Livet i Thailand

Hygiejnen i Thailand

Fisk i et supermarked i Thailand
Skrevet af Dallemand

Der er gået en del år, siden jeg første gang besøgte Thailand. Det er et skønt land som har meget at byde på. Mest af alt elsker jeg den smukke natur og kan lide at gå ved de lækre strande i det sydlige Thailand. Jeg er ikke så meget til det nordlige Thailand – det er smag og behag. Det skulle være et fantastisk sted for de der kan lide trekking og friluftsliv, men jeg ved det ikke. Jeg har aldrig gjort i det.

Jeg hører ofte folk fra Danmark sige, at Thaier er så renlige. De går i bad to gange om dagen og alt det der. Det synes jeg da lige vi skal se lidt på – hænger det sådan sammen?

På overfladen ser alt fint ud, men det er måske ikke altid hele sandheden.

Ja, Thaierne kan lide at se pæne ud. Mange af dem, specielt kvinderne bruger utrolig lang tid på deres ansigt. Der skal et godt tykt lag spartel masse på, for ellers er man jo ikke pæn. At de tager bad to gange om dagen er ikke sandt. Nogle gør – men langt de fleste tager bad en gang om dagen. Og vasker deres hår måske hver 2-3 dag. Det er alt i alt fint nok. Det er ikke sådan, at de er beskidte. Men super renlige, det er de ikke.

Der er en on going joke herude – hvis nogle der bor her fast og søger en rengøringsdame, så bliver der ofte skrevet i opslaget, at de søger en der ikke laver thai rengøring, men Farang rengøring. Hvad ligger der så i det? Jo – Mange thaier ved ikke hvordan man gør ordentlig rent. På overfladen ser det måske rent ud, men det er det bestemt ikke. Der bliver ikke brugt nogen form for sæbe – ja, og mange gange bliver der ikke engang brugt vand. Til gulvvask bruger man ofte den beskidte klud, det er nemlig ikke nødvendig at rengøre den efter brug.

I de år jeg har boet herude har mit tøj aldrig været ordentlig rent. Det ser pænt ud og dufter godt, men rent, det er det ikke. Herude vasker man med koldt vand i 98% af vaskemaskinerne. Og det gør at tøjet ikke bliver ordentlig rent.

Håndvask i Thailand

Håndvask i Thailand

Så har vi den generelle opfattelse af bakterier. De er ikke eksisterende herude. Det er i hvert fald ikke nødvendig at bruge sæbe til håndvask efter et toiletbesøg. Jeg har brugt ufattelig lang tid på at diskuterer dette med de lokale. Men det kan du godt glemme. Det er ikke nødvendigt at vaske hænder.

Opbevaring af kød i et supermarked

Opbevaring af kød i et supermarked

Til slut vil jeg lige vende maden. Thai Food er ret lækkert og jeg elsker det. Jeg spiser det hver dag – men, hvis du tror at det er rent og bliver opbevaret forsvarligt, så kan du godt tro om igen. Frost – og kølekæden bliver brudt så mange gange at den danske fødevarekontrol ville skamme sig. Jeg har mange gange handlet ind med min kæreste. Vi har måske købt nogle poser med hakket svinekød. Hvis vi køber det på frost og putter det ud i bilen. Så vil jeg jo gerne direkte hjem med det. Og putte det i fryseren. Men her er damen uenig. Vi kan godt lige parkerer ved et mall og shoppe lidt. Eller lige stoppe et sted og spise frikost. Bilen holder i solen. Udenfor er der 35 graders varme. Inde i bilen er der måske 50+. Så kødet bliver dejligt optøet, inden vi når hjem og putter det på køl igen. Det sker ikke blot privat, men også i forretningslivet til restauranterne og så videre. Sådan er det bare – jeg har accepteret at det er måden man gør det på herude. Det kan jeg ikke ændre ved.