent svin, jeg tager mig af indkøb, rengøringen, opvask og tøjvask). Hun har gået på kokkeskole og er en dygtig kok. Desuden elsker hun at lave mad. Thaier er generelt meget glad for mad. De går langt mere op i det, end vi gør i Danmark. Hvis jeg prøver at spise min dame af med en pizza, så bliver der ballade, det er helt sikkert. Det gider hun simpelthen ikke spise. Du vil snart få at hende at se her på Dallemand bloggen, da hun vil give dig alle hendes Thaimad opskrifter, samt vise dig en video af, hvordan hun tilbereder thairetterne. Det bliver super godt og jeg håber du tager godt imod det – og igen bliver det gjort i minimalistisk stil. Vi laver det hele hjemme i den etværelses – maden smager jo lige godt af den grund. Hun vil naturligvis tale engelsk på disse film og jeg vil oversætte thaimad opskrifterne til dig, så du nemt kan lave din egen thai mad.

Nu skal man ikke tro, at jeg ikke kan lide Danmark eller at jeg synes der er noget i vejen med den måde folk lever deres liv på derhjemme. Det vil jeg lige slå et slag for her.

Flere tror, at jeg mener at de gør livet forkert. Naturligvis passer den danske livsstil ikke ind i min filosofi om et enkelt liv. Men jeg respekterer og forstår så udmærket, hvorfor de fleste vælger et liv i Danmark. Danmark er jo et fedt og dejligt land. Det eneste jeg ikke forstår, er alt den debat om, at samfundet ikke længere giver så meget til de der trænger. De der trænger?? Kom nu lige herud til Sydøstasien og se hvem der trænger og hvordan de fattige kan leve et liv her. Dét er ikke nemt. Jeg kan blive ret harm i betrækket, når jeg læser disse debatter i nyhederne fra Danmark.

Min kæreste og jeg gør faktisk en del for at hjælpe de der trænger herude, når vi kan. Det kan være så simpelt som en 5er til en der går på gaden. Flere gange, hvis vi handler i en 7-11 (som er et normalt sted at handle ind i Thailand, da priserne er fair og ikke stukket helt af, som i Danmark) så køber vi ekstra. Min kæreste og jeg har flere gange købt madretter, drikke og andet til hjemløse der stod udenfor butikken. At se dem få sådan en pose med sager, er squ langt bedre end at hører på, at kontanthjælpen ikke er nok og så videre. Det kan ikke sammenlignes 100%, det ved jeg. Men – det er lige værd at have i baghovedet, synes jeg.

Kommentar

 • Hej Dallemand

  Tak for nogle inspirerende artikler. Da jeg læste dit indlæg om minimalistisk living, kunne jeg se, at vi ligner hinanden på det punkt.

  Jeg har rejst en del, i ca. 50 lande, og det gik op for mig på et tidspunkt, at jeg kun behøver et værelse og en dør, som jeg kan lukke. Derfor har jeg nu boet på 14 kvadratmeter i DK I over 3 år. Det fungerer fint.

  Jeg overvejer nu at flytte til Thailand for netop ikke at kunne skære ned på udgifterne. Jeg kan sagtens klare mig for få penge og elsker friheden ved simple living.

  Da jeg begyndte at søge på Thailand, endte jeg på din blog. Jeg håber, at det er ok med et spørgsmål…hvad vil du vurdere, jeg skal bruge om måneden, for at leve et minimalistisk liv i Thailand. Er det for eksempel nemt nok at finde noget at bo i til 1000 kr.pr. måned? Jeg er mere til natur end til storbyer. Jeg har ingen planer om at flytte her og nu, men måske om et års tid, fordi jeg desværre er langtidssyg, men jeg har en god økonomi, uden at være rig.

  Tak igen for et inspirerende indlæg.

  Venlig hilsen
  Christian Schade, der ellers har det godt og er glad for livet (-:

  • Hej Christian,
   Det var dejligt at du kunne bruge min hjemmeside og få lidt inspiration. Som du kan se, skriver jeg om lidt af hvert, om det der lige falder mig ind. Og ja, den minimalistiske tilgang til livet er for mig vejen frem. Jeg har jo også boet på små steder i Danmark, men jeg er gladere herude.

   Det lLyder fedt med alle dine rejser, der kan jeg alligevel ikke helt være med, selvom jeg da har besøgt mange lande.

   Til dit spørgsmål. Det er jo lidt svært at svare på, hvor meget man skal bruge for at opretholde en fornuftig tilværelse herude. Men da du har Simple living indstillingen og sikkert kan leve på en sten, vil jeg mene at du bør have 7-10.000 danske kroner om måneden. Jeg klare mig i perioder for mindre, men jeg har også det hele sat op herude med bolig, scooter og alt det der. Du skal tænke på, at der normalt vil gå omkring 800-1000 kroner pr måned, bare for en forsikring. Det er du nødt til at have. Dertil kommer bolig, transport, mad, fornøjelser, evt fly til Danmark og ikke mindst dit visum til at opholde dig herude i en længere periode.

   Du kan godt finde en fin bolig til 1000 kroner i Thailand, men du skal nok ikke satse på at bo meget billigere end det. Jeg har haft en 30m2 studio lejlighed i Bangkok for 1500 kroner. Lige nu giver jeg 1000 kroner + forbrug (2-400kr), for en 30m2 studio lejlighed i Phuket – Med bad, køkken og lille balkon.
   I Nordthailand er det billigere at leve, både hvad angår bolig, men også mad. Vil du bo i de mindre befolkede områder, er det ikke et problem at finde en bolig i dette prisleje. Men det kan godt tage lidt tid at finde dem – her er mit råd at gå rundt og spørge i lokal området (det kan være svært, da mange ikke forstår engelsk), mens du bor på et hotel. Lad være med at bruge for meget tid på at finde en bolig på nettet, det er normalt for dyrt, selvom man kan være heldig.

   Dit største problem kan eventuelt blive, at få et visum til at bo i Thailand en længere periode. Med mindre du er over 50. Så kan du nemlig søge om et retirement visa (hvilket dog kræver 800.000 baht på en thai konto – har du midlerne til det, kan du nemt få det klaret). Det sidste års tid er det blevet mere vanskeligt, at opnå de velkendte langtidsvisum til Thailand. I “gamle” dage kunne man blot rejse ud og ind af landet, men det er der blevet sat en stopper for nu.

   Du kan eventelt prøve at læse lidt op på Cambodja, da det er meget lettere at få visum. Det koster blot et par hundrede $ om året, ikke så meget bøvl ved det. Det har jeg selv overvejet, hvis det bliver alt for svært i Thailand.

   Bare klø på og følg drømmen – jeg håber du finder ud af, at rejse ud i livet 🙂

   • Hej Dallemand

    Tak for et udførligt og reelt svar. Jeg er ikke så langt endnu, at jeg er klar til at drage af sted, men lidt research er altid en god ting. Jeg vil nok også tage en tur til Thailand først for netop at researche lidt mere.

    Held og lykke til dig. Og tak for info (-:

    Vh
    Christian