Diverse Livet i Thailand

Køb brugt Apple Thunderbolt Display

Køb brugt Thunderbolt Display
Skrevet af Dallemand

Her kan du se hvordan jeg køber en brugt Thunderbolt 27” Display og læse om, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger at købe et brugt produkt.

Selvom jeg er fortaler for Simple Living har jeg mine svagheder. Jeg er en sucker for Apple produkter. Jeg kan lidt at bruge Mac og jeg synes det er et fedt design Apple laver. Jeg bliver aldrig træt af, at se hen på mit skrivebord hvor sagerne er linet op. Selvom man lever et minimalistisk liv, kan man jo godt have gode produkter som ser lækre ud. Det behøver ikke være slidte uldtrøjer og lilla bukser det hele, vel.

Brugt Apple Thunderbolt Display

Brugt Apple Thunderbolt Display

Det jeg ofte gør, når jeg mangler noget nyt lir til samlingen er, at købe det brugt. I forhold til den Simple Living ligger der også en underforstået sparsommelighed i tankegangen. Og Apples produkter koster knapper. Men det der er godt ved Mac er, at det holder prisen forholdsvis højt i mange år. Det vil sige, at du kan sælge dine produkter igen. Eller købe det brugt da kvaliteten ofte er god nok, til at blive brugt i mange år.

Jeg har lidt af det hele – iPad, i Phone og Mac Book Pro Retina. Men da jeg var lidt træt af, at rode rundt i sengen, når jeg skulle bruge mit udstyr, besluttede jeg mig for at købe skrivebord og stol. Der manglede så en fed skærm. Intet mindre kunne gøre det. Det skulle jeg bare ha.

I stedet for at gå ud at købe en billig skærm fra en anden producent, valgte jeg at søge på nettet efter en brugt. Jeg ville købe en brugt Apple Thunderbolt Display 27”. Jeg fandt hurtigt en gut i Phuket, som havde en til salg. Han boede blot 300 meter fra mig, så det var kunne jo ikke være meget nemmere.

Jeg tog forbi ham forleden aften, og testede skærmen. Når du køber en brugt Apple Thunderbolt skal du være særlig opmærksom på, at der ikke er dårlige pixels. Det vil sige, steder på skærmen hvor billedet er sløret eller slet ikke eksisterende. Derudover skal du naturligvis se efter for skrammer og ridser. Der er ikke noget værre end ridser på sit Display.

Efter min gennemgang af Thunderbolt Displayet valgte jeg at købe det af ham. Skærmen var knap 2 år gammel, men stod som ny. Jeg fik ham forhandlet ned i 2500 kroner (nypris cirka 7500) – og så fragtede han den hjem til mig i sin bil – en 27” skærm var alligevel for stor til min scooter, selvom der kun var 300 meter. Og gå gad man jo ikke. Men han leverede den og jeg fik den installeret.

Apple Magic Mouse og tastatur

Apple Magic Mouse og tastatur

Dagen efter kørte jeg i Central Festival i Phuket. Jeg skulle selvfølgelig købe en Apple Magic Mouse og et tastatur. Her ville jeg ikke købe brugt, da disse produkter er i et prisleje hvor jeg vurderer at det er bedre at købe nyt. Desuden ville jeg have de nye modeller uden batterier, hvor man blot plugger en ledning i og lader dem op. Det er super smart.

Jeg fik jeg det hele pakket ud og stillet op. Og det spiller max. Det hele fungere som det skal – det er en af grundende til, at jeg aldrig nogensinde skal have en almindelig PC igen. Der er fame kun bøvl med det skrammel. Grunden til manden havde sit Thunderbolt Display til salg var netop på grund af dette. Han havde en PC og mente at han lige kunne købe en Apple skærm. Men han havde kun problemer med at få det til at arbejde sammen. Til sidst gav han op og lod skærmen stå i en kasse. Det kunne jeg så få glæde af. Super.

Converter fra Mac safe til Mac safe 2

Converter fra Mac safe til Mac safe 2

En ting du lige skal være opmærksom på ved køb af brugt Apple Thunderbolt Display er, at strøm stikket jo er ændret. Det vil sige, at du ikke kan bruge strømstikket til at putte i en nyere Mac, uden at købe en lille dims der kan konverterer til den nye størrelse. Men det koster nada. Jeg tror jeg gav 80 kroner og nu kan jeg bruge stikket igen. Det er ikke så svært.

Ja – og så skal du naturligvis være opmærksom på, at skærmen tilsluttes til Mac med et Thunderbolt stik. Har du ikke det, kan du ikke bruge sådan en skærm. Så vær lige sikker på, at din Mac kan bruge Thunderbolt før du investerer i en skærm.

Selvfølgelig er der ikke forsikring eller garanti, når du køber brugte produkter – det er en risiko man må afveje. Jeg er ikke så nervøs da produkterne normalt er stærke. Men man kan være uheldig, det er klart.