Livet i Thailand

Ferie i Phuket –Thailand

Hotel U Sunsuri Rawai - Phuket
Skrevet af Dallemand

Hvordan kommer man fra Bangkok til Phuket?

Sidste år tog jeg et par uger til Phuket, Thailand. Jeg var bosat i Bangkok og trængte til lidt luftforandring. Jeg bookede et hotel + fly og tog af sted sydover. Det har jeg gjort adskillige gange tidligere, så for mig var det ret enkelt. Men for nyankommne turister, kan det være lidt besværligt at gennemskue mulighederne, da alle vil prakke dig en tur på ærmet = de vil have mammon i kassen.

Der er flere muligheder for at flyve fra Bangkok til Phuket. Hvis du tager på ferie i Thailand på egen hånd, vil du sædvanligt starte i Bangkok. Herfra er der mange muligheder for at blive transporteret til syd Thailand.

I sin tid, da jeg begyndte at rejse rundt i Thailand, var det på budget. Der skulle spares penge, så der var råd til flere ekskursioner og bajere, naturligvis  Hvis du er på budget kan du finde busser der kører dagligt fra Bangkok til Phuket.

Mange turister køber billetterne hos diverse turist shops, hvor de prakker dig en førsteklasses luksus bus på ærmet. Det er ikke altid hele sandheden. Jeg har været med adskillige af disse rutebiler, men begyndte at tage de officielle busser i stedet, da man som tommelfingerregel bliver snydt af de andre. Jeg har prøvet, at køre 14 timer i en lortespand af en bus/rutebil, hvor bremserne ikke fungerede. Der var overbooket, så folk sad i midtergangen. Lortet stoppede midt nat, på et øde sted hvor de læssede os af. Ingen anede hvor vi var og hvad der skulle ske. Men der var pool bord og bajere, så det gik  Efter 4 times venten, og en væsentlig opbygget brandert, kom der små minivans der skulle transportere os videre. Det er charmen og lorten ved denne type ture. Jeg er glad for at have oplevet det, men jeg overkommer det ikke igen.

Sai Thi Mai busterminal i Bangkok

Sai Thi Mai busterminal i Bangkok

Der sker fornuftigvis ikke noget ved at tage en privat turistbus fra Bangkok til Phuket. Det er jo en del af charmen, at blive snydt en smule og betale overpris. Men – jeg vil nu alligevel anbefale dig at tage en officiel bus. Det er slet ikke så svært, når man først får det lært. Den officielle busterminal til syd Thailand ligger i Bangkok. Den hedder Sai Tai Mai (southern bus terminal bangkok). Og har adressen; Borommaratchachonnani Road, Chim Phli, Taling Chan, Bangkok 10170, Thailand. De fleste taxi ved hvor Sai Tha Mai er.

I Sai Tai Mai kan du købe billet til en normal bus Bangkok-Phuket, med eller uden aircon. Det er meget billigt, men det er ikke altid de bedste busser. Men det er faktisk også muligt, at købe billet til en VIP bus. De ekstra penge er godt givet ud. Det koster vel i omegnen af 1100-1300 Baht for en tur. Busserne er i relativt god stand og der er gode mega sæder, så du kan sove lidt, på den 12 timers rejse. Bussen stopper normalt én gang undervejs. Her er der gratis mad og vand. Du får  også udleveret lidt snacks i bussen. Gider du ikke spise hvad de giver dig, kan du købe lidt forskelligt, hvor bussen gør holdt. Bussens endestation er Phuket Busterminal. Herfra kan du tage taxi, hvorhen du nu skal. (også til færgerne der sejler til Phi Phi øerne). Du kan begribeligvis også tage denne bus retur til Bangkok.

Når det er sagt, vil jeg klart anbefale at tage et fly fra Bangkok til Phuket i stedet. Det koster en slant mere, men ikke meget. Dog skal man lige have taxi med i prisen. Der kan være langt, alt efter hvor man bor i Bangkok. Ved ankomst i Phuket lufthavn skal man også have en taxi til hotellet. Der er pt. (Maj, 2015) snak om, at de vil åbne en officiel busrute fra Phuket lufthavn til Phuket by – og andre ruter, men det er i skrivende stund til drøftelse hos regeringen og de involverede parter.

Dette indlæg er ment som lidt information om selve rejsen fra Bangkok til Phuket. Jeg vil berette mere fyldestgørende om Phuket i et andet indlæg, her bliver det blot kort om min sidste tur hertil.

Maden på Hotel U Sunsuri Rawai - Phuket

Maden på Hotel U Sunsuri Rawai – Phuket

Jeg havde booket et behageligt hotel i Phuket. Det hedder U Sunsuri Phuket og har 4-5 stjerner og super anmeldelser. Det får det også herfra. Det er god service, mad og fine forhold. Phuket er en stor ø, og der er lidt for enhver smag. Hvis du er til gang i gaden, damer og bajere, bør du ikke vælge dette hotel. Det ligger i Rawai, som er langt fra de mere populærere områder. Det er et meget roligt distrikt bedst egnet til folk der trænger til lidt fred og ro samt børnefamilier. Lidt butikker, restauranter, kiosker etc. findes lige i nærheden. Skal man være på stedet i en længere periode, kan det blive lidt ensformigt. Du er nødt til at tage taxi til andre områder, hvis det skal ske lidt mere. Sidst boede jeg på U Sunsuri Phuket i 14 dage. Jeg tog ind til Pathong 2 gange, og det var rigeligt. Næste gang vil jeg leje en knallert. Det er nemmere at komme rundt og så bestemmer man selv. Som dansker skal man lige være opmærksom på, at de kører i venstre side af vejen, modsat Danmark. Er du ikke habil knallertkører, bør du nok vælge taxien. Husk at undersøge om din forsikring dækker, ved knallertkørsel + om der er forsikring på udlejningsknallerten.

Der kan bookes talrige ekskursioner hos hotellet – til alle områder i syd Thailand. De har også fitness, børnepasning, massage med videre på hotellet.