Livet i Thailand

Ferie i Thailand med All Inclusive

Ferie i Thailand All Inclusive
Skrevet af Dallemand

Der er mange måder at nyde sin ferie i Thailand. Du kan tage rygsækken på og drage af sted til det Sydøstasiatiske land. Og tage rundt på må og få, mens du sover og spiser på steder, du finder på din vej. Du kan også vælge at tage på en charter tur, det er der mange danskere der gør. Thailand er bestemt et skønt land at tilbringe 2-3 ugers ferie. Der er nok at se og vejret er normalt rigtig godt.

En anden måde som har vundet indpas de seneste år er, at tage på ferie i Thailand med All

Inclusive. Det vil sige – du booker din rejse hjemmefra hos et givent rejseselskab. Herefter gør du sådan set ikke mere, udover at tage i lufthavnen og blive bragt til et hotel i Thailand. Her kan du spise og drikke alt det du har lyst til, uden at skulle hive tegnedrengen op af lommen. Det er vel i grove vendinger en All Inclusive ferie.

Jeg har hørt fra flere, at de synes det er super lækkert, at de ikke skal betale noget når de vil have mad og drikke. Specielt børnefamilierne synes at nyde godt af dette koncept.

Men altså – du har jo allerede hevet tegnedrengen op, inden afrejse! Det kan da godt være, at du ikke får solcreme eller en lunken bajer hældt ned i pungen, mens du finder mønterne. Men du kommer jo til at betale alligevel og givet vis kommer du til at betale mere, end hvis du selv sørgede for at købe dit mad og drikkevarer. Der er jo ingen rejseselskaber der synes du fortjener en gratis rejse – hvis de ikke tjener ekstra penge på dette koncept, jamen så udbyder de det ikke til dig. Ergo – Du betaler for meget for din rejse, uanset hvor mange drikke du hælder ned.

Hvis det nu var All Inclusive på en ferie til Danmark, hvor en Cola koster en milliard, så kunne jeg forstå at man ville gøre det. Men altså – en ferie i Thailand med All Inclusive?! For mig er det simpelt fjollet. En ting er, at du tager på en charter og slipper for at forholde dig til selve rejsen og finde et hotel med videre. Men at du ikke ønsker at gå ud at spise og opleve kulturen i byen hvor du bor. Men blot sidde på hotellet og æde hver dag og bløbbe rundt i pølen. Det fatter jeg simpelthen ikke, heller ikke selvom du har 7 børn og bedsteforældrene med på slæb.

Som jeg ser Thailand, er det et land man skal opleve på egen hånd. Man tager på ture, det behøver ikke være med rygsækken og ungdommens eventyrlyst. Det kan blot være nogle arrangerede dagsturer rundt omkring i landet/området hvor dit hotel ligger. Der er masser af tilbud – og der er masser af mad. Billig mad og billige drikke.

Typisk når du vælger en ferie med All Inclusive er det de lokale drikkevarer der serveres. Det vil sige, at du normalt ikke får Coca Cola og den dur, men i stedet et lokalt alternativ. Det er jo fint nok, men for mig er det klart bedre at bestemme selv. Gå ud fra hotellet og købe noget lækkert friskpresset juice, uden at ærgre sig over, at man ikke tog det gratis på hotellet. Desuden har de lokale folk brug for, at du køber deres juice/kaffe/Vand eller hvad de nu sælger. Får du det All Inclusive på dit hotel, er jeg næsten 100% sikker på, at mønterne ikke går til de der reelt har brug for det i Thailand. Men derimod til de i forvejen velhavende hotelejere og ikke mindst rejseselskabet du benytter. De lokale i nærområdet får nada. Støt nu op om dem i stedet. Gå ud og prøv deres drikke og mad. Det er klart en af de ting, der gør Thailand specielt og sjov at rejse i. Men det forsvinder, når du bobler rundt med din forudbetalte Rom og Cola placeret på maven i pølen. Dertil kommer, at hotelpersonalet stort set ikke vil modtage nogle drikkepenge. Det er ikke specielt godt for moralen og den lokale livsførelse. Det er normalt at give drikkepenge i Thailand – men hvordan gør man det, når man ikke skal betale for det man drikker eller spiser.

Men – det er naturligvis smag og behag. Det er klart. Og er du til en ferie Thailand med All Inclusive, er det jo helt fint. Jeg forstår det bare ikke – i min verden afskærmer man sig fra nogle oplevelser, ude i det virkelige liv, når man blot for det hele serveret på hotellet.

I Thailand er det i øvrigt meget normalt at slæbe drikkevarer og mad med købt ude til sit hotelværelse. Man må vist ikke, men jeg er aldrig blevet stoppet og heller aldrig hørt om folk der blev stoppet, fordi de tog mad med. Det blev jeg til gengæld i Tyrkiet, da jeg forsøgte at slæbe en pose bajere med på mit hotelværelse tilbage i de gode gamle dage.