Livet i Filippinerne

Dykker ferie på Boracay

Dykker ferie på Boracay
Skrevet af Dallemand

Boracay i Filippinerne er en fabelagtigt smukt ø og der er rig potentiale for at dykke. Jeg erhvervede mig for få år siden et PADI Dive Master Certifikat på Boracay. Det var en fed tid, men mange gode dyk og eventyr. – Nå ja, og afterparty, ej at forglemme

Dykning Boracay

Dykning Boracay

Jeg havde aldrig dykket tidligere og havde bosat mig på Boracay i et halvt års tid, for at nyde livet lidt og tage en pause fra hastværket hjemme i Danmark. Da jeg kom til Boracay havde jeg, som nævnt, aldrig prøvet at dykke før. Kun snorklet en lidt diverse steder i verden, hvilket jo også kan være hyl nok. Men jeg havde længe haft lyst til at prøve at dykke for real.

Boracay Hills Hotel var det hotel, hvor jeg havde fået fingrene i en billig lejlighed. Her havde jeg en tvivlsom toværelses lejlighed på månedsbasis (20.000 PHP). Det lyder ret fint, men det var noget værre skrammel. Men det var hygsomt og personellet var fantastiske. Jeg fik et par venner, der arbejdede i hotel branchen, og de inviterede mig ud at dykke, en dag de havde fri. De kendte en dykker biks på White Beach – station 3 (hvilket blev mit 2. hjem). Jeg gik og kedede mig og manglede noget at tage mig til i dagtimerne, for ikke at stene hen i bajere og swimmingpool. Derfor valgte jeg at tage med dem, på mit første PADI dyk.

Vi tog af sted og fik et 8 meters dyk. Det var fedt nok. Da vi kom i land smed jeg nogle mønter og købte et PADi Dive Master kursus incl. 100 dyk – man kan jo lige så godt gøre det ordentligt, når man nu skal i gang. Desuden var det væsentlig billigere at dykke på denne måde, frem for at købe enkelte dyk, hvilket ikke er helt billigt længere på Boracay.

Rundt Boracay er der mange gode dive spots. Der er blandt andet placeret et skibsvrag og et fly. Vragene er indlysende anbragt for turister og det tager lidt af spændingen, men det er sjove og smukke dyk ligegodt. At se livet omkring vragdelende og ellers hænge lidt i vandet og se på sagerne. Mit ynglings dyk på Boracay blev ligefrem Skibsvraget. Dette dyk er omkring 25 meter dybt. Tager man lidt på opdagelse et stykke fra vraget (husk at aftale det med din Dive Master, hvis du ønsker dette) kommer man hurtigt ned på 30 meter. Jeg dykkede der så mange gange, omkring 20 vil jeg skyde på, at jeg/vi af og til bevægede os fra selve vraget og kiggede lidt omkring. Det er dog ikke normen at gøre det.

Der er lidt for enhver smag når du dykker på Boracay. Der er alt fra dyk på lavt vand, til de omtalte fly – og skibsvrage. Der er meget dybe dyk til de 40 meter (og dybere, om man har ekspertise til det – anbefales dog ikke, da sikkerheden kan være afvekslende, hos de forskellige dykkerbutikker.).

Drifting dyk er også muligt, hvilket faktisk er ret fedt. Der er en lang passage (det ligner nærmest en tunnel) hvor man flyver af sted, alt efter årstiden og tidevandet. Spørg i dykkercenteret efter denne mulighed. Og pas på du ikke ender på fastlandet… det er sket før  Der er ofte store havskildpadder på denne tur. En enkelt hej blev det da også til. En lille fyr. Nat dyk kan også arrangeres.

Da jeg skulle have 100 dyk kunne det til slut være lidt kedsommeligt at tage til de samme dive spots på Boracay. Derfor tog en anden elev, min dykkerinstruktør og jeg af og til på opdagelses dyk. Vi sejlede til ukendt vand, hoppede i og tog det som det kom. Det kom der uventede og ret fede dyk ud af. Ingen rend af andre turister og masser af sjove oplevelser samt rigt dyreliv – og små farlige hændelser. Men det gik, selvom vi en dag boblede rundt i havoverfladen 1.5 timer, uden at blive samlet op. Vi var drevet kilometervis væk fra båden, uden egentlig at vide hvor langt. Vi blev samlet op af en turist båd og kom i land… slæberne og kaptejnen fik ingen pilsner den aften

Dyk rundt Boracay

Dyk rundt Boracay

Hvis du vil dykke på Boracay kan du blot gå en tur langs White Beach, som er den populærer strand på Boracay. Her finder du mange forskellige dykkerbutikker, hvor du kan købe de dyk du ønsker.

Jeg kan klart rekommandere at dykke på Boracay – men 100 dyk bliver nok lige i overkanten. Men tag ud på en 3-5 stykker og oplev lidt forskelligt. Er du erfaren dykker, vil jeg også anbefale, et dybt dyk på de 40 meter. Jeg har glemt navnet på dette dive spot, men forhør dig i biksene – de ved hvad du taler om, når du beder om 40 meter. Men jeg synes du bør tage et par spædere dyk hos butikken, inden du tager ud på det dybe – lige for at teste troværdigheden og sikkerheden. Inden du ryger dernedad. Da jeg dykkede på Boracay havde øen ingen trykkammer, men de talte om at åbne et. Om det er tilfældet er jeg ikke klar over – men har de ikke, så er der langt til Manila, hvis der skulle opstå dykkersyge. Vær derfor agtsomt med de dybe dyk.

Hvis du vil have andre dyk end du kan få rundt Boracay er der rig mulighed for det på omkringliggende øer. Og andre steder i Filippinerne – eksempelvis på Palawan. Der har jeg ikke prøvet at dykke, men det fortælles, at det skulle være ret fedt.

Husk at forhandle lidt om prisen på dine dyk. Spørg eventuelt hos flere forskellige udbydere, hvad de vil have. Prisen er nogenlunde den samme, men af og til varierer den.

Nemo Boracay

Nemo Boracay

Sædvanligt sejler i ud fra White Beach, hvor i går med udstyret ud til båden. Der vil være slæbere til at gøre det hårde arbejde  Men giv dem en hånd med, det er god stil. Hjælp dem med at slæbe dit eget udstyr og eventuelt en flaske luft.

I vinter perioden kan det være svært at sejle ud fra White Beach, på grund af bølger og dybt vand. I denne tid bliver man som oftest kørt på en lille trehjulet knallert-ting til en strand på bagsiden af øen (200 meter fra White Beach – det tager 5 minutter). Her er der som regel mere ro og i sejler ud derfra. Af og til er det så lavvandet, at det tager en helveds tid at komme ud på dybt vand. Bådende sidder simpelthen fast og må skubbes fri med stænger – men pyt. Så kan du side og nyde livet og se på sagerne.

Ellers er der koral rev og havslanger, små hejer og skildpadder. Der er det hele.

Gi den gas og ha nogle fede dyk – i er velkommen til at spørge mere ind til dykning på Boracay og jeg vil svare så godt som muligt. Jeg kan også give dig forbindelse til nogle fornuftige dykkerbutikker.

Hav slanger nær Boracay

Hav slanger nær Boracay