Rejse informationer

Hvorfor får man udlængsel

Vinter kan give udlængsel
Skrevet af Dallemand

Hvad er udlængsel?! – det er vanskeligt at besvare. Hos mig er det følelsen af, at jeg er på det forkerte sted og eventyret kalder, under fremmede himmelstrøg.

Det er langtfra enkelt at indlejre, hvad det nøjagtigt er der drager mig. Det har noget at gøre med, at der ude i den store verden er en mængde eventyr der venter på, at jeg drager ud og oplever dem. Hos mig er det en følelse af restløshed og uro i kroppen.

Sædvanligvis begynder det i det små. Lidt fantaseren og spekulationer om, hvorledes jeg kan komme på en

rejse igen. Dagende går -og ugerne. Derefter begynder udlængslen for alvorat sætte ind.

Sommer er bedre end vinter

Sommer er bedre end vinter

Jeg kan ikke overkomme at blive i Danmark én vintertid mere. Jeg vil ud i verden, og helst med det tidligste fly.

Det er hér jeg begynder at læse om andre lande og søge efter billige flybilletter.

Kedsomhed over normaliteten i Danmark har givet vis også noget med følelsen at gøre. Ikke sagt, at der er noget galt med normaliteten, men det balancerer bare ikke med min natur. At størsteparten af danskere vælger et liv i Danmark og tegner den samme tegning, som deres forgængere gjorde, er helt fint. Men hos mig går det bare ikke. Tidligere antog jeg, at jeg voksede fra udlængslen. Jeg skulle bare lige finde en partner i Danmark for at trives, og få et ”almindeligt” liv. Men de seneste år har jeg erkendt, at det ikke er dét der er afgørende. Jeg trives simpelthen bedre i andre lande, andre kulturmønstre – væk fra normaliteten i Danmark og ud til et liv, hvor hverdagen er præget af impulsive ekskursioner, en ikke foreskreven dagligdag og ikke mindst friheden til, at gøre hvad jeg har lyst til. Dét er vanskeligt i Danmark.

Personligt oplever jeg en anselig udlængsel, når jeg har befundet mig i Danmark omkring 3-4 uger.  Når jeg sidder i flyveren på vej til en destinationssted, føler jeg en lyksalighed og spændthed om, hvad eventyret mon bringer denne gang.
Dette valgte jeg får et par år siden at lytte til. Jeg besluttede at flytte permanent fra Danmark. Jeg vil have eventyr hver dag!… selvom det ligeledes bliver hverdag, når man er bosat i et andet land. Mere om det emne i et senere oplæg.
Det er en betydningsfuldt at begribe, at ikke alt er palmetræer, sjusser, strandture og lykke i det fremmede.
Nogle oplever at få udlængsel, hvis de har været på en rejse til Tyrkiet i 14 dage. Andre oplever det meget sjældent. Jeg kender adskillige danskere, som præfererer at være i Danmark og elsker alle årstiderne. Visse nyder den danske mad og kan ikke forholde sig til, at skulle leve af asiatisk mad hver dag.
Vi er alle unikke og baggrundene til udlængsel kan være flere. De jeg møder på min færden herude – Danskere eller andre fra Europa, USA, Canada eller Australien med flere, har stort set enslydende beskrivelser som mig. Men hvad det nøjagtigt er, der leder til udlængsel, må vi lade stå i det uvisse
Hvis du sidder med udlængsel og tænker; Jeg skal bare af sted! – jamen, få kontrol over dine udgifter og økonomi. Drag ud i verdenen. Jeg vil debatterer økonomien i et senere indslag og give dig ideer til, hvorledes du kan gribe det an. Læs mine andre opslag og få inspiration til, hvordan det kan gribes an