Rejse informationer Strande i Phuket

Kata stranden i Phuket

Kata Beach i Phuket
Skrevet af Dallemand

Mange der har været på ferie i Phuket kender Kata stranden. Det er en af de støre strande på øen. Den ligger i Karon området, på den sydvestlige del af Phuket. Kata Beach ligger placeret lidt mellem Kata Noi (lille Kata) og Karon stranden. Og det er en ret populær strand, og selve Kata området er også et yndet sted for turister.

Kata Noi og Kata Beach i Phuket

Kata Noi og Kata Beach i Phuket

Kata stranden er ikke en strand jeg benytter ret meget, da jeg bor i et andet område af Phuket. Men jeg tog et smut forbi forleden, for at se nærmere på den og tage billederne til denne post. Stranden er mega stor – ganske bred og samtidig en meget lang strand.

Her kan det godt være svært at finde hinden efter 5 guldøl. Men som sådan, er det en fin strand. Jeg er personligt mere til de mindre strande her på Phuket og gerne de mindre besøgte.

Tager man til Kata stranden skal man være indstillet på, at der er mange mennesker. Det er der mange som synes er dejligt. Det er jo smag og behag. Vandet ud for stranden er ganske udmærket til badning og der kommer mange børnefamilier her og nyder ferien.

Omkring Kata Beach – et lille stykker derfra, men i gå afstand, ligger der en masser butikker og restauranter. Her er et rigt liv af turister og du kan få alt hvad hjertet begærer. Her er solcreme, hatte, briller, oppustelige badedyr. Du kan spise Pizza eller Thai food. Der er mexicansk mad og det indiske køkken er også at finde.

Om man kan få dansk mad i Kata, ved jeg faktisk ikke. Jeg har ikke set det, men ellers er det jo muligt at få på Tordenskjold i Patong.

Der ligger en masse lækre hoteller rundt om i Kata. Du kan bo helt tæt på stranden, som ofte er lidt dyrere. Eller du kan finde små billige hoteller, værelser og lejligheder rundt om i bydelen.

Vejviser på Kata Beach

Vejviser på Kata Beach

Alt i alt synes jeg, at det er et fint område med mange gode muligheder. Der er noget for enhver. Hvis du keder dig på stranden, kan du leje en scooter og kører på opdagelse i bjergene nærved. Her er der Karon udsigtspost i nærheden og en storslået naturudsigt.

Hvis du bedre kan lide de mindre strande er lillebroderen, Kata Noi strand kun kort afstand herfra. Jeg vil mene, at det er muligt at gå. Ellers kan du nok fange en taxi-ting som kan kører dig.

I aftentimerne er dette område også udmærket, her er barer og restauranter og lidt til enhver smag.