Livet i Thailand

Indkøbscenteret Central Plaza i Rayong

Central Plaza i Rayong
Skrevet af Dallemand

Skulle du have forvildet dig til Rayong af den ene eller anden grund. Så kan det være du har brug for nogle steder at lave dine indkøb. I Rayong kan det være forholdsvist svært, at finde informationer om områderne, samt svært at kommunikerer med de lokale. Da Rayong var mit Hood i et års tid (og som sådan stadig er det, da min kæreste har hus her i byen), vil jeg lige give dig et par artikler med de mest vigtige områder i Rayong. Dem kunne jeg godt have brugt, da jeg flyttede hertil.

I Rayong er der 2 store malls, den ene er den ”gamle” som hedder Laem Thong. Den anden er forholdsvis ny. Den åbnede i 2015 og kaldes Central Plaza – eller blot Central i daglig tale. Denne artikel omhandler kun Central Placa. Du kan finde informationer om Laem Thong i linket her. De to malls ligger ikke langt fra hinanden, omkring 10 minutter på scooter.

Da Central Plaza i Rayong blev åbnet ,var det med stor mediedækning. Det vanlige skyts var rullet ud – der kørte reklamebiler i døgndrift og brallerede op om alle de fantastiske tilbud man snart kunne få. Jeg tog derud i åbningsweekenden – det tog 5 minutter, så kørte jeg igen. Der var simpelthen for meget larm og spektakel, som man kun forstår når man oplever det i Thailand. Det være sig en milliard højtalere, hver forbundet til en Thai, der forsøgte at få kunderne ind i netop deres butik. Dertil kom diverse shows og i den dur. Alt i alt en lækker dag for mange, men et helvede for mig. Jeg magter det ikke. Men åbnet – det blev det i hvert fald.

Central Plaza i Rayong

Central Plaza i Rayong

I dag har jeg lige været et smut derude for at se om det var faldet lidt til ro. Jeg var alligevel i byen i disse dage. Det var det heldigvis. Det er sådan set et ret godt mall. Vi tog derud omkring klokken 10:30. Jeg vil tro centeret åbner klokken 10, det gør de som regel. Og Lukketiden er nok omkring klokken 21. Sådan plejer det i hvert fald at være i Thailand. Her om formiddagen var det dejligt fredeligt. Der var mennesker, men ikke alt for mange. Det er selvfølgelig også tirsdag.

Vi parkerede udenfor – der er masser af parkering for scooter og biler og er gratis. Jeg er ikke klar over om der kører offentlige transportmidler derud, men det gør der nok. Jeg vil anbefale dig at kører selv, hvis du har mod på det. Det er meget nemmere og det er som sagt fint at parkerer herude. Der er vagter på både scooter og bil parkeringen.

Vi kom herud om formiddagen da vi ville spise morgenmad, før vi handlede ind. Det var rigtig lækkert og igen kom vi så tideligt på dagen, at det var nemt at komme til. Der er mange muligheder for at spise i Central Plaza i Rayong. Der er lidt for alle – lige fra KFT til Thai Food. Der ligger en Subway som de fleste danskere synes godt om. Der er adskillige kaffebarer, hvor de også serverer mad. Der plejer normalt at smage udmærket disse steder. Selv er jeg vild med ”Black Canyon Coffee” da de laver billigt, men lækkert mad + du kan få kaffe og andre drikke.

Food Corner i Central Plaze Rayong

Food Corner i Central Plaze Rayong

I dag spise vi helt normalt Thai Food. Det er ofte mere lækkert og væsentlig billigere, end at gå på restauranterne. Der ligger et stort Food Corner i centeret. Her går du først hen til kassen og køber et ”Food kort”. Du vælger selv hvor mange penge der skal fyldes på. Det er nærmest som et kreditkort, hvor du blot påfylder penge. Du kan vælge at tage det med dig igen og bruge det resterende beløb næste gang – det er der mange lokale der gør, hvis de kommer der ofte. Eller du kan vælge at få pengene retur – det fås samme sted som du køber det. Du afleverer blot kortet og de giver dig returpengene.

Når du finder det mad du gerne vil spise, giver du kortet til personalet – og de trækker for maden derpå. Smart nok, så de ikke skal stå at fedte med penge alle sammen. Vi spise to personer og købte to retter mad og en suppe + 2 store juice. Vi kom af med cirka 50 kroner for den omgang – og det var tilmed nogle dyre retter vi fik. Normalt vil det koster omkring 30-40 kroner for to personer.

Ellers vil jeg sige, at der er mange gode forretninger i dette center og det er ikke kopivarer i de ”rigtige” butikker i centeret. Der er banker, mad og specialforretninger , elektronik, sko, tøj med videre, samt et stort supermarked. Her finder du den største sportsbutik i Rayong kaldet Supersports, som er en landsdækkende kæde (med tøj, sko, boksning, badminton og så videre). Jeg skulle selv have mig et par nye løbesko. Det fik jeg – men det er ikke verdens største udvalg. Det er ikke som at gå i en løbebutik i Danmark. Men de har mange brands og du kan nok finde en sko du kan bruge. Jeg vælger nok at købe 2 par sko, næste gang jeg er i Danmark for at få netop det jeg vil have. Men det går an at købe herude. Jeg er blot kræsen og vanskelig.

Udenfor ved indgangen, når du kommer fra scooter parkeringen finder du lidt ”Thai-style” shops. Her er T-shirts, covers til telefoner, duftlys og alt det der. Det du finder i disse shops er kopier. Det er ikke det samme som indenfor i selve butikkerne. Indenfor sælges der også lidt forskelligt, som ikke er brands, men det gøres i de åbne arealer.

Alt i alt er det er ret godt sted at brænde et par timer af, når du er i Rayong og ikke rigtig ved hvad du skal foretage dig. Stedet er rent og pænt – i forhold til Laem Thong, der kan virke mere slidt. Personligt kan jeg bedst lide at handle i Laem Thong, men der er klart flere butikker med kendte brands i Central Plaza