Livet i Thailand

Grand Palace i Bangkok

Grand Palace i Bangkok
Skrevet af Dallemand

Grand Palace er det største tempel i Thailand og afgjort et sted du skal besøge, når du er på de kanter. Det er et imponerende område, men utallige guldbelagte tårne og templer.

Det er samtidig stedet hvor Kongen af Thailand bor. Kongefamilien har også sommerresidens i Hua Hin, men ellers holder de til her i Bangkok, efter det jeg har hørt.

Grand Palace i Bangkok ligger tæt ved Kho San Road og du kan med lethed spadserer hertil. Det er ikke nødvendigt med en taxi eller andet. Når du vil ind i paladset skal du være ordentligt påklædt.

I Thailand er det generelt ikke velset, at du vader rundt i ingenting. Men efter turismen har huseret i landet gennem årtier, er Thaierne vandt til, at turister tosser rundt og glemmer landets skikke. Men steder som Grand Palace skal du være påklædt efter bestemmelserne. Det vil sige, at du skal have lange bukser på og helst en langærmet trøje – og det er varmt! Desuden er det påkrævet at du har sko på. Du må ikke komme ind i klipklappere. De skal være fastspændte – men har du et par almindelige sko, så tag dem på.

Hvis du ikke har lange bukser eller tilsvarende med på din rejse, kan du leje tøjet udenfor paladset. Jeg præfererer at bruge mit eget tøj – jeg har tidligere lejet tøjet, men synes ikke det er specielt lækkert i 40 graders varme, at skulle dele sved med den forhenværende svenske turist

I Grand Palace kan du som nævnt se de guldbelagte tårne og templer. Der er munke der har deres dagligt gang her og stedet er også kendt for deres massageskole. I Grand Palace ligger den største massage skole i Bangkok -og sikkert også landets største. Her kan du, mod betaling, tage et kursus i Thai massage, olie massage etc. Det er der en del udlændinge og lokale der benytter sig af.

Ikke langt fra denne attraktion er der en anden, som jeg personligt synes bedre om. Det er den liggende Buddha. Her kan du se den 46 meter lange Buddha. Det er ret imponerende.

Når du er færdig med disse to steder, kan du gå ned til floden i Bangkok og købe en 2 timers kanalrundfart. Det er ret fedt. Her sejler du rundt og ser flodlivet med de faldefærdige boliger samt de ny opførte huse. Du kan se varaner og andet i vandet. Fodre fisk og købe dig en kold øl af de lokale som sejler rundt i små kanoer og sælger sager. Det er en ret fin aktivitet. Jeg foretrækker at leje en båd selv. Det er noget dyrere end at tage de fælles både der er, men mere frit og du slipper for andre turister. Der koster omkring 1600-2000 Baht for en tur på 2 timer.

Nyd turen til disse 3 områder, det er fedt at opleve – men jeg vil sige, at efter 5-6 besøg er jeg mættet. Kanalturen kan jeg godt tage igen, men de andre er for mig, steder man besøger 2-3 gange. Derefter har man fået nok. Det er hulens varmt og der er mange mennesker + der er diverse scams rundt i området.

Dog er militæret/regeringen ved at få ryddet op i disse scams og jeg må indrømme at jeg ikke ved, om de stadig findes. Men det gør de sikkert.

Det du skal passe på/være opmærksom på er, de personer der vil sælge dig fuglefrø uden for paladset. De putter ret aggressivt fuglefrø i hånden på dig og beder dig betale. Smid lortet og gå din vej. Lad være med at give dem penge.

Der er også Tuk-Tuk scams. De vil typisk tage en alt for høj pris for at køre dig til Grand Palace. Og enten bilder de dig ind, at det er lukket og drøner byen rundt til diverse skræddere og guldsmede. Her får de procenter af ejerne. Men igen, det er aftagende, da regeringen har stor fokus på det.

Hvis nogle bilder dig ind, at Paladset er lukket pga. en speciel helligdag, renovering eller lignende, så gå selv derhen og se hvad der sker. I 95% af tilfældene er det løgn. Stedet har åbent det meste af året. Det samme gælder den liggende Buddha. Lad være at tro på de personer der er påtrængende for at hjælpe dig – hvorfor skulle de hjælpe dig? De får penge for at få dig et andet sted hen. Sig pænt nej og gå hen og se om stederne er åbne.

Håber du får en god ferie – nyd det og husk at drikke vand. Det er hot!