Livet i Thailand

Er Thailand et sikkert land at rejse i

Demnstration i Asoke, Bangkok 2014. 2 uger inden militærkuppet
Skrevet af Dallemand

Der har af adskillige omgange været en del tumult i Thailand i de forgængerne år. Dette er fortrinsvis udsprunget i forbindelse med den politiske situation i landet. Sidst set i 2014, hvor der var dagligt demonstrationer, primært i Bangkoks gader.

BTS i Bangkok på dagen hvor militærkuppet fandt sted. Alle skulle hjem - på een gang!

BTS i Bangkok på dagen hvor militærkuppet fandt sted. Alle skulle hjem – på een gang!

Et militærkup meldte sin indmarch omkring maj 2014. Her blev gaderne ryddet for demonstranter – nå ja, også os andre. Hele Thailand blev erklæret i undtagelsestilstand. Der var udgangsforbud fra 20 aften til 6 morgen (mener jeg, kan være det var 21-06). Efter en lille måneds tid, blev det slækket lidt i forskellige områder af Thailand. Grunden til dette var sandsynligvis et stort pres fra turistområderne, som mærkede en åbenbar recession i turismen.

Pt. i maj 2015 er situationen den, at undtagelsestilstanden er ophævet. Det vil sige, at militærkuppet er ophørt. Dog kan det nævnes, at det stadig er den forhenværende militær chef, som stod i front for kuppet, der nu sidder som Premierminister. Inden undtagelsestilstanden blev ophævet, blev der indført en ny paragraf i lovgivningen, som gør, at PM stadig har den bestemmende beslutningsmagt i landet.

Det var ganske kort om kuppet. En anden ting adskillige spørger mig om er, om det er sikkert at rejse i Thailand, på grund af de mange negative omtaler og skæbnesvangre episoder, der har været det sidste års tid. Her menes blandt andet drabene på Koh Tao, de mange dødelige flad fra skyskrabere, vold i en del turistområder. Jeg vil ikke gå i detaljer om disse sager, blot nævne, at det er noget som fylder meget for de danske turister. Specielt de yngre rygsækrejsende.

Som jeg ser det, er Thailand ikke et specielt farligt land at rejse i. Det er klart, at der sker nogle drab og der kan forekomme vold i gaderne. Men det sker vel også i København og Aarhus – hver eneste uge?! Ser man på befolkningsmængden i Bangkok/Thailand i forhold til København/Danmark – så siger det sig selv, at der kan forekomme flere tilfælde af ulykkelige episoder her i Thailand.

Mange af de overfald der sker, er primært internt thaierne imellem. Men også i visse turistområder, skal man naturligvis tænke sig lidt om. Folk vælter i alkohol og fester – det kan give problemer og vold kan opstå. Tyveri og røveri forekommer selvfølgelig også. Men igen – set i forhold til andre lande, så er Thailand nu ganske fredelig. Prøv engang at undersøge røveri statistikkerne i Cambodja eller Filippinerne – jeg vil hævde, at de lande er mere risikable at rejse i.

I syd Thailand, når grænsen til Malaysia kan der forekomme en del ballade. Der er mange interne opgør, som vi sjældent hører om i de danske medier. Der er om end ikke på dagsbasis, så på ugentligt basis at der bliver afgivet skud. Skal du rejse i de områder bør du undersøge de nærmere forhold og passe godt på dig selv.

En god ting når man rejser meget, eller flytter til et andet land, er at tænke sig om. Lad være med at opfører dig som karl smart og blæse på skikkene og traditionerne i landet. Så går det nok alt sammen.

Nogle har spurgt om politiet i Thailand er farlige. Det kan jeg ikke være dommer for. Jeg har aldrig erfaret vanskeligheder herude. Der var dog en periode, primært i Bangkok, Pattaya og Phuket hvor kropsvisiteringer og narkotikakontrol var ganske udbredt. Hvorfor det foregik kan man gisne om. Men som det er nu, skulle der være acceptabel kontrol over den sag igen.

Alt i alt mener jeg, at Thailand er et forholdsvis sikkert land at rejse i. Alle kan være uheldige, men som nævne tidligere – så kan man også være uheldig i København.

Tænk dig om – sænk parraderne. Forsøg ikke at vælte rundt i en koger, alene i bar gaderne. Her vil du være et oplagt offer for et par flade samt røveri/tyveri.