Livet i Thailand Sport i Thailand

Cykling i Thailand

Cykel i Thailand
Skrevet af Dallemand

En lidt løjerlig artikel, men ikke desto mindre er cykling i Thailand, et efterhånden udbredt fænomen.

Da jeg i min søgen efter eventyr, begyndte at rejse rundt i Thailand, var det jeg så, normalt en gammel havelåge af en cykel. Det var noget gammelt skrammel, om man så må sige. Der var ikke mange der cyklede – og da slet ikke i Bangkok eller andre store byer.

Når man endelig mødte en lokal på cykel var det som oftest i provinsen, hvor de kom tøffende på havelågen i en, for os, besynderlig position (det ser man i øvrigt stadig, hos de mindre befarne cyklister). De har en tendens til at mene, at man bør sidde så lavt som overhovedet muligt på cyklen. Det vil sige, sædet helt i bund – dette medføre indlysende, at deres ben bliver bukket op i 90-100 graders position, når de træder i pedalerne. Men pyt – de kommer fremad og skal sjældent ret langt

De sidste par år er cykling i Thailand dog eskaleret og man ser ofte ryttere drøne rundt i gaderne. Mange vil nok tro, at det igen sker på tvivlsomme havelåger, men nej! Det er skam fine og dyre cykler, som mange i Danmark ville være dem misundelige.

Cykling i Bangkok er blevet en nærmest gængs ting i gadebilledet. Selv på Sukhumvit Road og andre meget befærdede veje, bliver der trådt i pedalerne. Det er både Thaier og udlændinge. Det er uden tvivl væsentlig hurtigere at cykle gennem Bangkoks gader i forhold til en bil. Men at lege med livet som indsats og indhalere stor mængder smog, imedens man sveder røven ud af cykelbukserne – tja, hver sin lyst. Jeg skal 100% ikke på en cykel i Bangkok, det ligger fast. Jeg kører med jævne intervaller i bil i Bangkok, det er rigeligt at stress til min smag.

I Bangkok bemærker man desuden et ret nyt fænomen. Nemlig guidede cykel ekskursioner. For mig giver det ingen mening, og det er pisse farligt. Deltagerne følger ofte guiden blindt, uden selv at se sig omkring. Det skal nok gå galt en dag, hvis det ikke allerede er sket?! Anyway – man kan simpelthen booke en guidet cykeltur gennem Bangkok. Jeg er ikke klar over, hvor man starter og slutter, men jeg se dem med jævne mellemrum omkring Sukhumvit 71. Her vælter de i øvrigt rundt i BTS (Skytrain) med deres cykler. Endnu en ting jeg undres over. 1; hvorfor er det legitimt at mosle cykler med i BTS, der er rigeligt overfyldt i forvejen. 2; hvorfor tage på cykeltur, og så rejse rundt i BTS. Det er gak. Men de er der, og det er både Asiater og vesterlændinge jeg ser tage på disse ture.

I de mindre byer, kan jeg bedre se fornuften i, at dyrke cykling. Og det er der mange der gør i disse år. Jeg opholder mig en del i Rayong, hvor der er flere cykelklubber samt cykelforhandlere. Her er det almindeligt, specielt om aftenen, (hvor det er køligere) at se ryttere. Det er både flotte racercykler og mountainbikes.

Fatbike i Thailand

Fatbike i Thailand

Endvidere er fatbikes blevet et relativt stort hit i Thailand. Det er griner nok, at se en Thai på 1,5 meter og 40 kg (overdramatiseret, jeg ved det) komme hamrende af sted på sådan en krabat af en cykel. Men populært er det.

Jeg har selv villet at købe en mountainbike og tage med en klub ud at cykle i Thailand – men indtil videre, er det kun blevet til løb og svømning. Vi får se, om jeg tager mig sammen en dag.

Skriv kommentar