Diverse Rejse informationer

Kastrup Lufthavn

Kastrup Lufthavn
Skrevet af Dallemand

I Danmark er den mest benyttede lufthavn, som de fleste nok er klar over, Kastrup Lufthavn. Jeg synes at lufthavnen er ganske udmærket og fint bygget op. Det er forholdsvis nemt at finde rundt og der er fornuftige muligheder for indkøb samt at få lidt at spise og drikke.

De fleste gange, når jeg rejser til Sydøstasien flyver jeg fra Københavns Lufthavn. Det gør jeg af flere grunde. Som jeg ser det, er der de bedste og billigste flyafgange herfra, i forhold til de andre lufthavne i Danmark. I Billund, Aalborg og Aarhus lufthavn er der ikke så mange muligheder for at få fly til Asien. De findes, med der er ikke mange. Typisk skal man mellemlande i Kastrup – eller et andet land, for at komme videre til østen.

I Kastrup Lufthavn har vi jo også Metroen og Togstationen lige ved døren, hvilket gør det meget nemt at komme både til og fra lufthavnen. Det er jeg rigtig glad for. De sidste par år er jeg dog, af forskellige årsager, begyndt at leje en bil i stedet for at tage de offentligt transportmuligheder.

Den største grund er, at jeg kan lide friheden til at kunne bestemme selv. Kører hvorhen jeg ønsker og gøre stop hvor jeg vil. En anden grund er, at jeg mener det offentlige transport i Danmark er alt for dyrt, som i; ALT for dyrt. Hvis man blot er to personer, er det billigere at kører selv fra København til Aarhus.

Udlejningsbilerne holder parkeret lige udenfor lufthavnen i en parkeringsbygning. De kan bookes hos de mange udlejningsselskaber, som du finder indenfor. Jeg benytter som oftest Europcar, da jeg altid har fået en god behandling og service her.

Københavns lufthavn oversigt

Københavns lufthavn oversigt

Fra Kastrup lufthavn er der mange muligheder for at få et fly til Sydøstasien, herunder Thailand. Ruten København-Bangkok har mange afgange. Med direkte fly vil det normalt være Thai Airways, Norwegian eller SAS. Jeg har dog aldrig brugt SAS, da de som regel er ufattelige dyre. Det giver ikke meget mening at bruge dem, da de andre er ganske udmærket at rejse med. Skal man bruge lidt billigere billetter på denne rute, og er man indstillet på at tage en mellemlanding og vente nogle timer. Så er der mange afgange med blandt andet Qatar Airways og Emirates. De mellemlander i henholdsvis Doha og Dubai.

Jeg synes Kastrup Lufthavn er glimrende. Ved udrejse kan man sagtens få tiden til at gå med at shoppe lidt og få en bid mad. Gå lidt omkring og se på de andre rejsende og der er også fine forhold til at sidde og slappe af rundt omkring. Toiletterne er dog lidt afdankede i forhold til andre internationale lufthavne. Her mangler simpelthen en update, for slet ikke at tale om rengøring.

Ved ankomst er lufthavnen også glimrende. Det er forholdsvis hurtigt at komme ud herfra – hvilket jo ofte er det man gerne vil, når man har siddet i et fly i 10-12 timer. Man vil gerne videre og hjem. Det plejer at gå hurtigt og mens man venter på kufferterne ved bagagebåndende kan man jo lige snuppe en længe savner hotdog hos pølsemanden. Det er et hit hver gang.

Det eneste jeg sådan set kan sige, at jeg ikke bryder mig specielt meget om, udover toiletterne, er priserne. Men det er nok fordi jeg er vandt til at bevæge mig rundt i Asien.