Livet i Thailand Rejse informationer

Don Mueang Lufthavn i Bangkok

Don Mueang internationale lufthavn i Bangkok
Skrevet af Dallemand

Netop nu sidder jeg i Don Mueang Lufthavn i Bangkok og venter på mit fly til Phuket. Jeg kom alt for tidlig herud, da jeg havde en lang køretur forud for flyrejsen. Jeg fik et uventet lift til lufthavnen samt ingen trafik – det var lækkert, men gør så, at jeg må sidde 5 timer og vente på mit fly letter. Jeg kan ikke få ændret min billet da det skulle være gjort minimum 48 timer inden afgang. Bad Luck!

Nå – men så kan jeg jo skrive en lille artikel om Don Mueang Lufthavn, nu hvor jeg alligevel er strandet her.

I Bangkok findes der to forskellige lufthavne. Den ene er Suvarnabhumi Lufthavn, som de fleste, der kommer fra Danmark lander i. Det er klart den største lufthavn i Bangkok og hele Thailand for den sags skyld. Den anden lufthavn i Bangkok er således Don Mueang lufthavn. Dette er den ”gamle” lufthavn, som har flere år på bagen i forhold til Suvarnabhumi.

AirAsia i Don Muaeng Lufthavn i Bangkok

AirAsia i Don Muaeng Lufthavn i Bangkok

Jeg skal til Phuket og der er rigtig mange Domestic flights fra denne lufthavn. Det er specielt Air Asia der hersker her. Men andre lavprisselskaber findes også. Man kan også finde mange Internationale Departures her i Don Mueang, der er fly til Kina, Japan, Korea, Malaysia og så videre. Der er ikke så mange som Suvarnabhumi, men alligevel nok til at det ofte er en travl lufthavn med mange rejsende.

Nu er jeg jo strandet i nogle timer og jeg vil sige, at jeg personlig ikke er super begejstret for denne lufthavn. Den er ret ærgerlig. Her sker ikke ret meget og man kommer hurtigt til at kede sig. Desuden kan den virke forvirrende, selvom den ikke er ret stor. Der er to bygninger. Den ene er til Domestic, mens den anden er til de Internationale flyvninger.

Don Mueang International Lufthavn i Bangkok

Don Mueang International Lufthavn i Bangkok

Det er muligt at få lidt at spise i Don Mueang Lufthavn, men det er ikke det allerstørste udbud. Betjeningen slatten og ligegyldig. Ikke det man forventer i en International lufthavn. Priserne er som man nu kan forvente i en lufthavn. Cirka x4 på drikkevarer og minimum dobbelt op på madretter – jeg sidder og kigger på en klapsammen mad med tun, Den koster 135 Baht og vil koste omkring 35-40 Baht udenfor lufthavnen. Men sådan er det jo, når man er ude at rejse. Der er et par kaffebarer og en Subway. Men det er ikke mad der er mest af. Det er bedre end ingenting.

Don Mueang lufthavn har fået en update de sidste par år – men er efter min mening, noget slidt og her er ikke videre rent. Lokummerne stinker og er ikke rengjorte, som man kunne forvente i en International lufthavn. Det ligner nærmere en brugt busterminal.

Skulle man give denne lufthavn stjerner ville jeg nok give den 1-2 ud af 5. – og nej, det er ikke fordi jeg er strandet her og skal vente i 5 timer.

I betragtning af, at der er mange billige flyrejser herfra er det sådan set ganske fint. Bare man ikke forventer ret meget af service, rengøring, mad og så videre. Det er et sted man hurtigt skal igennem for at komme videre på sin rejse. Her er Suvarnabhumi langt bedre og mere imødekommende.