Livet i Thailand

Købe en scooter i Thailand

Køb Scooter
Skrevet af Dallemand

Hvis du opholder dig en længere periode i Thailand, kan det være fornuftigt at anskaffe dig dit eget køretøj. Du kan enten købe en scooter i Thailand, eller vælge at købe en bil i Thailand. Det afhænger af hvad du er mest til – og hvad din pengepung synes er bedst.

Jeg har selv haft begge dele. En fin Toyota Yaris og to forskellige scootere. En Honda Click 125Cc og en Yamaha Fino 115Cc. Alle tre fornuftige transportmidler, når du skal omkring i Thailand. Her vil jeg skrive om scootere, du kan læse om at købe en bil i Thailand HER.

Køb Scooter

Køb Scooter

I Thailand er det som sådan nemt nok at komme rundt, ved at benytte offentlig transport eller bruge private firma. Du kan komme rundt overalt. Lige fra en lille tur i Bangkok med taxi til lange ture fra nord til syd. Men nogle gange er det bare federe at kører selv. Man oplever meget mere, da det giver en stor frihed til at gøre de stop man ønsker. Det er nemt lige at kører ud at handle ind og så videre. Det var nogle af grundende til, jeg valgte at købe min Scooter.

Jeg havde først en Yamaha Fino. Det var en fornuftig maskine og den kørte sådan set fint. Den var af ældre dato og kostede omkring 4000 kroner brugt (20.000 Baht). Men da jeg bruger scooteren som det primære transportmiddel og ofte har min kæreste bagpå, blev min Fino for langsom. Det var specielt i optræk jeg synes den manglede lidt kræfter. I Thailand skal man ofte flytte røven hurtigt, for ikke at blive kørt ned. Så nytter det ikke noget, at holde der med en scooter der ikke kan lave et fornuftigt optræk. Det var jeg lidt træt af.

Derfor valgte jeg at købe en Scooter i Thailand igen. Denne gang købte jeg en helt ny Honda Click 125cc med elektronisk indsprøjtning. Det har jeg ikke fortrudt et sekund. Den er lynhurtigt i optræk og klarer bjergkørsel i Phuket til UG. Selv når vi sidder to på den, fejler den ikke i køreegenskaberne.

Køb Scooter

Køb Scooter

I Thailand er det normalt, at en almindelig scooter har fra 100-125Cc. Det er ikke som i Danmark, hvor folk kun må kører på små pis-maskiner. Herude køber man et fornuftigt køretøj til en fornuftig pris. Men ok, ret skal være ret. Jeg mangler lidt styrke i bremserne. De maskiner man køber i Thailand kan kører 80-115 km/t. Er man på 100 og skal bremse hurtigt ned, kan det knibe lidt med at komme ned i fart. Sidder man to på scooteren, jamen så er det jo endnu værre. Derfor må man tænke sig lidt om, når man kører rundt herude. Det er jo trods alt et af de farligste lande i verden at kører i. Så der er ingen grund til at ræse alt for hurtigt.

Du kan ikke som almindelig turist købe en Scooter i Thailand. Du skal have en længere tilladelse til at opholde dig i landet. Nemmest er det for de med en arbejdstilladelse. Men langt de fleste udlændinge får deres thailandske kæreste til at indregistrerer scooteren i deres navn. Det har jeg også gjort. Du skal naturligvis bare passe på, at hun ikke render med den – men det er en anden snak.

Hvis du ikke vil købe en scooter i Thailand, kan du leje dem overalt. Det er klart bedre for dig, der er her i en kortere periode. Hvis du blot er på ferie i Thailand kan det bedre betale sig at leje. Du kan leje en scooter for cirka 200 Baht (omkring 40 kroner) om dagen. Flere steder får du rabat hvis du tager den en uge eller en måned.

Jeg vil til information sige, at du skal leje en ordentlig maskine. Prøv den eventuelt først, hvis de vil give dig lov til det. Jeg har selv lejet en scooter, med en ven, for nogle år siden. Vi var på ferie i Phuket og lejede noget værre lort. Den kunne slet ikke trække os to abekatte op ad bjergene. Det endte med at jeg måtte hoppe af og min makker kørte op. Så kunne jeg pænt tage på bjergvandring.

Hvis du vælger at købe en scooter i Thailand – så køb noget ordentlig fra start. Køb gerne en helt ny maskine. Så er du sikker på, at den ikke fejler alt muligt. Du vil normalt få gratis service med i prisen. Da jeg købte min Honda Click fik jeg 3 gratis service. Ved 1000, 4000 og 8000 km. Dog fik jeg kun brugt de to, da jeg flyttede til en anden by. Men pyt – det er ikke så dyrt.

En Honda Click 125Cc koster omkring 55.000 Baht fra ny. Det vil sige omkring 11.000 kroner, alt efter kursen. Det kan godt være det lyder dyrt – men den er hurtigt sparet ind. Den er enorm billig i drift og du slipper for folk der tager røven på dig konstant, når du tager taxi etc. Og så er der friheden – den kan ikke gøres op i penge.

Er det for dyrt for dig kan du naturligvis købe en brugt maskine. Her vil jeg ikke anbefale dig at gå meget under 20.000 Baht. Så begynder det at blive noget skrammel.

Min brugte Yamaha Fino

Min brugte Yamaha Fino

Skal jeg købe en ny scooter har jeg allerede udset mig en Honda – den har 150Cc og er lidt stærkere og støre, end min Click. Jeg kan se i gadebilledet er det er et stort hit i år. Men for nu, er det jeg har ganske glimrende. Inden længe skal jeg på min længste køretur i min Honda. Omkring 350km fra Phuket til Krabi. Så må vi se om den holder til det, men det er nu nok snare min røv der vil beklage sig.

En anden ting du lige skal være opmærksom på, når du køber en ny scooter er, at der kan gå lang tid før du får de originale nummerplader fra regeringen. Når du køber en scooter giver forhandleren dig nogle røde prøveplader. Derefter venter du på, at de originale hvide plader skal komme. Det kan godt tage op til 2 måneder. I denne periode er det bedst at være lidt forsigtig, da tyveri af disse nye maskiner er ret høj i landet. Det er meget nemt at se, når en scooter er ny, da den står med røde plader. Derfor er den et oplagt emne for tyveri. Der bliver stjålet rigtig mange scootere herude. De bliver vist sendt til nabolandende, har jeg hørt.

Skriv kommentar