Livet i Thailand

Det bliver hverdag i asien

Hverdag i Thailand
Skrevet af Dallemand

Når jeg taler med venner og familie i Danmark, enten via Skype eller når jeg er på ferie i Danmark, får jeg ofte ensartede kommentarer med på vejen. De lyder nogenlunde således; Det må være fedt, at bade hver dag i det turkise vand – Det må være dejligt at være på ferie – jeg gad godt ligge under palmerne hver dag – Det er så varmt altid, det må være dejligt. Og så videre.

Der er noget om snakken. En af grundende til, at jeg er flyttet fra Danmark er, at vejret er bedre og man kan tage til en vidunderlig strand, når man har lyst. Men det er ikke alt. Der er andre grunde som vægter højere.

For mig er det livsstilen og den mere rolige levevis der er det afgørende. Jeg trives ikke i et 8-4 job i Danmark, Jeg kan godt lide kulturen her, hvor det måske går lidt langsomt, men fremad. Der er ikke så meget jageri og kævl om hverdagsproblemer, så som hvem der skal slå græsset. Om naboen nu får mere i dagpenge end andre. Sådanne ting bryder mig sig ikke om herude – og det er dejligt befriende.

Som omtalt tror mange, at det er en stor ferie at bo i Asien, om det så er Thailand, Filippinerne eller Cambodja. Men det er det ikke. Det bliver ret hurtigt hverdag. Til at begynde med er det selvfølgeligt fedt, at det er varmt og man kan tage til vandet. Men varmen bliver hurtigt for meget og man søger aircon i tide og utide.

Street Food Rayong

Street Food Rayong

Min dagligdag går sædvanligt med at stå op omkring kl. 7. Så læses der lidt nyheder imens jeg drikker min kaffe. Derefter er det tid til en løbetur (hvilket er pisse varmt). Det tager en times tid og så et bad. Så skal man have noget at spise, det vælger jeg at gøre hjemme, da jeg ikke er god til Thai Food fra morgenstunden. Nu er klokken omkring 10 og jeg sidder nogle timer ved min computer. Omkring kl. 14 spiser jeg frokost et sted i byen og hjem til computeren igen. Ved 19 tiden tager vi scooteren eller bilen og kører et sted hen for at spise (nej, vi laver aldrig mad selv, ej heller handler vi ind). Ofte ender vi de samme steder til aftensmaden, hvor vi spiser noget Street Food. Bagefter er dagen ved at være forbi – og jeg har sådan set hverken set palmer, fået sjusser, været ved vandet eller i solen for den sags skyld. Herude undgår de fleste solen mest muligt. Jeg er i skrivende stund mere hvid, end jeg var i Danmark.

For dig som overvejer at flytte til Thailand vil jeg give et råd. Hvis du ikke har en hobby eller andet der kan underholde dig. Så prøv at finde noget at lave. Tá ud at løb, cykle. Tá i svømmehallen. Det er vigtigt at du finder noget at tage dig til. Jeg ser alt for mange gange, vesterlændinge der flytter herud og ender med at sidde og patte bajere fra morgen til aften. Dem er der ufattelig mange af – og det er så nemt at gøre. Det er ikke vejen frem. Det kan være meget kedeligt/ensomt at bo her, hvis du ikke finder nogle venner eller noget at tage dig til. Du er nødt til at finde dig en normal bekendtskabskreds – med mindre du selvfølgelig gerne vil have et liv i bajere og sidde på en pub fra morgen til aften. Det er heller ikke billigt at leve på denne måde, så har du ikke en indkomst vil dine mønter hurtigt få ben at gå på.

Pointen er blot – at det bliver hverdag, også når man bor i Thailand. Det er klart, at der er visse goder og man kan tage en weekendtur til Phuket. Men i hverdagen går tiden såmænd med almindelige gøremål og der er ikke så meget eksotisk over det – udover at kulturen byder på andre ting, end i Danmark.