Livet i Thailand Rejse informationer

Karon udsigtspost i Phuket

Karon udsigtspost
Skrevet af Dallemand

Rundt om på Phuket er der mange udsigtsposter, hvor man kan nyde den smukke natur og se udover bjergene, havet og strandende. I Karon området ligger der en meget besøgt udsigtspost. Naturligt nok kaldet Karon View Point.

Karon området i Phuket

Karon området i Phuket

Hvis man kører fra Nai Harn op gennem bjergene, forbi elefantridningen, vil man et stykke ude af vejen komme til Karon udsigtspost. Der er rigtig mange turister, men også lokale, der besøger stedet. Nogle kommer i dagtimerne for at se den smukke udsigt, andre kommer sidst på eftermiddagen for at få solnedgangen med. Jeg vil dog mene, at solnedgangen er smukkere ved Phrom Thep Cape i Rawai, et lille stykke fra dette sted. Men smukt er det, uanset hvad man foretrækker.

 

 

 

Karon er et område i Phuket som blandt andet huser Kata Noi Beach, Kata Beach og selvfølgelig Karon Beach. Når man står på Karon View Point, kan man se udover disse 3 populærere strande. Man kan nyde udsigten udover havet og se de mange sejlbåde. Der er også mange træer og blomster ned langs bjerget. Et ganske smukt sted.

Karon viewpoint

Karon viewpoint

Selve stedet har en menneskeskabt udkigspost, hvor man kan gå lidt rundt og se i forskellige retninger. Det er ganske fint og nydeligt lavet. Jeg synes dog, at det som regel er for overfyldt her. Der er simpelthen for mange mennesker og jeg bliver hurtigt træt af at være her. Er man som jeg, til de lidt mere rolige steder, kan man parkerer langs vejen på bjerget. Her er der også mulighed for at opleve spektakulære udsigter, uden et rend af turister. Det behøver ikke nødvendigvis foregå fra selve Karon View Point. Det kræver dog at du selv er kørende.

Jeg har flere gange oplevet, at der er nygifte Thai par der bliver fotograferet dette sted. Det er nok på grund af den smukke udsigt som de gerne vil have med på deres bryllupsbilleder.

 

Man kan købe lidt at drikke på stedet, det er dog ikke ret meget og priserne er de seneste år blevet skruet lidt for højt op. Det er skammeligt at gerrigheden overtager – det samme gælder toiletterne. Tidligere var de gratis, nu koster det 10-20 baht at få lov at benytte dem. Og det er ikke ligefrem lækre luksus toiletter. Det kan godt være, at det ikke er så mange penge for turister, men set i lyset af, at en normal dagsløn i Thailand er 250-300 baht. Så er det faktisk ret dyrt med de lokumspriser. Normalt rundt om i Thailand koster det fra 0-5 baht at benytte toiletter.

Udsigt fra Karon view point - Kata Noi Beach- Kata Beach- Karon Beach

Udsigt fra Karon view point – Kata Noi Beach- Kata Beach- Karon Beach

Hvis du gerne vil opleve den formidable udsigt fra Karon kan du selv kører hertil. Du kan også købe guidede dagsture. Men det bør ikke være det eneste du skal. Du vil sandsynligvis ikke bruge meget mere end 10-20 minutter dette sted. Men som en del af en dagstur, er det et ganske godt sted at gøre et ophold.